مهمترین برنامه تلویزیون فارسی بی بی سی (BBCPersian) که مأموریت تأثیرگذاری بر افکار عمومی ایرانیان را با توسل به شیوه های گوناگون عملیات روانی تعقیب می کند، برنامه روزانه “نوبت شما” ست. دست اندرکاران این برنامه همواره تلاش می کنند حرف های مورد علاقه خود را از زبان مردم ایران بیان کنند.
این برنامه چند روز پیش یک گاف بزرگ داد؛ یک سناریوی واحد را با جملاتی دقیقا عین یکدیگر، از زبان دو به اصطلاح مخاطب که ظاهرا از دو موقعیت جغرافیایی مختلف با نوبت شما تماس گرفته بودند، روی آنتن شبکه برد.
جام نیوز متوجه این اقدام شد و بلافاصله اطلاع رسانی کرد.اشاره شده بود که احتمالا مسؤولان بی بی سی از آنچه در شبکه تحت مدیریتشان اتفاق می افتد بی اطلاعند. گویا عدم وقوف و إشراف گردانندگان بی بی سی به زیرمجموعه های خود باعث شده است که عوامل این شبکه با صرف نظر از اصول حرفه ای، دست به اقدامات کودکانه و سخیفی از این جنس بزنند تا “نظر خود” را “نظر مردم ایران” جلوه بدهند.
به دنبال افشاگری جام نیوز،بی بی سی فارسی در واکنشی فوری، دو تن از مجریان اصلی نوبت شما یعنی «پونه قدوسی» و «سیاوش اردلان» را از کار برکنار کرد.
به نظر می رسد تأمین دو هدف از این رهگذر، مد نظر بی بی سی باشد:
۱- برای اعاده آبروی از دست رفته، وانمود کند حرکت کودکانه یادشده ارتباطی با سیاست های شبکه نداشته، بلکه تنها تخلف دو تن از عوامل پیش پا افتاده بوده که بی بی سی بدون فوت وقت با آن ها برخورد کرده است.
۲- “صادق صبا” [مدیر بی بی سی فارسی] و “لیلا خدابخشی” [سردبیر نوبت شما] که با برملا شدن این ترفند کودکانه، موقعیت خود را متزلزل دیدند، قبل از بازخواست شدن از سوی مسؤولان سرویس جهانی بی بی سی و مقامات ذیربط در وزارت خارجه انگلیس، دو نیروی جزء را قربانی کرده اند تا مسؤولیت تمام رخدادهای مسأله دار شبکه را به گردن آن ها بیندازند و دیگر کسی خودشان را مورد مؤاخذه قرار ندهد.
اما مشکل اصلی اینجاست که به کارگیری شیوه های عملیات روانی مانند آنچه شرحش گذشت، همیشه از روش های بسیار جدی و جاری در برنامه های بی بی سی بوده و این دو کارمند جزء فقط مجری سیاست های دیکته شده مدیران رده بالای شبکه بوده اند. در واقع آن ها از خود اختیار و اجازه ای نداشته اند که بتوانند سرخود چنین رویه ای را در پیش بگیرند.
به علاوه، همین که بی بی سی فارسی آن دو [پونه و سیاوش] را اخراج نکرده، بلکه به جابجا کردنشان بسنده نموده است نشان می دهد که بنگاه دروغ پراکنی انگلیس این تغییر ظاهری را صرفا با انگیزه تطهیر خود انجام داده است، نه تصحیح رویکردهای غلط و غیرحرفه ای شبکه.
اگر بی بی سی واقعا قصد اصلاح داشت باید این دو نفر را اخراج و حذف می کرد نه اینکه تا اطلاع ثانوی از مقابل دوربین به پشت صحنه منتقلشان کند!
جام نیوز به زودی با استفاده از جزئیات دقیق تری که از سوی جمعی از دانشجویان مقیم انگلیس و همچنین تعدادی از اعضای گروه های اپوزیسیون که پیشنهاد ارائه اطلاعات بیشتر در این باره را مطرح کرده اند، در اختیارش قرار گرفته است، خبر بالا را تکمیل خواهد کرد.