تالار جنوبی آرامگاه ابن سینا از سال ۱۳۳۰ بهعنوان موزه در نظر گرفته شده است و به محل نگهداری سکه، سفال، برنز و سایر اشیای مربوط به هزارههای قبل از میلاد و دوران اسلامی اختصاص دارد. یکی از جالبترین آثار موزه را میتوان عکسی از جمجمه ابوعلی سینا دانست که ظاهرا هنگام تخریب مقبره قدیمی به ثبت رسیده است. مجموعهای از شیشههای دارویی قدیمی و لوازم جراحی و پزشکی نیز در این موزه به نمایش درآمدهاند و اطلاعات زیادی درباره گیاهان دارویی ارائه شده است.
ابن سینا در سال ۳۵۹ هجری خورشیدی در بخارا متولد شد و در سال ۴۱۶ در همدان درگذشت. او در بسیاری از علوم عصر خود همچون ریاضی، نجوم، فیزیک، شیمی، روانشناسی، زمینشناسی و جغرافیا، شعر و ادبیات، فلسفه و منطق و پزشکی، دانا و صاحبنظر بود. ابو علی سینا از مشهورترین و تاثیرگذارترین فیلسوفان و دانشمندان ایران است که آثارش در زمینه فلسفه ارسطویی و پزشکی اهمیت بسیاری دارند و از منابع مهم این علوم به شمار میروند. کتاب قانون این دانشمند یکی از معروفترین آثار تاریخ پزشکی به حساب میآید و همچنان در پژوهشها به کار میرود. بیدلیل نیست که روز تولد بوعلی سینا در تقویم بهعنوان روز پزشک در نظر گرفته شده است.
از آنجا که در گذشته، عربی زبان رایج آثار علمی بود، ابن سینا و سایر دانشمندان ایرانی که در آن روزگار میزیستند، کتب خود را به زبان عربی مینوشتند. بعدها بعضی از این آثار به زبانهای دیگر از جمله فارسی ترجمه شدند. ابن سینا در ادبیات فارسی نیز دستی داشت و بیش از ۲۰ اثر فارسی به او منسوب است. او همچنین حدود ۲۵۰ رساله کوچک و نامه با موضوعاتی دارد که در قرونوسطا مطرح بودند.
- قیما بلیط آرامگاه بوعلی سینا در سال ۱۴۰۱ برای هر نفر ۵۰۰۰ تومان است.
- آرامگاه باباطاهر، موزه هگمتانه و موزه مفاخر تقریبا در نزدیکی آرامگاه قرار دارند که بازدید از آنها خالی از لطف نخواهد بود.
- عکاس: مریم خیری
- خبرنگار: فرناز سادات حسینی