به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، جنبش حزبالله لبنان امروز با صدور بیانیهای، شیخ نعیم قاسم را که پیشتر معاون دبیرکل حزبالله بود، بهعنوان دبیرکل جدید حزبالله معرفی کرد.
شیخ نعیم قاسم در سال ۱۹۵۳ در منطقه البسطا التحتا در جنوب لبنان به دنیا آمد. او همانند بسیاری از رهبران حزبالله کنار تحصیلات دانشگاهی، در حوزه علمیه نیز مشغول آموختن دروس دینی شد و بههمراه امام موسی صدر در تشکیل جنبش امل و نیز تأسیس حزبالله مشارکت داشت.
همزمان با تحصیلات حوزوی ، در حوزه آکادمیک او در سال ۱۹۷۷ فوقلیسانس شیمی را از دانشگاه لبنان دریافت کرد.
شیخ نعیم قاسم از روحانیهای برجسته شیعه در لبنان بهشمار میرود که در حوزه علمیه لبنان و نجف علوم دینی را آموخت و از سال ۱۹۹۱ بهعنوان معاون دبیرکل حزبالله فعالیت میکرد و امروز ۲۹ اکتبر ۲۰۲۴ بهعنوان دبیرکل حزبالله انتخاب شد.
ایشان کتابهای متعددی در امور مذهبی و دینی تألیف کرده است که به چندین زبان ترجمه شده است.
شیخ نعیم قاسم در ابتدای ورود به دانشگاه و زمانی که تنها ۱۸ سال داشت، شروع به برگزاری کلاسهای هفتگی در مساجد برای کودکان کرد و برنامههای درسی حوزههای علمیه را زیر نظر علمای برجسته شیعه در لبنان در آن زمان، بهویژه سید عباس موسوی دبیرکل وقت حزبالله آموخت و علوم فقه را هم نزد آیت الله محمد حسین فضلالله فرا گرفت.
وی در دوره تحصیل خود در دانشگاه در سال ۱۹۷۴ با تعدادی از دانشجویان در تأسیس اتحادیه دانشجویان مسلمان لبنان مشارکت داشت و از سال ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۸ رئیس انجمن آموزش دینی اسلامی در لبنان بود و در همان زمان به «جنبش محرومان» شاخه نظامی جنبش امل که توسط امام موسی صدر تأسیس شده بود، پیوست.
شیخ نعیم قاسم در اولین جلساتی که امام موسی صدر با شخصیتها و کمیتههای اسلامی در لبنان برای راهاندازی این جنبش برگزار میکرد، فعالیت داشت و یک سال بعد از انقلاب اسلامی ایران از جنبش امل خارج شد و تصمیم گرفت که تحصیلات خود را در حوزه علمیه به پایان برساند و با تدریس در مساجد و حسینیههای بیروت و ضاحیه جنوبی به فعالیتهای مذهبی خود ادامه داد.
دبیرکل جدید حزبالله در تأسیس انجمن معارف اسلامی در سال ۱۹۷۷ هم مشارکت داشت و تا سال ۱۹۹۰ آنجا را اداره میکرد. ایشان با پیروی از رهنمودهای امام خمینی(ره) شروع به فعالیتهای سیاسی و رسانهای در کمیتههای اسلامی کرد.
بعد از تأسیس جنبش حزبالله در سال ۱۹۸۲ شیخ نعیم قاسم از برجستهترین افرادی بود که در راهاندازی این جنبش مشارکت داشت و به عضویت مجلس شورای حزبالله درآمد و سه دوره در آنجا ماندگار شد و سپس مسئولیت فعالیتهای آموزشی و پیشاهنگی در بیروت را بهعهده گرفت.
ایشان سپس در سال ۱۹۹۱ به سمت معاونت دبیرکل حزبالله منصوب شد و یکی از وظایف او پیگیری فعالیت نمایندگان پارلمانی حزبالله و اقدامات سیاسی آنها بود.
شیخ نعیم قاسم در سال ۱۹۹۲ با آغاز اولین انتخابات پارلمانی حزبالله، منصب هماهنگکننده عمومی حزبالله در انتخابات پارلمانی را بهعهده داشت.
دوران معاونت شیخ نعیم قاسم در حزبالله شاهد رویاروییهای متعددی با رژیم صهیونیستی بود که از جمله آنها میتوان به جنگ جولای ۱۹۹۳، جنگ آوریل ۱۹۹۶، جنگ آزادسازی در سال ۲۰۰۰ و جنگ جولای در سال ۲۰۰۶ اشاره کرد، اما از جمله برجستهترین جنگهایی که در دوره شیخ نعیم قاسم در حزبالله با رژیم اشغالگر اتفاق افتاده است، باید به نبرد طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ اشاره کنیم که تا امروز هم ادامه دارد.
دبیرکل جدید حزبالله از چهرههای برجسته این جنبش بهشمار میرود که نقش مهمی در سیاستها و استراتژیهای آن دارد و در مسائل داخلی و بینالمللی لبنان، از طریق نقشهایی که در حزبالله ایفا میکند، بسیار تأثیرگذار است.
