به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه “واشنگتن پست” در گزارشی به این موضوع اشاره کرده که اتحادیه اروپا به طور فزایندهای نگران پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است و به همین دلیل، مقامات اروپایی شروع به آمادهسازی شرایط برای دوره دوم ریاست جمهوری احتمالی این رئیسجمهور سابق کردهاند.
این نشریه مینویسد: «متحدان واشنگتن در اروپا خود را برای احتمال قطع روابط کنونی فراآتلانتیکی آماده میکنند، اگر دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود. سیاستمداران اروپایی اکنون در برقراری ارتباط با ترامپ تجربه بیشتری دارند و حتی شروع به طراحی برنامههایی برای مقابله با سیاستهای این جمهوریخواه کردهاند. با این حال، آمادگی برای هر نتیجهای، نگرانیها درباره رئیسجمهور احتمالی آمریکا را کاهش نمیدهد، کسی که تهدید کرده پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را از بین خواهد برد، تعرفههای سنگینی بر واردات کالاهای اروپایی وضع خواهد کرده و از توافق پاریس در زمینه تغییرات اقلیمی خارج خواهد شد.»
در واقع، اروپا به نوعی اکنون کمتر از قبل برای بازگشت ترامپ به قدرت آماده است، زیرا اتحادیه اروپا دیگر شخصیتی تصمیمگیر و قاطع مانند آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان، ندارد. همانطور که این روزنامه آمریکایی تاکید میکند، در قاره اروپا دیگر رهبری به بزرگی مرکل وجود ندارد.
مایکل اشتمپفل، سخنگوی وزارت دفاع آلمان، گفته است: «صرفنظر از اینکه چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، توجه آمریکا در آینده بیشتر به منطقه هند و اقیانوس آرام معطوف خواهد شد و اروپاییها باید تلاش بیشتری برای تامین مستقل امنیت خود انجام دهند.»
در همین راستا، کشورهای اروپایی به تدریج برای یک جنگ تجاری احتمالی با واشنگتن آماده میشود. ترامپ در دوران ریاست جمهوری قبلی خود، تعرفههایی بر فولاد و آلومینیوم وارداتی از اتحادیه اروپا وضع کرد که به اقتصاد این اتحادیه آسیب رساند. این بار، مقامات لیستی از اقدامات اقتصادی متقابل را تهیه میکنند به امید آنکه بتوانند در برابر ترامپ نرمش بیشتری ایجاد کنند.
در حوزه امنیت نیز، اتحادیه اروپا با تنش مواجه است، زیرا کشورهای عضو هنوز به درستی از موضع ترامپ در قبال اوکراین آگاه نیستند. علاوه بر این، ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود ادعا کرده که روسیه را به حمله به متحدان ناتو که به اندازه کافی بودجه برای دفاع از این پیمان تخصیص نمیدهند، ترغیب خواهد کرد.
بر اساس گزارش این نشریه، کشورهای اروپایی قصد دارند تا بسته بعدی کمک به اوکراین را پیش از انتخابات ماه نوامبر آمریکا ارائه دهند، زیرا نگراناند که در صورت پیروزی ترامپ، واشنگتن کمکهای خود به کییف را متوقف کند. افزون بر این، اتحادیه اروپا بودجه خود برای صنعت دفاعی را تا سطحی که در دوران جنگ سرد وجود داشت، افزایش داده است.
پیشتر در اوایل ماه اکتبر، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مصاحبهای با مجله آمریکایی “نیوزویک” اعلام کرده بود که برای مقامات مسکو بهطور کلی تفاوتی ندارد که چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز میشود – کاندیدای حزب جمهوریخواه دونالد ترامپ یا رقیب دموکرات او کامالا هریس – زیرا هر دو طرف خود را برای ادامه رویارویی با روسیه آماده میکنند.
اوربان اروپا را به پیوستن به خطمشی ترامپ در صورت پیروزی او فراخواند
در این رابطه، ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، نیز روز یکشنبه در مصاحبهای ابراز عقیده کرد که اگر دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، او به دنبال پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین خواهد بود و اروپاییها نیز ناچار خواهند بود از سیاست او پیروی کنند.
اوربان در این باره گفت: «باد تغییر در آمریکا نیز احساس میشود. دموکراتها در حال کنار رفتن هستند و جمهوریخواهان بازمیگردند. دونالد ترامپ دوباره رئیسجمهور خواهد شد و این به معنای آن است که تا پایان سال، اکثر سیاستمداران در غرب حامی صلح در اوکراین خواهند بود. امروز، رهبران جهان غرب، بیشتر از ادامه درگیری حمایت میکنند. من فکر میکنم پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اوضاع تغییر کرده و اکثریت به سمت صلح تمایل پیدا خواهند کرد.»
نخستوزیر مجارستان تاکید کرد که موضوع صلح در اوکراین باید در نشست دو روزه جامعه سیاسی اروپا که قرار است در تاریخ ۷ و ۸ نوامبر در بوداپست برگزار شود، مورد بحث قرار گیرد.
اوربان بر این باور است که ترامپ در صورت پیروزی، برای پایان دادن به درگیریها تلاش خواهد کرد و این، به گفته نخستوزیر، در آمارها منعکس شده است. او اشاره کرد که به این اطلاعات به شکل دیگری نگاه میکند و برخلاف آنچه در رسانهها مطرح میشود، معتقد است که شانس پیروزی ترامپ بیشتر از کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات و معاون رئیسجمهور آمریکاست و انتظار پیروزی جمهوریخواهان را دارد.
به نظر اوربان، پس از آنکه ترامپ ایالات متحده را به سمت صلح هدایت کند، اروپا بهتنهایی قادر به تحمل بار مسئولیت این درگیری نخواهد بود؛ درگیری که رهبران اتحادیه اروپا آن را بر دوش کشورهای عضو گذاشتهاند. نخستوزیر مجارستان اشاره کرد که نمایندگان کشورهای اروپایی ناچار خواهند شد خود را با تصمیم آمریکا برای عدم حمایت از اوکراین تطبیق دهند.
ترامپ بار دیگر در اواسط اکتبر مدعی شد که قصد دارد بلافاصله پس از انتخاب احتمالیاش بهعنوان رئیسجمهور آمریکا در ماه نوامبر، به حلوفصل درگیری اوکراین بپردازد و منتظر مراسم تحلیف در ژانویه هم نخواهد ماند. این سیاستمدار جمهوریخواه یادآور شد که روابط خوبی با ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، دارد.
ترامپ پیش از آن نیز وعده داده بود که در صورت پیروزی در انتخابات، به «پرداختهای بیپایان» میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین پایان خواهد داد. او همچنین زلنسکی را یکی از بزرگترین معاملهگران در میان سیاستمداران جهان نامید که با هر سفر به ایالات متحده پول هنگفتی به جیب میزند.
علاوه بر آن، این نامزد ریاست جمهوری آمریکا هشدار داد که انبارهای تسلیحاتی آمریکا خالی هستند، زیرا دولت جو بایدن تمام سلاحها را به اوکراین و دیگر کشورهای درگیر مناقشات ارسال کرده است.
انتهای پیام/