رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: امام، روح جمهوری اسلامی است، این روح از جمهوری گرفته شود و مورد بی توجهی قرار بگیرد نقشی بر دیوار باقی نخواهد ماند.
به گزارش خبرنگار مهر، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم سیوسومین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (رحمهالله علیه) در حرم مطهر سخنرانی کردند.
محور بیانات ایشان به شرح زیر است:
– به همه حضار محترم که در این محفل باشکوه شرکت کردند سلام خودم را عرض میکنم، ان شاالله موفق باشید.
-دلمان برای امام و این محفل تنگ شده بود، خدا را شکر میکنیم که امسال مجدداً این جلسه پرمعنا تشکیل شد.
– امام بزرگوار روح جمهوری اسلامی است. اگر این روح از جمهوری اسلامی گرفته بشود و مورد بیتوجهی قرار بگیرد، نقشی بر دیوار باقی خواهد ماند. بحث امروز من درباره ابعادی از شخصیت امام عزیز و بزرگوار ماست… ناگفتهها هنوز بسیار است.
– بسیاری از ابعاد شخصیت امام بزرگوار ما همچنان ناشناخته است. درواقع نسل کنونی انقلاب، نسل جوان ما بهخصوص، امام عزیز را بهدرستی نمیشناسند. عظمت امام را نمیدانند. امام را با امثال این حقیر مقایسه میکنند در حالی که فاصله بسیار زیاد است. فاصله نجومی است.
-شناسایی امام برای نسل جوان از این جهت اهمیت دارد که به آنها برای اداره بهینه آینده کشور کمک میکند. امام فقط امام دیروز نیست، امام امروز هم هست، امام فردا هم هست.
– نسل جوان و هوشمند ما که قرار است مسئولیت ملی و انقلابی گام دوم این انقلاب را بر عهده بگیرد، و آینده این کشور را اداره بکند، احتیاج دارد به یک نرم افزار واقعی برای اینکه بتواند راه انقلاب را درست طی کند. یک نرم افزار مطمئن و جامع که بتواند به او کمک کند این نرم افزار که میتواند شتاب دهنده و کمک کننده باشد و حتی در مواقعی تحول آفرین باشد، عبارت است از درسهای امام. درسهایی که هم در گفتار امام و هم در رفتار امام، میتوان آنها را یافت.
– وقتی مردم در میدان نیستند، این میشود. اما در جمهوری اسلامی هم انقلاب اسلامی با حضور مردم و با جسم و جان مردم به پیروزی رسید اما مردم کنار زده نشدند، ۵۰ روز بعد از پیروی انقلاب، رفراندوم مردمی برگزار شد و مردم نظام حکومت را انتخاب کردند و اختیار به مردم داده شد.
– یک سال از پیروزی انقلاب گذشته بود، اولین رئیس جمهور انتخاب شد و چند ماه بعد انتخابات مجلس شورای اسلامی، آن هم با انتخابات مردم تشکیل شد. در این ۴۳ سال نزدیک به ۵۰ انتخابات در کشور برگزار شده، مردم انتخاب میکنند و رأی میدهند و این عظمت انقلاب است، امام رهبری چنین انقلابی بود.
– حضور معنویت در انقلاب کوچک و بزرگ قبل از انقلاب مردم ما مفقود بود، جنبه معنوی انسان که نیاز اساسی انسان است به کلی مفقود بود. انقلاب اسلامی هم به جنبه مادی انسان و هم به معنویت انسان توجه دارد.
– امام رهبر این انقلاب و رهبر نهضتی بود که به انقلاب انجامید، رهبر نهضت و انقلاب یعنی چه؟ انقلاب را مردم به پیروزی رساندند و در آن تردیدی نیست اما آن دست قدرتمندی که توانست این اقیانوس را به تلاطم دربیاورد دست چه کسی بود؟ این مهم است، آن دست قدرتمند، شخصیت پولادین و دل مطمئن و زبان ذوالفقار گونه که قشرها را وارد میدان کرد، آن عبارت از خمینی عظیم بود.
– امام راهکار را نشان داد، یأس را از آنها دور کرد، هیچکس در این کشور قادر به این کار نبود. احدی قادر نبود این کار بزرگ را به دوش بکشد و به منزل برساند. او بود که توانست این کار را بکند.
