به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، حزب آزادی اتریش با گرایش راست افراطی در حالی اخیرا در انتخابات پارلمانی این کشور بیشترین میزان آراء را به دست آورد که تضمینی برای به قدرت رسیدن این حزب وجود ندارد.
حزب آزادی برای تشکیل دولت بعدی اتریش نیازمند تشکیل دولتی ائتلافی است و محتملترین شریک این حزب در دولت آینده میتوانست حزب مردم با گرایش راست سنتی باشد. هر دو حزب در زمینه سیاستهای مهاجرستیز با یکدیگر تفاهم دارند.
با این حال تنها مانع بر سر تشکیل دولت آینده از سوی “هربرت کیکل”، رهبر حزب آزادی پیدا کردن شریک در دولت ائتلافی نبود زیرا رئیسجمهوری اتریش هم گفته بود که لزوما از رهبر حزبی که بیشترین رای را به دست آورده است برای تشکیل دولت آینده دعوت نخواهد کرد…
موضع حزب آزادی علیه اتحادیه اروپا، نزدیکی مواضع آن به سیاستهای “ویکتور اوربان”، نخستوزیر مجارستان و دفاع راست افراطی اتریش از روسیه از جمله عواملی است که با وجود پیروزی حزب راست افراطی در انتخابات پارلمانی الکساندر ون در بلن، رئیسجمهوری اتریش تمایلی برای دعوت از این حزب برای تشکیل دولت ندارد.
حزب آزادی اتریش خواستار اخراج همه مهاجرانی است که به طور غیرقانونی وارد این کشور شدهاند. این حزب همچنین از وضع مقررات بسیار سختگیرانه برای پذیرش مهاجران به طور قانونی دفاع میکند.
حزب آزادی اتریش حدود دو دهه پیش به عنوان شریک ائتلافی حزب مردم در دولت وقت حضور داشت، اما نتیجه انتخابات اخیر نشان میدهد که این حزب برای اولین بار بیشترین میزان آراء را به دست آورده و به حزب اول اتریش تبدیل شده است.
دیگر احزاب اتریش با توجه به مواضع تند حزب آزادی اعلام کردهاند که حاضر به تشکیل دولت ائتلافی با این حزب نیستند. با این حال هربرت کیکل پس از اعلام نتیجه انتخابات پارلمانی خطاب به طرفداران حزبش گفت که “ما درب را به روی دوره جدیدی گشودهایم.”
هربرت کیکل بارها از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه که پس از حمله روسیه به اوکراین وضع شدند انتقاد کرده است. او همچنین معتقد است که باید “مهاجرت برعکس” را برای آن دسته از مهاجران که نتوانستهاند ارزشهای جامعه میزبان را بپذیرند در دستور کار قرار داد.
هفته نامه “اشپیگل” در مطلبی درباره بحران دولتی در اتریش بیش از یک هفته بعد از برگزاری انتخابات در این کشور نوشت: اتریش با کار دشواری برای تشکیل دولت روبروست. “الکساندر ون در بلن”، رئیس جمهور فدرال آلمان، پس از گفتگو با رهبران هر پنج حزب پارلمانی، اکنون یک توازن عمومی اولیه را ایجاد کرده است.
وی روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد که فعلا قراردادی برای تشکیل دولت منعقد نخواهد کرد. وی با اشاره به نتایج انتخابات گفت: این بار شرایط غیر از معمول است.
حزب راست افراطی FPÖ برای اولین بار ده روز پیش در انتخابات شورای ملی با بهترین نتیجه تا به امروز حدود ۲۹ درصد آراء را کسب کرده و پیروز شد. “هربرت کیکل”، رهبر این حزب از آن زمان تاکنون اصرار داشته است که – طبق معمول – او به عنوان برنده می تواند رهبری مذاکره با سایر احزاب در مورد ائتلاف احتمالی را به عهده بگیرد. با این حال، همه طرفها تاکنون به موضع خود مبنی بر رد همکاری با کیکل پایبند بودهاند.
ون در بلن اعتراف کرد که “بن بست” وجود دارد. وی افزود: گفتگوهای او با کیکل، کارل نهمر (ÖVP) و آندریاس بابلر (SPÖ) این تصور را تقویت می کرد. رئیس جمهور اتریش گفت که او اکنون میخواهد مطمئن شود: آیا همه کسانی که درگیر هستند، درباره آنچه اظهار نظر کرده اند جدی هستند.
رئیسجمهور فدرال اتریش همچنین از همه طرفها خواست که “با یکدیگر گفتوگو کنند” و مسائل را “بهطور قابل اعتمادی روشن کنند”. او گفت که باید مشخص شود که چه نوع همکاری متقابل اساساً ممکن است.
بنابراین ون در بلن با این موضع گیری از رویکرد معمول در کشورش منحرف شد. در اتریش، معمولاً به احزبی که بیشترین آرا را دارند، وظیفه تشکیل دولت داده شده است. ون در بلن گفت: “بله، این یک روش جدید است، اما ضروری است.”
رئیس جمهور اتریش گفت: ما به وضوح و شفافیت نیاز داریم. چیزی که ما به آن نیاز نداریم کیلومترهای خالی است. انجام مذاکرات ائتلافی فایده ای ندارد، اگر بدانید که این مذاکرات به هیچ نتیجه ای منجر نخواهد شد.
رئیس جمهور اتریش تا پایان هفته آینده به احزاب درگیر برای دستیابی به توافق فرصت داده و گفت: سپس واضح تر خواهید دید. ائتلاف فعلی ÖVP و سبزها تا زمان تشکیل دولت جدید بر سر کار باقی خواهند ماند.
انتهای پیام/