افق نیوز؛
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان روز شنبه ۲۱ مهرماه برای حضور در مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی جدید ۱۴۰۳ _ ۱۴۰۴ به دانشگاه تهران میرود.
این دومین حضور وی در دانشگاه تهران طی سال جاری است. پزشکیان پیش از این و در عرصه رقابتهای انتخاباتی ۲۷ خردادماه در قامت کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در جمع اساتید و برخی از دانشجویان این دانشگاه حضور یافته بود.
وی در این نشست به سوالات دانشجویان پاسخهایی داده بود که مورد توجه رسانهها و افکار عمومی قرار گرفت. برخی از اطرافیان پزشکیان نظیر عبدالعلیزاده همان زمان حضور وی در دانشگاه تهران را سرآغاز رشد صعودی آرای این نامزد انتخاباتی اعلام کردند. پزشکیان در آن نشست که بارها مورد تشویق دانشجویان قرار گرفته بود اعلام کرده بود آییننامه انضباطی و نوع برخورد با دانشجویان و اساتید را عوض خواهد کرد.
پزشکیان همچنین از دانشجویان خواسته بود به اسم آزادی، آزادی را لگدکوب نکرده و خواستار رعایت احترام و عدم توهین به افراد و شخصیتهای کشور شده بود.
پس از قطعی شدن حضور پزشکیان در دانشگاه تهران برای مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و اعلام برنامههای این جلسه برخی از تشکلهای دانشجویی این دانشگاه به ندادن تریبون به گروههای دانشجویی انتقاد کردند. البته در دورههای قبل و در مراسم آغاز سال تحصیلی تشکلهای دانشجویی سخنرانی نداشته و تنها نمایندهای از جانب دانشجویان سخنانی را مطرح میکنند اما تشکلهای دانشجویی معتقدند وقتی مراسم در دانشگاه برگزار میشود باید ساز و کاری برای بیان دیدگاههای نمایندگان تشکلها نیز فراهم شود.
به بهانه این مراسم، حضور ۷ سال اخیر روسای جمهور دو دولت قبل در آغاز سال تحصیلی دانشگاهها را مرور کردیم.
مراسم آغاز سال تحصیلی سال گذشته، ۱۴۰۲-۱۴۰۳ با حضور حجتالاسلام و المسلمین شهید رئیسی در دانشگاه شیراز برگزار شد. این جلسه طی ۷ سال اخیر تنها مراسمی از این دست بود که از شهر تهران فراتر رفت و در استانی غیر از تهران برگزار شد. رئیس جمهور شهید که پنجشنبه ۲۰ مهرماه برای سفر استانی به شیراز رفته بود با حضور در دانشگاه شیراز سخنان دانشجویان و اساتید این دانشگاه را در مراسم آغاز سال تحصیلی شنید.
وی در این نشست با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان نباید وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد از اینکه دانشجو و استادی نظری مخالف آنها دارند و این بحث و ابراز میشود، ابایی داشته باشند، گفته بود اگر بحث و نظری هست و در این زمینه دیدگاه مخالف و انتقادی داشته باشند ایرادی ندارد.
دانشگاه الزهرا (س) میزبان رئیسجمهور در روز دانشجو ۱۴۰۱
رئیسجمهور شهید ۱۶ مهرماه ۱۴۰۱ به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ به دانشگاه دخترانه الزهرا(س) رفت. حضور وی در این دانشگاه در شرایطی بود که روزهای ابتدای سال تحصیلی آن سال به دلیل درگذشت مرحومه مهسا امینی با التهاباتی در دانشگاهها همراه بود و برخی فرصتطلبان از فضای پیش آمده علیه نظام استفاده میکردند. در این روزها دانشگاه الزهرا نیز شاهد تجمعات و گاها تنشهایی بود اما رئیس جمهور شهید با حضور در این دانشگاه در فضایی دوستانه سخنان دختران این دانشگاه را شنید. آنها نیز خواستار حمایت و پشتیبانی آیتالله رئیسی برای ایجاد محیطی آرام جهت پرداختن به فعالیتهای علمی شده بودند.
رئیسی در این دیدار رفع دغدغه اشتغال برای دختران و پسران دانشجو را از تکالیف دولت دانسته و گفته بود دولت دانشگاه را اتاق اندیشهورزی خود میداند و انتظار دارد دانشگاهها و مراکز علمی با اندیشهها و ابتکارات نو به یاری دولت بشتابد.
رئیسی این را هم گفته بود وقتی یک بانوی فرهیخته ایرانی در سطح جهانی دستاورد علمی مهمی را ارائه میکند، بر سکویی قرار میگیرد، پرچم جمهوری اسلامی برافراشته و سرود ملی ایران نواخته میشود، این برای کشور قدرت میآفریند.