– امام میدان مبارزه را در دوران نهضت یک جور و در گرماگرم روزهای پیروزی انقلاب هم جور دیگر مشخص میکرد. رژیم پهلوی در روزهای آخر به دنبال حکومت نظامی بود، امام با الهام الهی اعلام کرد مردم به خیابانها بیایند. در ماههای اول میدان مبارزه را مشخص کرد. در ماه دوم انقلاب میدان مبارزه، ایجاد رفراندوم رأی به حکومت اسلامی و مقابله با ضد انقلاب بود.
– در دوران جنگ تحمیلی یک جور و در مقابله با کودتای آمریکای در پایگاه هوایی همدان یک جور دیگر. بعد از آنی که یک جوان افسر خلبان نیروی هوایی سحر آمد و من را مطلع کرد که قرار است کودتا شود، ما هم دستگاهها را در جریان گذاشتیم من و آقای هاشمی خدمت امام رفتیم، پیشنهاد دادیم از جماران خارج شوند اما قبول نکردند، گفتند بروید آنجا را حفظ کنید.
– امام میدان مبارزه را بعد از رفتن خودش نیز برای مردم شرح داده است، میدان دار مبارزه خود او است. رهبری انقلاب یعنی همین.
– خصوصیات شخصی، امام به معنای واقعی ممتاز بود و در کمتر شخصیتی ممکن است به وجود بیایید، کسی که همه این خصوصیات را داشته باشد، بنده سراغ ندارم. امام پاک و پرهیزگار بود، ثانیاً اهل معنویت و لطافت روحی بود.
– امام دارای حکمت و عقلانیت بود، اهل محاسبه بود و وقتی در محاسبه به نتیجهای میرسید با کمال قاطعیت انجام میداد. هرگز مایوس نمیشد، این همه حوادث در سالهای اول رخ داد، مطلقاً در دل امام تاثیر نداشت که مایوس شود، به معنای واقعی کلمه صادق بود. به وعده خود پایبند بود.
– امام در اول ورود به تهران ۵۷ در سخنرانی که کردند، گفتند دولت تعیین میکنیم، ۴ روز بعد دولت تعیین کردند. بسیار منظم و وقت شناس بود. اهل توکل بود و وعده الهی را قبول داشت و مبارز بود.
– امام خمینی به معنای واقعی کلمه شجاع بود. از قول امام نقل کردهاند که والله من تا حالا نترسیدم. آنی که من خودم دیدم و خودم از امام شنیدم این بود: یک وقتی بنده راجع به یک مسئلهای با امام صحبت میکردم. یک مشکلی وجود داشت، برای ایشان شرح میدادم و یک پیشنهادی داشتم، در ضمنِ صحبت به ایشان گفتم که شما این کار را نمیکنید چون میترسید…؛ میخواستم بگویم میترسید که مثلاً فلان مشکل پیش بیاید؛ تا گفتم میترسید ایشان گفتند: من از چیزی نمیترسم.
– خصوصیت ایشان این بود. نمیخواستم بنده بگویم شما ترسو هستید. این یک تعبیر عرفی معمولی است. یعنی ملاحظه میکنید که این اتفاق نیفتد. اما کلمهی ترس را که به کار بردم ایشان گفتند: من از چیزی نمیترسم.
– اگر بخواهیم زیربنای مکتب مبارزهی امام را و انقلاب امام را در یک جمله عرض بکنیم، باید بگوییم زیربنای همهی فعالیتهای ایشان، قیام لله بود، هدف قیام الله.
– همانی که در یادداشت معروف ایشان در دوران جوانی در دفتر مرحوم وزیری یزدی رحمتاللهعلیه نوشتهاند: قل انما اعظم بواحده ان تقوموا لله مثنی و فرادی؛ این قیام الله اندیشه قرآنی بسیار مستحکمی دارد… این قیام الله در هر دورهای ممکن است به نحوی باشد. قیام الله همیشه یک جور نیست. لکن در همه اینها هدف قیام الله یک چیز بیشتر نیست و آن اقامه حق و اقامه عدل و قسط و ترویج معنویت، در همه دورانها این است.
– در دوران ایجاد جمهوری اسلامی، سعی امام و نقشه راه امام این بود که طرح جدید را از گذشته منحط کشور، به کلی جدا کند. سعی امام این بود که این آینده را جوری طراحی کند که اداره کشور در ذیل فرهنگ و تمدن و قاموس غربی قرار نگیرد.
