به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با تشدید تنشها در منطقه غرب آسیا و پاسخ جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی، دولت اردن بار دیگر همزمان با آمریکا، انگلیس و فرانسه در دفاع از رژیم صهیونیستی وارد عمل شد و مقامات این کشور بطور رسمی اعلام کردند که در مقابله با موشکهای شلیک شده از ایران به سوی رژیم صهیونیستی مشارکت کردند. این درحالی است که اردنیها در عملیات وعده صادق یک هم برای خوشایند آمریکا و اسرائیل نه تنها آسمان کشورشان را در اختیار صهیونیستها قرار داده بودند، بلکه نیروی هوایی خودشان هم وارد عمل شده بود.
این رفتار دولت امان درحالی است که مردم این کشور که اکثریت آنها فلسطینی هستند رویکردی متفاوت نسبت به تحولات منطقه دارند و به شدت از همراهی کشورشان با صهیونیستها ناخرسند هستند. البته این امر تنها مربوط به وعده صادق یک و دو نیست و در طی ۱۱ ماه اخیر هم تبلور داشته و اهالی امان بیش از مردم هر شهر دیگری در جهان عرب در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی دست به تظاهرات زدهاند.
اوج رویکرد ضد اسرائیلی اردنیها در عملیات شهادت طلبانه شهروند اردنی در گذرگاه مرزی «الکرامه» با فلسطین اشغالی بود که طی آن سه نفر صهیونیست به ضرب گلوله این اردنی به هلاکت رسیدند.
علاوه براینها پس از ترور دبیرکل حزبالله لبنان نیز مردم اردن پیشتاز تر از دیگر کشورهای منطقه اقدام به تشییع نمادین پیکر سید حسن نصرالله کردند تا خشم خود را نسبت به جنایات لجام گسیخته رژیم صهیونیستی نشان دهند. در همین راستا «لیلا خالد» از مجاهدان برجسته فلسطینی به مناسبت شهادت سیدحسن نصرالله مراسم ختمی در امان برگزار کرد و همزمان دو حزب سوسیالیست اردن و حزب وحدت ملی دموکراتیک این کشور نیز اقدام به برگزاری مراسم یادبود برای دبیرکل شهید مقاومت اسلامی لبنان کردند.
حمایتهای مردمی از محور مقاومت درحالی است که حتی به کار بردن نام حزبالله در اردن عنوانی ممنوعه محسوب میشود و هرگونه ابراز علاقه به مقاومت علیه رژیم صهیونیستی با برخوردهای چکشی در این کشور مواجه میشود، اما فلسطینیهای مقیم اردن و اردنیهای اصیل بدون توجه به این امر، یاد و خاطره این رهبر عالیقدر مقاومت را گرامی داشتهاند.
در همین راستا «ماجد ثوبه»، تحلیلگر اردنی به روزنامه الاخبار لبنان گفت که ترور شهید سید حسن نصرالله منجر به حزن در افکار عمومی منطقه شده و این جنایت دولت اشغالگر در حقیقت علیه همه ملتهای منطقه بوده است.
فضای ضد اسرائیلی در اردن به حدی است که حتی برخی تحلیلگران با اشاره به نتایج انتخابات اخیر پارلمانی در اردن که منجر به پیروزی تاریخی اخوان المسلمین شده تاکید دارند که این امر نتیجه سیاستهای دولت اردن در حمایت از رژیم صهیونیستی طی یک سال سپری شده از نبرد طوفان الاقصی بوده است.
ارتش اردن درحالی در حمایت هوایی از رژیم صهیونیستی وارد عمل شده که پیش از این گزارشهایی درخصوص همکاری استخبارات این کشور نیز در همراهی با شاباک در کرانه باختری فعال شده و اقدام به مشارکت در بازجویی و شناسایی نیروهای مقاومت کردند.
انتهای پیام/