مهر ۱۴۰۰ و دانشگاه تهران
شهید رئیسی اولین حضور خود در کسوت ریاست جمهوری را در مراسم آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور در دانشگاه تهران رقم زد. وی ۱۹ مهرماه سال ۱۴۰۰ در شرایطی که کشور و دانشگاهها هنوز درگیر کرونا بودند با رعایت پروتکلهای مرسوم در این مراسم حضور یافت و پس از شرکت در این مراسم، در جمع دانشجویان به مسجد دانشگاه تهران رفت و در کنار دانشجویان و اساتید این دانشگاه نماز اقامه کرد.
وی در این جلسه دانشگاه را اتاق فکر دولت خوانده بود و در پاسخ به درخواست تشکلهای دانشگاهی گفته بود خرداد امسال جلسه مفصلی با تشکلهای دانشجویی در مسجد دانشگاه تهران داشتم و نظرات آنان را شنیدم و از برگزاری نشست دوباره و گفتگو با دانشجویان و تشکلهای دانشجویی نیز استقبال میکنم و قول حضور در جمع دانشجویان این دانشگاه در ۱۶ آذر را داده بود که پس از چند ماه محقق شد.
سال ۹۹ به دلیل کرونا و تعطیلی آموزش حضوری دانشگاهها مراسم آغاز سال تحصیلی برگزار نشد.
علاقه روحانی به حضور در دانشگاه تهران
۲۴ مهرماه سال ۹۸ حسن روحانی رئیس جمهور وقت در دانشگاه تهران حضور یافت و این حضور آخرین حضور وی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها در دوران ریاست جمهوری اش بود. روحانی در این جلسه بر ایجاد دانشگاه مهارت محور تاکید کرده بود. در این دوره نیلی احمدآبادی ریاست این دانشگاه را بر عهده داشت.
حجتالاسلام روحانی ۲۲ مهر سال ۹۷ نیز برای آغاز سال تحصیلی دانشگاهها در دانشگاه تهران حضور یافت. وی که در آن روزها به دلیل برخی سخنان در مورد منتقدان در کانون توجه رسانهها و فعالان رسانهای بود اعلام کرده بود: دانشگاهها باید نقاد و پرسشگر باشند و دولت را نقد کنند. البته خواهش من این است که این نقادی و پرسشگری با اطلاعات کافی باشد.
روحانی ۱۵ مهر ۹۶ در دانشگاه تهران حضور یافت. این حضور اولین حضور وی در این مراسم پس از رای مجدد از مردم به عنوان رئیس جمهور منتخب بود.
وی در این مراسم طی سخنانی گفته بود: ما مسیر تعامل گسترده با جهان را ادامه خواهیم داد و زمینههای تعامل علمی و فناوریهای با جهان گشوده خواهد بود. دانشجویان و دانشگاه در طول این سالیان همواره نقش مهمی در تحولات اجتماعی داشتند تا آنجا که در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری در سالهای ۹۲ و ۹۶ شرایط را برای تغییر مسیر کشور و بازگشت اعتدال، تدبیر، امید و عقلانیت به فضای کشور فراهم کردند.
روحانی در دوره قبل ریاست جمهوری خود در دولت یازدهم نیز برای حضور در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها، دانشگاه تهران را انتخاب کرده بود.
شاید مهمترین بخش سخنان وی در آن دوره سخنانش در ۱۵ مهرماه سال ۹۳ در واکنش به استیضاح و عزل فرجی دانا وزیر علوم وقت از سوی مجلس بود.
وی در بخشی از سخنان خود در کنایهای بورسیهها را علت استیضاح فرجیدانا دانسته و گفته بود: در طول یک سال ۴ وزیر و سرپرست را تجربه کردیم. از آقای میلی منفرد خواهش کردیم که مسئولیت وزارت علوم را بپذیرند دیدیم که مجلس شورای اسلامی نپسندید، اشکال ندارد. از آقای توفیقی خواهش کردیم که سرپرستی را به عهده بگیرند از یمین و یسار به ما فشار آمد که او را معرفی نکنید ، گفتیم اهلا و سهلا سر فرود آوردیم برای این که دانشگاه و کشور آرام باشد.آقای دکتر فرجی دانا را آوردیم و ایشان شروع به کار کرد که بورسیه و ما ادراک البورسیه. از روز اولی که آقای دکتر فرجی آمدند اولین گلام من این بود که باید مسالهی بورسیه را دنبال کنید.
هر چند در ماجرای بورسیهها با پیگیریهای مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ مسئولان دولت یازدهم و دوازدهم متخلف شناخته شده و به قوه قضائیه ارجاع شدند اما این سخنان روحانی درباره بورسیهها سالها در اذهان باقی ماند.
انتهای پیام/
source
تمام