– اصرار داشت امام که طرح جمهوری اسلامی در ذیل آنچه که در غرب به آن میگویند جمهوری یا مردمسالاری قرار نگیرد. لذا من سال گذشته در همین روز تبیین کردم که جمهوری اسلامی، جمهوری وام گرفته از غرب نیست، مربوط به خود اسلام است.
– اینکه امام روی رأی مردم این همه تاکید میکند، این ناشی است از معرفتی که به مسئله اسلام داشت. لذا امام از آن دو مکتبی که آن روز در دنیا رایج بود، یعنی لیبرال دمکراسی سرمایه محور تا رژیم کمونیستی دیکتاتوری محور، از هردوی اینها جمهوری اسلامی را جدا کرد. لذا یکی از شعارهای اصولی امام شعار نه شرقی نه غربی بود.
– یک الگوی تازه ای را امام مطرح کردند برای نظام جمهوری اسلامی به کلی متفاوت با آنها. در این الگوی امام. در الگوی امام دوگانههایی با همدیگر هماهنگ و همساز شدند که سعی میشده همیشه در مقابل هم قرار بگیرند. هم معنویت دینی هم رأیِ مردم؛ این دوتا همیشه سعی میشده در مقابل هم باشند اما امام اینها را در کنار هم قرار داد.
– گاهی میشنویم در نوشتههای اینترنتی یا رسانهها، که اظهار نظر میکنند «مردم نسبت به روحانیت و دین بیاعتقاد شدند». خوب این یکی از محاسبات صددرصد غلط است. مردم امروز گرایششان به انقلاب و به دین از روز اول انقلاب یقیناً بیشتر است. اگر کسی میخواهد گرایش مردم به انقلاب و مبارزات و مجاهدتها را بفهمد به تشییع میلیونی شهید قاسم سلیمانی نگاه کند.
– بدن قطعه، قطعه شدهی شهید سلیمانی به وسیله میلیونها انسان بدرقه شد. یک فرد انقلابی، یک فرد مبارز و مجاهد که برای جمهوری اسلامی جان خودش را کف دستش گرفته بود، مردم اینجور از او بزرگداشت و احترام کردند.
– نه ظلم میکنیم و نه ظلم میپذیریم، علم و اقتصاد را تقویت میکنیم و در کنار آن دفاع کشور را تقویت میکنیم. انسجام باید رعایت شود هم تنوع آرا باید به رسمیت پذیرفته شود. هم تقوا مسئولان لازم است، هم کارشناسی مسئولان لازم است، تعهد و تخصص در کنار هم.
– امام این دو گانه ها را هماهنگ کرد. از روی اطلاع و دقت در حقایق کشور می گویم ما در همه این سرفصل موفقیتهای بزرگی پیدا کردهایم. کسی موفقیتها را انکار کند بی انصافی کرده است. البته ناکامیها هم کم نداشتیم.
– امام در سال آخر عمر خود خطاب به فرزندان شهدا فرموده بودند؛ «کارنامه شما در گرو تلاش و مجاهدت شما است». هر جا مردم و مسئولان با اراده قوی وارد شوند موفقیت است، عقب ماندگی هم داریم اما پیشرفت هم داریم.
– مکتب و راه درست است، راهرو، باید درست حرکت کند، هرجا درست حرکت کردیم پیش رفتیم. هم در زمان خود امام و هم بعد از رحلت امام، نقش دشمنان نیز نادیده گرفته نشود.
– ذات جمهوری اسلامی که با ظلم مخلف است، ظالم را با خود مخالف میکند. جمهوری اسلامی میگوید با منکرات مخالفیم، آنهایی که دنبال منکرات هستند با جمهوری اسلامی مخالف میشوند. جبهه دشمن را نباید ندیده نگرفت.
– غربیها سه قرن دنیا را غارت کردند، از شرق آسیا از فیلیپین و شبه قاره هند تا آسیای مرکزی و غربی و تا سرتاسر آفریقا غارت کردند، آمریکای جنوبی را هم غارت کردند. در تاریخهای دقیق مشخص است، فاجعه آفریدند. در سه قرنی که در عمل این جور مشغول جنایت بودند، روشنفکرانشان قانون حقوق بشر کشف میکردند!
– اینها شاهکار تمدن غرب است. امام این چیزها را خوب میدانستند. یک امتیاز بزرگ امام این بود که ملت را با مفهوم مقاومت آشنا. کرد. مقاومت و ایستادگی را به ملت تزریق کرد، ملت ما امروز مقاوم و مستحکم است و خدا را شکر. عنوان «مقاومت» در ادبیات دنیا وارد شده است.
