2

بازارچه مشترک مرزی بین ایران و ترکیه ایجاد می‌شود

  • کد خبر : 406644
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۴

به گزارش تابناک، استاندار آذربایجان غربی در حاشیه هفتمین اجلاس استانداران استان‌های مرزی ایران و ترکیه در ارومیه در گفتگو با خبرنگاران، اظهار کرد: با عزم و اراده ۲ کشور ایران و ترکیه پایانه بین المللی در کوزه رش در سلماس ایجاد می‌شود. محمدصادق معتمدیان تاکید کرد: تثبیت مرز کوزه رش بعد از تبادل چندین هیأت […]

به گزارش تابناک، استاندار آذربایجان غربی در حاشیه هفتمین اجلاس استانداران استان‌های مرزی ایران و ترکیه در ارومیه در گفتگو با خبرنگاران، اظهار کرد: با عزم و اراده ۲ کشور ایران و ترکیه پایانه بین المللی در کوزه رش در سلماس ایجاد می‌شود.

محمدصادق معتمدیان تاکید کرد: تثبیت مرز کوزه رش بعد از تبادل چندین هیأت انجام و کار‌های اجرایی ایجاد چهارمین پایانه مرزی که مورد تأیید رؤسای جمهور ۲ کشور است، صورت گرفته است.

وی به وجود ۲ منطقه ویژه اقتصادی در ارومیه و سلماس و همچنین منطقه آزاد ماکو در مرز‌های ۲ کشور ایران و ترکیه پرداخت و اظهار کرد: امیدواریم زمینه سرمایه گذاری بازرگانان ترکیه‌ای در این مناطق فراهم شود.

معتمدیان توسعه تجارت مرزی و ارتقای همکاری‌های اقتصادی بین استان‌های مرزی دو کشور، حذف تشریفات زائد، تسهیل در تشریفات گمرکی به منظور افزایش تردد کامیون‌های حمل کالا بین دو کشور و نیز بازگشایی معابر و گذرگاه‌های جدید، توسعه حمل و نقل ریلی، روان سازی فعالیت‌های تجاری و گمرکی در پایانه‌های دو کشور، تبادل اسناد گمرکی بصورت الکترونیکی بین دو کشور، استفاده از مدیریت ریسک و بهره مندی از توافق نامه‌ها و کنوانسیون‌های بین المللی از جمله کنوانسیون TIR و کنوانسیون کیوتو را در افزایش مبادلات تجاری دو کشور مؤثر دانست.

استاندار آذربایجان غربی گفت: لزوم تقویت و رفع موانع در خصوص حمل و نقل ریلی از طریق خوی، وان و مرسین، تسریع در تجاری سازی مرز رازی_ کاپ کوی، تسریع در بازگشایی و احداث پایانه‌ها و بازارچه کوزه رش _ گلینجک، توسعه پرواز‌های جدید، برگزاری جشنواره‌های فرهنگی ورزشی و علمی، برگزاری نمایشگاه تولیدات و توانمندی‌های دو کشور، سرمایه گذاری در منطقه آزاد ماکو، منطقه ویژه اقتصادی سلماس، سرو و ارومیه را در تقویت مراودات دو طرف مؤثر دانست.

عملی شدن توافقات ششمین نشست مشترک همکاری های استان های مرزی ایران و ترکیه
معتمدیان افزود: سال گذشته ششمین نشست همکاری مشترک بین دو کشور ایران و ترکیه در وان برگزار شد و تفاهم نامه ای ۱۴ بندی با هدف توسعه روابط اقتصادی، تجاری، توسعه گردشگری، حوزه علمی و دانشگاهی تنظیم شد. 

وی با اشاره به اینکه امروز در هفتمین نشست همکاری های مشترک بین ایران و ترکیه، مروری بر دستاوردهای ششمین نشست داشتیم، خاطرنشان کرد: در بخش قابل توجهی از توافقات بین دو کشور از جمله تجاری سازی مرز رازی – کاپی کوی، توسعه حمل و نقل ریلی، رفع مشکلات مرزی و تبادلات علمی و دانشگاهی و گردشگری توافقات خوبی انجام شده است.

استاندار آذربایجان غربی به اهداف برگزاری هفتمین نشست مشترک در ارومیه نیز اشاره کرده و افزود: هدف از این نشست، بررسی میزان اجرای مصوبات نشست ششم و تبادل نظر در جهت رفع مشکلات و موانع در جهت تحقق هدفگذاری‌های بین دو کشور برای رسیدن به تبادلات ۳۰ میلیارد دلاری به عنوان چشم انداز اقتصادی و تجاری است.

معتمدیان همچنین با اشاره به مرزی بودن استان، بر لزوم نقش آفرینی و بهره گیری از این ظرفیت در توسعه تبادلات تاکید کرده و یادآور شد: در تلاشیم با تکمیل زیرساخت ها، توسعه ریلی، ۲۴ ساعته کردن مرزها و توسعه حجم مبادلات و ارتقای جاده‌های منتهی به مرزها، شاهد توسعه حجم مبادلات بین ایران و ترکیه باشیم.

وی افزود: حضور هیاتی عالی رتبه در هفتمین نشست همکاری های مشترک، نشان از عزم جدی دو کشور بر ای توسعه همه جانبه ارتباطات دارد.

 

معتمدیان از برنامه ریزی برای برگزاری کمیسیون‌های تخصصی در حاشیه این اجلاس خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم با تصمیم گیری در این کمیسیون‌ها، به توافق‌های جدیدی دست پیدا بکنیم تا افزایش همکاری‌های دوجانبه را شاهد باشیم.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=406644

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]