فرشید یزدانی در گفتگو با مهر با بیان این مطلب افزود: براساس آمارهای سازمان ثبت احوال طی چند سال اخیر آمار مربوط به ازدواج کودکان ۱۰ تا ۱۵ سال در کشور بیشتر شده است و به تبع آن طلاق و جدایی نیز در میان کودکان افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۸۴ تا ۸۹ حدود ۴۵ درصد ازدواج و طلاق درمیان کودکان افزایش یافته است، گفت: آمار سال ۸۹ نشان می دهد که ۳۷ هزار کودک ۱۰ تا ۱۸ سال مطلقه و بیوه درکشور وجود دارد.
عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان مهمترین دلیل ازدواج کودکان ۱۰ تا ۱۵ سال را فقر اقتصادی عنوان و تاکید کرد: فقر مادی خانواده ها منجر به ازدواج کودکان می شود و البته فقر فرهنگی نیز در این خصوص بی تاثیر نیست. به گفته یزدانی ، تعداد ازدواجهای کودکان به دلیل رسم و رسومات سنتی در مناطق روستایی بیشتر از نقاط شهری است اما براساس آمارها با توجه به مهاجرت روستاییان به شهرها آمار ازدواج کودکان در نقاط شهری ۵۵ درصد و در روستاها ۴۵ درصد است.
وی با اشاره به اینکه آخرین سرشماری انجام شده در سال ۸۹، نشان می دهد که ۳۴۲ هزار کودک زیر ۱۸ سال در کشور ازدواج کرده اند، گفت: همچنین تعداد ازدواج کودکان ۱۰ تا ۱۴ سال نیز ۴۲ هزار واقعه بوده است. این فعال حقوق کودک از افزایش ازدواج کودکان زیر ۱۰ سال نیز خبر داد و گفت: در سال ۸۹ تعداد ازدواجهای کودکان زیر ۱۰ سال ۷۱۶ مورد بوده که نسبت به سه سال قبل آن حدود دو برابر آمار این ازدواجها در کشور افزایش یافته است.
وی همچنین به آمارهای سال ۸۶ تا ۸۹ نیز اشاره کرد و گفت: براساس این آمارهای در هر سال ۸۰۰ کودک دختر ۱۰ تا ۱۴ سال و ۱۵ هزار کودک دختر ۱۵ تا ۱۹ سال در کشور طلاق گرفته اند.