– چند نکته درباره نقشههای دشمنان و خوابهای آشفته دشمن عرض میکنم؛ امروز مهمترین امید دشمن برای ضربه زدن به کشور امید بستن به اعتراضهای مردمی است. میخواهد با کار روانی و فضای مجازی و با پول مردم را در مقابل نظام اسلامی قرار دهند.
– این محاسبه دشمن در این مسئله هم مثل بسیاری از محاسبات آنها غلط است. در اول انقلاب وعده میدادند جمهوری اسلامی ۶ ماه دوام نخواهد داشت و باز تمدید میکردند، اما جمهوری اسلامی قویتر شده و این محاسبه آنها هم باز غلط است. محاسبه آنها در دفاع مقدس هم غلط بود.
– تصور اینکه میتوانند مردم را در مقابل جمهوری اسلامی قرار دهند غلط است چراکه جمهوری اسلامی خیلی به عامه مردم اهمیت میدهد.
– مشاوران آمریکاییها، ایرانیهای خائنی هستند که به آنها مشاوره غلط میدهند و اینها نه تنها به کشور خود که حتی به آمریکاییها هم خیانت میکنند چراکه بدون اطلاع صحیح به آنها مشاوره میدهند و در نهایت هم شکست میخورند. در داخل هم یک عده ساده لوح اما محدود این سخنان را قبول و تکرار میکنند
– گرایش امروز مردم به انقلاب و دین از روز اول انقلاب یقیناً بیشتر است. اگر کسی میخواهد آن را بفهمد به تشییع میلیونی شهید سلیمانی نگاه کند.
– درباره سرود «سلام فرمانده» ببینید مردم چه کار میکنند، چه اظهار ارادتی به امام زمان (عج) میکنند. این دلیل روی گردانی مردم از دین است یا به عکس آن!
– دشمنان درباره ملت ایران اشتباه کردند، در ۲۲ بهمن مردم راهپیمایی میکنند، این دلیل رویگردانی مردم است، این دلیل وفاداری، ایستادگی و تاثیر درس امام به ملت بزرگوار است.
چند توصیه میکنم به فعالان عرصه انقلاب، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی:
– نگذارید ضد انقلاب و دشمن از انقلاب شما هویت زدایی کند، نگذارید انقلاب را غلط نشان دهد.
– نگذارید یاد امام در جامعه کم رنگ شود، نگذارید امام را تحریف کنند.
– نگذارید ردههای ارتجاع در کشور نفوذ کنند و جاگیر شوند. مرتجع آن کسی که در سیاست تابع سبک زندگی غربی است. هرکس به سمت زندگی و فرهنگ غربی برود مرتجع است.
– دروغ و فریب و جنگ روانی دشمن را افشا کنید. نفت ایران در سواحل یونان دزدی میکنند و دلاوران ما جبران میکنند کشتی دشمن را ضبط میکنند، در تبلیغات رسانهای ایران را متهم به دزدی میکنند، ما از شما پس گرفتیم. پس گرفتن که دزدی نیست، شما دزدید.
– از سرمایه ایمان مردم برای تولید عمل صالح بهره بگیرد. مردم مومن هستند، این ایمان میتواند عمل صالح تولید کند.
– نگذارید کسانی وانمود کنند کشور به بن بست رسیده است. عدهای در فضای مجازی کارشان همین است! نه کشور به بن بست نمیرسد.
– امام به مجریان نهیب میزد و در مواردی هم با صراحت قدرشناسی میکرد. توصیه میکنم؛ دشمن در صدد تخریب مسئولان انقلابی است وظیفه قدرشناسی، وظیفه سنگین است. در آبادان یک وزیر حضور پیدا میکند، رئیس جمهور میروند و ملاقات میکنند و به دلهای آنها آرامش میدهند باید قدردانی شود؛ عاملان خرابکاری آبادان و هر قضیه دیگر باید مجازات شوند.
– شنیدم، به من خبر دادند که امروز در اثنای سخنرانی جناب آقای حاج حسن آقای خمینی، کسانی سروصدا کردند. با این کار بنده مخالفم؛ با این نوع تخریبکردنها و سروصدا کردنها بنده موافق نیستم، من مخالفم، این را بدانند همه.