به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، سفر «ایمن الصفدی»، وزیرخارجه اردن به تهران و دیدار با «علی باقری»، سرپرست وزارت خارجه کشورمان به گمانهزنیهای مختلف رسانهها در مورد دلایل این سفر در مقطع حاضر به ویژه پس از ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر حماس در تهران دامن زد.
سفر الصفدی که نخستین سفر وزیرخارجه این کشور به تهران از سال ۲۰۱۵ به شمار می رود در شرایطی است که دیوان پادشاهی این کشور پیش از ورود الصفدی به تهران اعلام کرده بود که وی حامل پیام «عبدالله دوم»، پادشاه اردن برای مقامات ایرانی است.
در همین رابطه «رامی دباس»، کارشناس اردنی در گفتگو با سایت عربی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: پس از ترور شهید اسماعیل هنیه توسط سازمان موساد اسرائیل و نقض حاکمیت ملی ایران توسط این رژیم، اردن نیز به مانند دیگر کشورهای منطقه در انتظار پاسخ و واکنش ایران به این اقدام مذبوحانه است.
این کارشناس اردنی ضمن اشاره به تدابیر ویژه شرکتهای هواپیمایی اردنی در قبال سناریوی پاسخ قریب الوقوع ایران به صهیونیستها افزود: شرکتهای هواپیمایی اردن با توجه به احتمال تشدید تنش در منطقه مکلف شده اند تا اقدام به حمل سوخت اضافه کنند تا در صورت وقوع هرگونه درگیری در منطقه غرب آسیا بتوانند از منطقه خارج شوند.
دباس در ادامه گفت: به نظر میرسد الصفدی در سفر به تهران از مقامات ایرانی خواسته است تا از حریم هوایی این کشور برای پاسخ به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی استفاده نکند. این نگرانی مقامات اردنی بدین خاطر است که آسمان اردن در جریان عملیات وعده صادق در آوریل ۲۰۲۴ نیز شاهد عبور موشکها و پهپادها ایرانی به سمت سرزمینهای اشغالی بود.
وی در ارزیابی خود از خواسته مقامات اردنی پس از سفر به تهران مدعی شد به رغم اظهارنظرهای مقامات و مسئولین اردنی به نظر میرسد ایران بر استفاده از حریم هوایی اردن برای حمله احتمالی به فلسطین اشغالی اصرار دارد و سفر ایمن الصفدی نیز با هدف ارسال همین پیام به ایران بوده است.
این تحلیلگر مسائل غرب آسیا در همین راستا با اشاره به اظهارات دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در دیدار روز گذشته با وزیر خارجه اردن افزود: رئیس جمهور ایران به الصفدی تاکید کرده است که اسرائیل با ترور شهید هنیه مرتکب خطایی بزرگ شده که هرگز بدون پاسخ باقی نخواهد ماند.
دباس همچنین در مورد چالشهای پیش روی دولت اردن در سایه تشدید تنش و ادامه نبرد ده ماهه طوفان الاقصی نیز اظهار داشت: اردن در شرایطی متحد کشورهای غربی به شمار می رود که میزبان جمعیت قابل توجهی از فلسطینیان است. دولت اردن با فشار افکار عمومی برای قطع روابط سیاسی و دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی و عدم همکاری با صهیونیستها در زمان عبور موشکها و پهپادهای ایرانی از فراز آسمان خود در جریان عملیات ۱۳ آوریل (وعده صادق) روبرو بود.
این کارشناس اردنی در پایان با اشاره به تلاشهای سرمداران رژیم صهیونیستی به ویژه نتانیاهو به منظور گسترش دایره جنگ در منطقه گفت: رژیم صهیونیستی به دنبال جنگی گسترده و فراگیر در غزه و استفاده از آن به عنوان ابزاری برای گسترش عرصه نبرد منطقهای با مشارکت آمریکا و در ادامه درگیر کردن دولت عربستان سعودی است تا از این پرونده به عنوان ابزاری برای عادیسازی روابط میان تلآویو و ریاض استفاده کند.
انتهای پیام/