4

نشانه‌های کاهش تنش؛ عقب نشینی اسرائیل از حمله به لبنان

  • کد خبر : 391337
  • ۱۰ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۷

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، فضاسازی رسانه‌های صهیونیستی که درباره حمله گسترده به لبنان در دو هفته گذشته به اوج خود رسیده بود، طی دو روز اخیر تا حدی فروکش کرده است. این درحالی است که تا پیش از این برخی از تحلیلگران حمله گسترده ارتش اسرائیل به جنوب لبنان را با اتکا به […]

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، فضاسازی رسانه‌های صهیونیستی که درباره حمله گسترده به لبنان در دو هفته گذشته به اوج خود رسیده بود، طی دو روز اخیر تا حدی فروکش کرده است. این درحالی است که تا پیش از این برخی از تحلیلگران حمله گسترده ارتش اسرائیل به جنوب لبنان را با اتکا به گزارش رسانه‌های غربی و صهیونیستی امری قریب الوقوع و حتمی می‌دانستند.

روند تشدید تنش‌ها زمانی آغاز شد که «طالب سامی عبدالله» (ملقب به حاج ابوطالب)، از فرماندهان باسابقه حزب الله در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شهرک «جویا» در جنوب لبنان به شهادت رسید. مقاومت اسلامی لبنان نیز در پاسخ به این اقدام، بزرگترین حمله موشکی و راکتی به شمال فلسطین اشغالی از سال ۲۰۰۶ به بعد را ترتیب داد.

این حمله گسترده گمانه زنی‌های رسانه‌ای درباره پاسخ جدی ارتش اسرائیل به حزب الله را به صدر اخبار محافل سیاسی و رسانه ای لبنان برد  تا جایی که  کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی مدعی شد ارتش اسرائیل طرح حمله به لبنان را در اختیار کابینه نتانیاهو قرار داده و منتظر چراغ سبز مقامات سیاسی در این زمینه است.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , لبنان , حزب الله لبنان ,

از سوی دیگر منابع رسانه‌ای مدعی شدند که ارتش رژیم صهیونیستی بزودی طرحی را تحت عنوان مرحله سوم عملیات در غزه ارائه می‌کند که در واقع بیانگر توقف عملیات زمینی فعلی در باریکه خواهد بود. سفر چهارم عاموس هوکشتاین، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور لبنان و اسرائیل به بیروت و گزارش رسانه‌ها از لحن تهدیدآمیز وی در مذاکرات با مقامات لبنانی، نشانه‌ای دیگر از قریب الوقوع بودن جنگ بود و آخرین تهدید اسرائیلی ها از زبان دیپلمات ارشد آمریکایی در بیروت تفسیر شد.

با این حال، با توجه به عدم جابجایی نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به ویژه لشگرهای زرهی و پیاده نظام این رژیم از نظر ناظران تحولات لبنان، هنوز گزینه حمله فراگیر بیشتر به عنوان یک عملیات روانی برای عقب راندن حزب الله در چهارچوب سیاست قایق های توپدار مبتنی بر دستیابی به اهداف نظامی با تهدید نظامی صرف بود.

 

در این میان، انتشار تصاویر پهپاد هدهد از آسمان حیفا که قلب اقتصاد رژیم صهیونیستی محسوب می شود، پاتک مهم حزب الله به جنگ روانی دشمن بود. اهمیت حیفا علاوه بر استقرار مراکز تحقیق و توسعه فناوری نظامی و تکنولوژی اسرائیل آن است که این شهر خاستگاه  زندگی یهودیان اشکنازی هم محسوب می شود که نقش اصلی را در ایجاد رژیم صهیونیستی داشتند و طبقه نخبه رژیم محسوب می شوند.

اشکنازی ها یهودیان اروپایی مهاجر (به ویژه غرب اروپا) بودند که در فاصله دو جنگ جهانی به بهانه فرار از جنگ وارد فلسطین اشغالی شدند و بعدها به هسته اولیه شکل دهنده رژیم صهیونیستی در ۱۹۴۸ مبدل شدند. همین یهودیان بالاتر از یهودیان سفاردی (آسیایی) و یهودیان روس تبار تبدیل به طبقه نخبه و حاکم بر سرزمین های اشغالی شدند و هنوز هم مهمترین منبع ثروت و قدرت در اسرائیل به شمار می روند.

پخش تصاویر شهرک هایی که محل زندگی این یهودیان است، در کنار تصاویر انبارهای سوخت و مواد شیمیایی، کارخانه های تسلیحات و فناوری و زیرساخت های بندری، صهیونیست ها را به صرافت انداخت که نبرد با حزب الله مدل ۲۰۲۴ با ۲۰۰۶ متفاوت خواهد بود و مرزی برای این درگیری وجود ندارد.

اکنون به نظر می رسد لحن صهیونیست‌ها تغییر کرده و یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم که در این ۹ ماه، بیش از ۳۷ هزار نفر از فلسطینیان را در غزه قتل عام کرده، پس از سفر به امریکا مدعی شده که «ترجیح می هد از طریق سیاسی مشکل با حزب الله را حل و فصل نماید.»

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , لبنان , حزب الله لبنان ,

در همین زمینه روزنامه الشرق الاوسط گزارش داد، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و رون درمر، وزیر امور راهبردی در جلسه پنجشنبه کابینه رژیم صهیونیستی در پاسخ به فشارهای ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل درباره حمله به لبنان گفته اند که در حال فراهم کردن زمینه برای بازگشت شهرک نشینان به شهرک های شمالی از طریق سیاسی هستند که این یک پیروزی (در مقابل حزب الله) است.

بنظر می رسد دستکم در نتیجه کمبود نیروی نظامی، عدم آمادگی و ناکامی ارتش اسرائیل در تحقق اهداف نبرد غزه و  شرایط بین المللی، رژیم صهیونیستی حمله به لبنان را در مقطع کنونی نامناسب قلمداد کرده است.

بر همین اساس صهیونیست ها تلاش دارند براساس طرح ۳۰ می بایدن و طرح گالانت اوضاع در غزه را آرام نمایند و در شمال نیز به آرامش دست پیدا کنند. این به معنی است که احتمالا دستکم در کوتاه مدت عملیات فراگیر زمینی به اجرا درنخواهد آمد ولی حملات ددمنشانه علیه رزمندگان عالی رتبه مقاومت ادامه خواهد داشت که همین امر شکننده بودن توازن در جنوب را یادآور می شود.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=391337

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]