3

ارائه روشی که دارو را به بافت هدف می‌رساند

  • کد خبر : 410457
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۱

به گزارش خبرگزاری مهر، از مدت‌ها قبل ویروس‌ها یکی از ابزارهای حمل ژن به داخل بدن بوده است تا ژن‌ برای مقاصد درمانی به بخش‌های مختلف بدن برسد. این روش با مشکلاتی روبرو بوده، از این رو به تازگی محققان دانشگاه آلبرتا موفق به توسعه روشی برای حل این مشکلات شده‌اند. جان لوئیس، انکولوژیست دانشکده […]

به گزارش خبرگزاری مهر، از مدت‌ها قبل ویروس‌ها یکی از ابزارهای حمل ژن به داخل بدن بوده است تا ژن‌ برای مقاصد درمانی به بخش‌های مختلف بدن برسد. این روش با مشکلاتی روبرو بوده، از این رو به تازگی محققان دانشگاه آلبرتا موفق به توسعه روشی برای حل این مشکلات شده‌اند.

جان لوئیس، انکولوژیست دانشکده پزشکی و دندانپزشکی و از محققان این پروژه می‌گوید که کبد مانع اصلی در توسعه روش‌های حمل و نقل ژن در بدن است. لوئیس، که عضو موسسه تحقیقات سرطان در آلبرتا شمالی است، می‌گوید: «سیستم‌های تحویل فعلی از نظر تئوری بسیار عالی هستند، اما نقص قابل توجهی دارند، آن‌ها سرانجام به کبد می‌رسند. شما می‌توانید آن‌ها را در یک ظرف آزمایشگاهی به کار بگیرید، اما به محض این که دارو را به شخصی تزریق می‌کنید، این فناوری‌ها اغلب شکست می‌خورند. اگر در حال درمان بیماری مغزی یا مقابله با یک بیماری ریوی هستید، قطعا شما نمی‌خواهید دارو به کبد برود. ما به راه‌حل‌هایی نیاز داریم که بتواند بافت‌ها و سلول‌های مناسب را هدف قرار دهد.»

لوئیس توضیح می‌دهد که فناوری‌های تحویل داروها با کمک نانوذرات لیپیدی (LNP) با ترکیباتی مانند کلسترول، که قرار است در کبد جمع شوند، ترکیب شده‌اند. به همین دلیل است که بسیاری از داروهای ژنتیکی مانند روش‌های ژن‌درمانی، واکسن mRNA و ویرایش ژن، قبل از رسیدن به اهداف خود از بدن حذف می‌شوند.

این گروه مدت‌هاست که روی روش رهایشی کار می‌کنند که کبد را دور بزند. آن‌ها به دلیل کشف نوعی پروتئین تولید شده توسط ارتوروویروس فیوزوژنیک، شهرت دارند، پروتئینی که توانایی ادغام سلول‌ها را دارد.

این تیم با ترکیب این پروتئین فیوژن با نانوذرات لیپیدی اصلاح شده برای حمل و نقل مواد درمانی، با موفقیت پلتفرمی را ساختند که با نامFast-PLV شناخته می‌شود. این پلتفرم از ورود دارو به کبد جلوگیری می‌کند و به روش‌های درمانی اجازه می‌دهد مناطقی مانند مغز و ریه‌ها را به طور مؤثر هدف قرار دهند. این روش نسبت به پلتفرم‌های تحویل فعلی کمتر سمی است، در حالی که از تحریک سیستم ایمنی بدن نیز جلوگیری می‌کند. این بدان معنی است که امکان دوز مکرر دارو را فراهم می‌کند. آن‌ها این فناوری را با موفقیت روی حیوانات آزمایش کردند.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=410457

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]