به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تفاهم نامه دوجانبهای میان شرکت توانیر و سازمان نظام مهندسی ساختمان به منظور ظرفیت سازی استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در ساختمانها امضا شد.
در این تفاهم نامه که به امضای مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر و حمزه شکیب، رییس سازمان نظام مهندسی کشور رسید، توسعه، ظرفیت سازی و ارائه ایده های نو و بهره مندی از توانمندیهای مهندسین مجرب سازمانهای نظام مهندسی سراسر کشور باهدف به کارگیری الزامی پنلهای فتوولتاییک بر روی بام و محوطه پارکینگ ساختمان های مسکونی بیش از چهار طبقه مورد تاکید قرار گرفت.
مدیرعامل توانیر در آیین امضای این تفاهم نامه با تاکید بر توسعه پایدار ساخت و ساز ساختمان براساس الگوها و استانداردهای مصرف انرژی گفت: تعیین مشوقها در زمینه ترویج فرهنگ مصرف انرژی از اولویتهای توانیر بوده و بر این اساس با استفاده از فناوریهای نوینی چون پنلهای خورشیدی هم می توان ضمن جلوگیری از انتشار آلاینده های زیست محیطی، هزینه خانوارها در سبد انرژی را نیز مدیریت کرد.
وی افزود: ادارات ملزم به تامین ۲۰ درصد برق مورد نیاز خود از انرژیهای تجدیدپذیر هستند.
رجبی مشهدی با اشاره به علاقه مندی روزافزون مردم به استفاده از خودروهای برقی، الزام تأمین برق این گونه خودروها با انرژیهای تجدیدپذیر و جدا از شبکه توزیع برق کشور را بیش از پیش مورد تاکید قرار داد و افزود: با توجه به اقبال به خودروهای برقی، محل شارژ و تامین برق این خودروها در ساختمانها باید مورد توجه قرار گیرد که بهترین حالت آن تامین برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر است.
وی با اشاره به اینکه در کشوری مانند آمریکا به دلیل نصب پنلهای خورشیدی خودتامین در منازل و عدم نیاز به برق شبکه، شرکتهای برق به خاطر بالا بودن هزینههای نگهداری شبکه دچار زیان شده اند، اضافه کرد: این موضوع اهمیت و دربرگیری انرژیهای نو را بیش از گذشته نشان می دهد و بیانگر آن است که می توان با گسترش آنها، هزینه های سرمایه گذاری را به مراتب کاهش داد.
مدیرعامل توانیر در عین حال نیاز منطقه تهران یعنی استانهای البرز، تهران و قم را حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات عنوان کرد و گفت: نیروگاههای خورشیدی پتانسیل بسیار بالایی برای تامین برق بخشی از این نیاز مصرف دارند.
در این آیین، همچنین حمزه شکیب، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اعلام آمادگی این سازمان برای تنظیم و نظات بر طراحی و اجرای شبکه های برق ساختمانی، پیشنهاد کرد: پیگیریها برای تبدیل این تفاهم نامه به توافقی سهجانبه میان توانیر، نظام مهندسی و شهرداری انجام شود، چرا که در صورت همکاری نهادی چون شهرداری در صدور پروانه براساس رعایت مقررات و الگوهای نوین انرژی در ساختمانها، این روند از رشد چندبرابری برخوردار شده و موجب اصلاح رویکرد جامعه و پیشگیری از اتلاف و هدررفت انرژی در بخش خانگی خواهد شد.
شکیب در عین حال یادآور شد: به عنوان شروع می توان از شهرداری تهران آغاز کرد و در صورت موفقیت این روند، از طریق وزارت کشور این فرایند را به همه شهرداریهای کشور اشاعه داد.
انتهای پیام/