شیخ نعیم قاسم نقش مهمی در هدایت فعالیتهای حزبالله دارد و اغلب بهعنوان نماینده حزبالله در مجامع مختلف بینالمللی و منطقهای مشارکت میکند.
همانطور که گفته شد شیخ نعیم قاسم در حوزههای سیاسی، مذهبی و آموزشی فعالیتهای گستردهای داشته و از دهههای قبل بهعنوان یکی از چهرههای مهم مقاومت لبنان شناخته شده است.
او در دوره معاونت خود نقش تأثیرگذاری در راهبردها و سیاستهای حزبالله ایفا کرده است. با تجربهای که کنار دیگر رهبران حزبالله در تقابل با توطئهها و دشمنیهای رژیم صهیونیستی دارد، شیخ نعیم همواره یکی از نزدیکترین افراد به شهید سید حسن نصرالله بود و پیشبینی میشد که بعد از شهادت ایشان و سپس شهادت سید هاشم صفیالدین، رئیس شورای اجرایی حزبالله، شیخ نعیم قاسم به مقام دبیرکلی این جنبش برسد،
به همین دلیل میتوان گفت که شیخ نعیم از چهرههای کهنهکار و میداندیده جنبش مقاومت اسلامی لبنان است که توانایی، نفوذ، تجربه و مقبولیت بالای لازم برای راهبری این جنبش در یکی از حساسترین دوران مبارزات حزبالله را دارد.
شیخ نعیم قاسم کتابهای متعددی در امور مذهبی و دینی تألیف کرده است که یکی از کتابهای ایشان با عنوان «الولی المجدد» (رهبر احیاگر) درباره امام خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران است که ترجمه فارسی آن توسط خبرگزاری تسنیم در سال ۱۳۹۴ به چاپ رسید.
این کتاب درواقع سیری در اندیشههای راهبردی امام خامنهای است.
این کتاب از ۶ فصل با عنوانهای احیاگری دین، برنامهریزی راهبردی، مردمسالاری و نصرت الهی، مقابله با جنگ نرم، مؤلفههای تربیت اجتماعی و ۳ پیوست تشکیل شده است.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است:
«انقلاب اسلامی با امام خمینی(ره) آغاز شد و با هدایت و ایستادگی آن بزرگمرد تکرارناشدنی شکل گرفت و در دل سرزمین دلیران ریشه دواند.
انقلاب اسلامی در هنگامه انزوای دین و جولان مکاتب غربی و شرقی نقش دین در بسیج و قدرتبخشی به تودهها برای مقابله با استبداد و استعمار را به رخ جهانیان کشاند و خیلی زود پنجه در پنجه ابرقدرتها افکند، بهطوری که در دهه اول حیات خود تحت زعامت خمینی کبیر، ابهت پوشالی ابرقدرت غرب را از یک طرف با سقوط دیکتاتور دستنشانده آنها و از سوی دیگر با تسخیر لانه جاسوسی و شکست مفتضحانه آنها در تهاجم نظامی به انقلاب نوپای اسلامی در صحرای طبس شکست. در پایان همین دهه بود که با پیشبینی پیر جماران انقلاب اسلامی نویدبخش پایان کمونیسم و فروپاشی ابرقدرت شرق شد.
بدین سان تصور بقای انقلاب اسلامی بدون «خمینی» کابوس وحشتناکی بود که دلهای انقلابیون را که در برابر دشمن کالجبل الراسخ بودند، میلرزاند.
اما خداوند اراده کرده بود از آتش فراق خمینی، ققنوسوار خمینی دیگری سر برآورد و شب هجران پیر جماران را با طلوع «خورشید انقلاب» به روشنی سحر دولت خامنهای عزیز، پیوند زند و چشمان انقلابیون را که میهمان ژالههای اشک عزای خمینی بود، به انتخاب خلف صالح او، روشن ساخته و گل لبخند بر لبانش نشانده و سرود خوش «الیوم یئس الذین کفروا» را ورد زبانشان سازد».
دبیرکل جدید حزبالله از حامیان برجسته ولایت فقیه بهشمار میرود و ارادت ویژهای به امام خمینی(ره) و امام خامنهای دارد.
از جمله دیگر کتابهایی که شیخ نعیم قاسم تألیف کرده است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ـ الامام الخمینی بین اصاله و التجدید
ـ حزبالله: المنهج ـ التجربه ـ المستقبل (به چندین زبان ترجمه شده است)
ـ الشباب شعله تحرق أو تضیء
ـ المهدی المخلص
ـ قصتی مع الحجاب
ـ معالم للحیاه من نهج الأمیر
ـ سبیلک إلی مکارم الأخلاق
ـ عاشوراء مددٌ و حیاه (بارها چاپ شده است)
ـ سلسله شرح رساله الحقوق للإمام زینالعابدین (۷ جلد)
ـ مجتمع المقاومه (إراده الشهاده وصناعه الانتصار)
ـ سبیل الله
ـ القرآن منهج هدایه
انتهای پیام/+