فستفودها غذاهای آماده و خوشمزهای هستند که مصرف آنها سریع و لذتبخش است. با وجود اینکه مضرات فستفود از فواید فستفود بسیار بیشتر است، در عین حال طرفداران زیادی در دنیا دارند. مقاومت در برابر فریب این غذاهای شیرین، پرچرب و خوشمزه که امروزه تقریبا در همهجا یافت میشود، دشوار است.
با مهمترین مضرات و عوارض غذاهای فستفود آشنا شوید. انواع غذاهای فستفودی از انواع غذاهای فستفود میتوان به پیتزا، برگر، سیب زمینی سرخکرده، بوریتو، ساندویچ، میلک شیک، مافین، تاکو، هاتداگ، ژامبون، ناگت، قارچ، مرغ سوخاری و … اشاره کرد.
این محصولات تجاری ارزش غذایی پایینی دارند و بسیار پرکالری هستند به طوریکه مضرات فستفود برای بدن در کوتاه مدت و بلندمدت بیشمار است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. اگر علاقه زیادی به این نوع غذاها دارید توصیه ما به شما این است که غذاهای فستفود خانگی را جایگزین فستفودهای بیرونبر و رستورانی کنید. مهمترین مضرات و عوارض غذاهای فستفود چیست؟
تحقیقات نشان داده خوردن بیش از حد غذاهای فستفود میتواند شما را در معرض خطر چاقی و سایر بیماریهای مزمن قرار دهد. بسیاری از فستفودها حاوی نگهدارندهها و افزودنیهایی هستند که برای سلامت انسان بسیار مضر میباشند و برخی از آنها زمینهساز بروز انواع مختلفی از بیماریها میباشند.
نباید فراموش کنیم که مصرف منظم غذاهای ناسالم می تواند اثرات منفی بر سلامت و رفاه عمومی ما داشته باشد. از مهمترین مضرات غذاهای فستفود برای بدن میتوان به موارد زیر اشاره کرد: فستفودها مملو از چربی یا قند هستند و مصرف بیش از حد این نوع غذاهای ناسالم از رشد سیناپسها که به عملکردهای شناختی، یادگیری و به خاطر سپردن کمک می کنند، جلوگیری و فعالیتهای آن را مختل میکند.
از جمله سایر مضرات فستفود این است که باعث افزایش سطح قند خون شما میشود که در این حالت سلولها در برابر انسولین مقاوم شده و احتمال ابتلا به دیابت در آینده وجود دارد. خوردن فستفود میتواند به کلیههای شما آسیب برساند، چرا که مواد سمی زیادی را به بدن وارد میکند و باعث می شود کلیهها اضافه کاری کنند تا ذرات مضر را از بین ببرند. یکی از مهمترین مضرات و عوارض غذاهای فستفود، فشار خون بالا است که اگر کنترل نشود منجر به اختلالات کشنده مانند حمله قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی، آنوریسم، رتینوپاتی چشم و غیره میشود.
فستفودها حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات و قند هستند که باکتری های بد از این ماده تغذیه کرده و منجر به پوسیدگی دندان و اختلالات لثه میشود.
خبرنگار: سیدرضا میربابایی