جاذبه های دیدنی گردنه الماس
از جمله جاذبههای گردشگری خلخال میتوان به تفرجگاه ازنو و پارک اللر باغی اشاره کرد. در زمستان برخی مسابقات ورزشی نیز در این منطقه انجام میشود. یکی دیگر از بخشهای تفریحی خلخال، آبگرم گیوی است که در نزدیکی این شهر واقع شده و بر خلاف بسیاری از آبگرمهای ایران که مملو از جمعیت هستند، آبگرم گیوی میتواند مکانی آرامشبخش برای سفرهایتان باشد.
بهترین زمان سفر به گردنه الماس
بهتر است که در سفرتان به گردنه الماس حتما باک ماشین را در اسالم یا خلخال پر کنید، زیرا در این مسیر۷۰ کیلومتری پمپ بنزینی وجود ندارد. به دلیل وجود دریای خزر در نزدیکی این جاده، همیشه شاهد رطوبت و مه در جاده هستیم و البته همین موضوع نیز ظاهر بسیار زیبایی به آن بخشیده است. البته پیشنهاد میکنیم در زمستان بعد از پرسوجو وارد این جاده شوید، زیرا به دلیل سرمای فوقالعاده هوا در این منطقه، احتمال بسته بودن راه به دلیل بارش برف وجود دارد.
اما در کل پیشنهاد میشود که در فصل بهار، تابستان و پاییز به آن سفر کنید. هنگام رانندگی به این نکته توجه داشته باشید که جاده کاملا پیچ در پیچ با درههای عمیق است و بهتر است آرام رانندگی کنید.
مسیرهای دسترسی به گردنه الماس
اگر میخواهید از تهران به سمت این جاده زیبا بروید و ابتدای حضورتان در این مسیر از اسالم باشد، در این صورت باید به ترتیب قزوین، رشت و پلیس راه سراوان را پشت سر بگذارید واز پل دو برگردان فومن به رضوانشهر و چوکار بروید تا به اسالم برسید. گردنه الماس در۷۰ کیلومتری از شهر اسالم در استان گیلان شروع و به شهر خلخال در جنوب استان اردبیل و بین استان آذربایجان شرقی و زنجان منتهی میشود.
مسیر اسالم- خلخال برای مسافرانی که از تبریز و ارومیه به شمال کشور سفر میکنند، مسیر اصلی محسوب نمیشود و استفاده از آن، مسیری طولانیتر را پیش رویشان میگذارد، اما اگر برنامه خاصی نداشته باشند، استفاده از این مسیر توصیه میشود. البته باید حدود یک یا چند ساعت تفاوت در مسیرشان را به جان بخرند.
در جاده اسالم به خلخال هتل چند ستارهای وجود ندارد، اما اتاقهایی به عنوان میهمانخانه در مسیر و نزدیکی روستاها وجود دارند که از آنها میتوانید برای اقامت استفاده کنید. برای خوردن ناهار و شام نیز میتوانید از غذاخوریهای موجود در مسیر استفاده کنید. از موارد جالب توجه در این غذاخوریها، طریقه نگهداری گوشت است. به دلیل خنکی هوای منطقه، مغازهدارها گوشت را بیرون از مغازه آویزان میکنند که ظاهر جالبی به محیط میبخشد.
عکاس : مهسا محمودی
خبرنگار : عظیمه ولی پور