به گزارش خبرگزاری مهر، عادل مهری، مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در این رابطه گفت: مژگان شیخ پور، همسر جانباز و خواهر دانشجوی شهید «بیژن شیخ پور»، یکی از افتخارات بنیاد شهید و امور ایثارگران است که موفق شده در ردیف محققان دو درصد دنیا قرار گیرد.
وی افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران مفتخر است که میزبان دانشمندانی در سطح بینالمللی است و مرکز دانشپژوهان نیز سعی میکند که با ارتباطگیری مستمر و حمایتهایی که در فضای علمی از این عزیزان میکند، در تحقق اهدافشان به آنها کمک کند.
مهری با اشاره به اینکه در سالهای گذشته، برخی از اعضای دانشپژوهان در اقصی نقاط کشور به ریاست عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران معرفی و مورد تشویق قرار میگرفتند، تصریح کرد: یکی از اقدامات این اعضا که به صورت خودجوش انجام شده، ارائه پژوهشهای مهم در سطح ملی و بینالمللی است که به تازگی شاهد چاپ مقاله دکتر امیدی در مجله نیچر (Nature) که یک نشریه جامع بریتانیایی است که در میان پرارزشترین مجلههای علمی جهان قرار دارد، بودیم که این افتخاری برای کشور ما محسوب میشود.
وی افزود: نخبگان ایثارگر، بدون اتکا به سهمیه ایثارگری و حمایتهایی دولتی به مدارج بالای بینالمللی میرسند و باید مورد تقدیر قرار گیرند. این دستاورد حاصل تلاش مژگان شیخ پور که دکترای ژنتیک از دانشگاه تربیت مدرس و دانشیار انستیتو پاستور است، بوده و البته همسر جانبازشان که یکی از افراد نخبه و برتر ایثارگران هستند، نیز بی تأثیر نبودهاند.
بر اساس این گزارش؛ تعدادی از پژوهشگران دانشگاه استنفورد با استفاده از دادههای پایگاه اسکوپوس معیاری به نام «شاخص استنادی مرکب» ابداع کرده و نسبت به ارزیابی تولیدات علمی محققان دنیا اقدام کردهاند که در ایران به عنوان فهرست دانشگاه استنفورد شناخته میشود. اساس این فهرست، ارائه مجموعهای از سنجههای استنادی استاندارد شده برای ارزیابی تأثیر استنادی دانشمندان در رشتهها و حوزههای علمی مختلف در سطح جهان است.
شاخص استنادی مرکب، مجموعهای از چند شاخص استنادی مجزا است که مبتنی بر تعداد استنادات دریافتی مقالات دانشمندان و جایگاههای نویسندگی آنها (الگوی هم-نویسندگی) و شاخص اچ ایندکس است. این فهرست دربرگیرنده نویسندگان پر استناد بر اساس شاخص استنادی مرکب و جزو دو درصد پر استناد است.
بر اساس دادههای این پایگاه داده، که دامنه پوشش آن مقالات منتشر شده از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۴ است و در اکتبر ۲۰۲۴ منتشر شده است، ۴ نفر از محققان فعلی انستیتو پاستور ایران شامل خانمها دکتر اعظم بوالحسنی و دکتر مژگان شیخ پور و آقایان دکتر محمدعلی شکرگزار و دکتر مهدی فرخی در لیست دانشمندان ۲ درصد برتر قرار گرفتهاند.