به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، شهاب خادم در یادداشتی نوشت: جنگ رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان به غیر از خسارات هنگفتی که به لحاظ اقتصادی، زیرساختی و نظامی روی دست صهیونیستها گذاشته اثرات روانی بسیار مخربی نیز در پی داشته است که کمتر به آن پرداخته شده یا به خاطر ملاحظات امنیتی و تاثیر آن بر شهرکنشینان از سوی صهیونیستها به شدت سانسور شده است.
با این وجود اکنون بعد از گذشت بیش از یک سال از شروع جنایات این رژیم در غزه و یک ماه در لبنان، گزارشهای پراکندهای در رسانههای غربی درباره حال و روز سربازان و نظامیان رژیم صهیونیستی که مستقیما در میدان نبرد حضور دارند منتشر شده است که از یک سو نشاندهنده اثرات روانی وحشتناک آن بر آنها و از سوی دیگر نشاندهنده وسعت و عمق جنایات بیسابقه این رژیم علیه غیرنظامیان است، به گونهای که حتی خود نظامیان اسرائیلی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
افزایش خودکشی و فرار نظامیان اسرائیلی از خدمت یکی از اثرات ناشی از جنگ غزه در ارتش صهیونیستی بوده است. طبق گزارش رسانههای عبری که البته با ملاحظات امنیتی و سانسور شدید ارتش جنایتکار مواجه است، از زمان شروع جنگ دست کم ۱۰ افسر اسرائیلی به دلیل مشکلات روحی ـ روانی دست به خودکشی زدهاند. براساس اطلاعاتی که به رسانهها درز کرده است، نظامیان اسرائیلی برای خلاص شدن از زیر بار فشارهای روحی ـ روانی با شلیک گلوله یا انفجار نارنجک به زندگی خود پایان میدهند تا دیگر مجبور نباشند کابوس جنگ را تحمل کنند.
آخرین آن، خودکشی الیران میزراحی، افسر ۴۰ ساله ارتش اسرائیل بود که قبل از بازگشت دوباره به جنگ در غزه، به زندگی خود پایان داد.
طبق گزارش شبکه سی ان ان، میزراحی از اختلال روانی گسترده و اختلال استرس پس از سانحه موسوم به «پیاسدیتی» رنج میبرد. مادر او در توصیف درد و رنج میزراحی جملهای گفت که به تیتر رسانهها تبدیل شد. وی گفت: «او از غزه خارج شد اما غزه هرگز از او خارج نشد»؛ اشارهای به کابوس جنگ و آنچه سربازان و نظامیان اسرائیلی در جنگ غزه از نزدیک مشاهده کردهاند.
حمله به غیرنظامیان، بمباران بیمارستانها، کمپ آوارگان، مدارس، مراکز امدادرسانی و محاصره همهجانبه غزه توسط رژیم اشغالگر، صحنههای فجیعی را رقم زده که احتمالا در تاریخ هرگز شاهد نبودهایم. سیانان در گزارش خود آورده: نظامیان اسرائیلی که دچار تروما و اختلالات روانی شدهاند میگویند در غزه چیزهایی مشاهده کردهاند که «درک آن برای جهان خارج بسیار بسیار دشوار است».
بسیاری دیگر از نظامیان اسرائیلی به دلیل عدم تحمل جنگ و تاثیرات مخرب آن طی یک سال گذشته از جنگ فرار کردهاند یا برای ممانعت از اعزام به غزه و جنوب لبنان به ترفندهای مختلف متوسل میشوند تا دوباره به خط مقدم جنگ اعزام نشوند. آمارها نشان میدهد فرار از خدمت نظامیان صهیونیست و تمرد و سرپیچی از دستورات طی ماههای اخیر در تاریخ ارتش اسرائیل رکورد زده است.
روزنامه یدیعوت آحارانوت اخیرا در همین زمینه نوشت: سربازان و نظامیان اسرائیلی با کمک روانپزشکان و وکلا و ارائه گواهیهای تقلبی تلاش میکنند از جنگ فرار کنند و برخی از آنها حتی خود را به دیوانگی میزنند!
ارتش اسرائیل برای مقابله با خودکشی و فرار نظامیانش یک مرکز توانبخشی تاسیس کرده تا به سربازانی که به خاطر جنگ دچار اختلال روانی شدهاند کمک کند. منابع صهیونیست میگویند دستکم ۹ هزار نظامی از آغاز جنگ در غزه خدمات رواندرمانی دریافت کردهاند که از این آمار یکچهارم آنها هرگز به جنگ بازنگشتهاند. افزایش ۳ برابری مصرف قرصهای آرامبخش و خوابآور و مواد مخدر در میان نظامیان ارتش صهیونیستی نشانه دیگری از اثرات کابوسوار جنگ بر نظامیان ارتش این رژیم است.
جنگ کثیفی که رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان به راه انداخته است نهتنها افکار عمومی بینالمللی را دچار خشم و نفرت کرده و روح انسانیت را خراشیده است، بلکه دامن خود نظامیان اسرائیلی را هم گرفته است. جنایاتی که نظامیان اسرائیلی علیه غیرنظامیان در غزه مرتکب میشوند دست کم در ۸۰ سال گذشته در جهان بیسابقه است. جنایات ارتش آمریکا در ویتنام نمونهای از سبعیت و وحشیگری یک کشور در جنگ از زمان پایان جنگ دوم جهانی محسوب میشد اما تحلیلگران جنگی معتقدند حجم و شیوه جنایات و نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه به مراتب از جنایات آمریکا در ویتنام وحشیانهتر و قطعا ددمنشانهترین درندهخویی و وحشیگری یک ارتش در جنگ از شروع قرن بیستویکم است؛ تا جایی که افرادی که مرتکب این جنایات شدهاند برای فرار از کابوسهای آن دست به خودکشی میزنند.
منبع: وطن امروز
انتهای پیام/