3

منظور رهبر انقلاب از لایه‌های عمیق هوش مصنوعی چه بود؟

  • کد خبر : 403739
  • ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۱

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ابوالحسن فیروزآبادی؛ دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی و مدیرعامل مرکز نوآوری زعیم، در گردهمایی سالانه فعالان هوش مصنوعی کشور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اینکه به نظر شما منظور مقام معظم رهبری از لایه‌های زیرین هوش مصنوعی چیست، اظهار کرد: احتمالاً منظور […]

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ابوالحسن فیروزآبادی؛ دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی و مدیرعامل مرکز نوآوری زعیم، در گردهمایی سالانه فعالان هوش مصنوعی کشور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اینکه به نظر شما منظور مقام معظم رهبری از لایه‌های زیرین هوش مصنوعی چیست، اظهار کرد: احتمالاً منظور رهبر انقلاب از لایه‌های عمیق هوش مصنوعی، مدل‌های زبانی مانند LLM است که یکی از زیرساخت‌های آینده توسعه هوش مصنوعی در حوزه شبکه‌های اجتماعی و بهره‌برداری‌های اطلاعاتی از بانک‌های بزرگ خواهد بود.

وی ادامه داد: این مدل‌ها عمدتاً توسط شرکت‌های آمریکایی ارائه می‌شود و در حقیقت آنچه که در حال تحول و توسعه است، به‌دست کل بشریت است، توسعه این مدل‌های از پیش طراحی شده و در حال یادگیری ماشینی است و به‌طور مداوم پیشرفت می‌کنند.

فیروزآبادی گفت: من فکر می‌کنم منظور مقام معظم رهبری این است که ما باید در حوزه مدل‌ها، که لایه زیرین زیرساخت هوش مصنوعی هستند، حضور فعال داشته باشیم، چرا که در این مدل‌ها امکان سوگیری وجود دارد، به‌ویژه زمانی که ترکیب یادگیری با این مدل‌ها می‌تواند منجر به سوگیری و تولید نتایج دلخواه از پیش تعیین شده شود. برای کشورهایی مثل ما که فرهنگی متفاوت از غرب داریم، این موضوع اهمیت حیاتی دارد.

وی تصریح کرد: ما در اسناد مربوط به هوش مصنوعی با تعدد اسناد در کشور مواجه هستیم. من اعتقاد دارم که شورای عالی انقلاب فرهنگی باید فقط در حوزه‌های آموزشی و فرهنگی سند می‌نوشت و وارد این حوزه‌ها می‌شد، و در حوزه‌های دیگر باید بخش‌های مربوطه ورود می‌کردند.

فیروزآبادی افزود: امروز در دنیا دولتی وجود ندارد که برای هوش مصنوعی برنامه‌ای نداشته باشد و متأسفانه در برنامه هفتم توسعه نیز توجه خاصی به حوزه هوش مصنوعی نشده است.

فیروزآبادی در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی تحقق سند ملی هوش مصنوعی در سایه تحولات سریع این حوزه اظهار کرد: تحقق آن با پول ممکن است. سخت‌افزارهای مورد نیاز را می‌توان از خارج وارد کرد و این کار دشواری نیست.

وی افزود: در سند هوش مصنوعی نباید به افزایش توان محاسباتی کشور اشاره می‌شد، بلکه بهتر بود میزان اعتبارات مالی لازم مشخص می‌شد تا بدانیم با چه میزان پول می‌توانیم تجهیزات پردازشی را خریداری و در یک مرکز مستقر کنیم.

مدیرعامل گروه توسعه فناوری زعیم با بیان اینکه این موضوع را مورد نقد قرار داده است، تصریح کرد: به‌وضوح پیداست که نگاه به هوش مصنوعی در کشور یک نگاه عمومی است، اما باید تأکید کرد که زیرساخت‌های پردازشی در داخل کشور ایجاد شود.

وی با اشاره به تجارب سایر کشورها در این زمینه گفت: عربستان سعودی در یکی از دانشگاه‌هایش با ۶۵ میلیون دلار یک مرکز پردازشی راه‌اندازی کرده است، بدون اینکه این موضوع در اسناد رسمی آن‌ها درج شود، بلکه بخشی از کارهای جاری دانشگاه بوده است. این موارد نشان می‌دهد که ما در برخی موارد دچار اشتباه می‌شویم و تصور می‌کنیم که با تدوین این سند، رویکردها و استراتژی‌های هوش مصنوعی مشخص شده‌اند، در حالی که این‌ها تنها مقدمات تحقق یک سند هستند، نه خود سند.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=403739

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]