به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دشمنان جبهه مقاومت همزمان با حملات گسترده به لبنان در تلاشاند تا سوریه، یکی دیگر از اضلاع کلیدی جبهه مقاومت را نیز هدف حمله و ویرانی قرار دهند.
پیریزی این طرح درحالی است که دولت دمشق از ابتدای بحران با وجود حمایت سیاسی از ضربات مقاومت به پیکره رژیم اشغالگر، در جهت بهبود وضعیت اقتصادی این کشور سیاست درهای باز را در قبال برخی از دشمنان و کشورهای حامی گروه های تروریستی در پیش گرفته بود.
در همین راستا خبرها حاکی از آن است که گروهک کرد جداییطلب قسد با حمایتهای آمریکا فعالیتهای خود را بار دیگر در شرق فرات آغاز کرده و در طول دو ماه اخیر حملاتی را علیه مواضع ارتش سوریه در حسکه انجام داده است.
همچنین در شمال غرب سوریه نیز گروهکهای تروریستی به ویژه هیئت تحریرالشام (جبهه النصره سابق) با چراغ سبز آمریکا فعال شده و حتی گزارشهایی مبنی بر همکاری اوکراین با این تروریستها منتشر شده است.
گروهک تحریرالشام اخیرا پس از ۴ سال خط آتش بس با ارتش سوریه در حلب را شکسته و حملاتی زمینی و هوایی (با پهپادهای اوکراینی) به مواضع و پایگاههای ارتش سوریه ترتیب داده است. در این بین حتی برخی گروهکهای مسلح وابسته به ترکیه که در یکسال گذشته در چارچوب مذاکرات دمشق با آنکارا برای احیای روابط از همراهی با گروههای تروریستی نزدیک به آمریکا خودداری میکردند در روزهای اخیر با تغییر در مواضع پیشین خود تحرکاتی را علیه دولت دمشق آغاز کرده اند.
به نظر میرسد همزمان با درگیر شدن حزبالله لبنان در نبرد با رژیم صهیونیستی، این گروه ها نیز فرصت را مغتنم شمردهاند تا با حمله به ارتش سوریه مناطقی که در گذشته با حمایت مقاومت از تروریستها پس گرفته شده بود را بار دیگر تحت اشغال خود درآورند.
وضعیت در مناطق جنوبی سوریه نیز وضعیتی شکننده است و استان درعا همچنان شاهد تحرکات گروههای مسلح است. در حالی که درعا در عمل از سال ۲۰۱۸ تحت کنترل ارتش سوریه درآمده است، ولی تروریستها هنوز در قالب هستههای کوچک و زیرزمینی به فعالیت خود ادامه میدهند.
استان سویدا و قنیطره نیز خالی از تروریستها نیست و پیش از این گزارشهایی درخصوص فعالیت تروریستها با حمایت و پشتیبانی تلآویو برای ایجاد آشوب و ناآرامی در این مناطق به منظور ایجاد منطقه حائل میان فلسطین اشغالی و سوریه منتشر شده بود.
این وضعیت امنیتی شکننده در شرایطی است که حزبالله درگیر جنگ تمام عیار با رژیم صهیونیستی است و تحلیلگران انتظار دارند که رژیم صهیونیستی در چارچوب راهبرد موسوم به کالباس خرد شده (Salami slicing tactics) در گام بعد دولت سوریه را با استفاده از ابزار گروههای تروریست هدف آماج حملات خود قرار دهند. از این رو انتظار میرود راهبرد امنیتی دولت دمشق در آینده ای نزدیک از فاز تدافعی به فاز تهاجمی تغییر کند تا بدین شکل مانع از تعمیق بحران در مناطق مختلف سوریه شود.
انتهای پیام/