2

زارعی: تردیدی در اجرای وعده صادق سه وجود ندارد

  • کد خبر : 411846
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۴:۴۸

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم،  سعدالله زارعی کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا امشب (دوشنبه) در برنامه گفت و گو محور «به اضافه یک» که با محوریت بررسی تاثیر انتخابات آمریکا روی سیاست‌های این کشور در قبال رژیم صهیونیستی روی آنتن شبکه سوم سیمای ملی رفت، گفت: باید بدانیم منطقه ما، منطقه‌ای پر […]

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم،  سعدالله زارعی کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا امشب (دوشنبه) در برنامه گفت و گو محور «به اضافه یک» که با محوریت بررسی تاثیر انتخابات آمریکا روی سیاست‌های این کشور در قبال رژیم صهیونیستی روی آنتن شبکه سوم سیمای ملی رفت، گفت: باید بدانیم منطقه ما، منطقه‌ای پر التهاب است. این التهاب، بیان کننده اهمیت این منطقه است نه اینکه مشکل و معضل باشد. به بیان دیگر این منطقه از جهات مختلف بلامعارض است و به دلیل اهمیتی که دارد همواره مورد توجه، حسادت، طمع و رشک زیاده خواهان قرار گرفته و می‌گیرد. در عین حال، ملت‌های این منطقه با تمام قوت از منافع و هویت منطقه دفاع می‌کنند.

او تصریح کرد: به عنوان کارشناسی که حدود چهل سال است مسائل منطقه را مورد بررسی قرار داده‌، می‌گویم که این روزها، با هیچ ماجرای جدیدی مواجه نیستیم. در حقیقت صحنه‌ای که در منطقه می‌بینیم، صحنه جدیدی نیست که قبلا حداقل یک بار با آن مواجه نشده باشیم و تجربه‌اش نکرده باشیم.

اینتحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا ادامه داد: اگر جنگی در لبنان یا نقاط دیگر رقم می خورد، چه از جنبه تحمیل جنگ توسط صهیونیست‌ها و چه از جنبه حمایت ایالات متحده از رژیم متخاصم، همه اینها مسبوق به سابقه است. همچنین نتیجه این جنگ‌ها، قدرت و توانایی خودمان، روش مدیریت صحنه، امکانات دشمن و مختصات دیگر هم پیش روی ما قرار دارد. هرچند از حضور جنگ متاسف هستیم اما همچون گذشته، احساس یا تصوری مبنی بر این نداریم که دشمن می‌تواند با جنگ و درگیری خواسته‌های خود را بر منطقه تحمیل کند.

دکترین هسته‌ای ایران می‌تواند تغییر کند

زارعی در پاسخ به سوال مجری برنامه، در خصوص تجدید نظر ایران درباره دکترین هسته‌ای کشور، عنوان کرد: در راهبرد یا حکم اولیه، تولید سلاح هسته‌ای را غیرانسانی می‌دانیم و آنها که سلاح هسته‌ای دارند را شماتت می‌کنیم؛ حتی آنها را به از بین بردن این سلاح دعوت می‌کنیم. این حکم و راهبرد اولیه است؛ اما آیا می‌شود یک ملت را در جنگل رها کرد و اجازه داد که دشمنانش، با سو استفاده از نجابت ملت هر آنچه می‌خواهد را به آنها تحمیل کند. طبیعتا این روش، غیرعقلانی است.

وی ادامه داد: فقه و منطق می‌گوید چنانچه چنین خطری وجود داشته باشد، دست به اقدام متقابل زدن کاملا موجه است و می‌توان از آن استفاده کرد. البته دعا می‌کنیم کار به آنجا کشیده نشود و نیازی به استفاده از راهبرد ثانویه نباشد. با همه اینها اگر کار به آن مرحله کشیده شود، همان طور که رهبر انقلاب فرمودند ملت ایران هم دست بسته نخواهد بود.

مهمان برنامه به اضافه یک درباره اظهار نگرانی اروپایی‌ها مبنی بر اینکه چگونگی تغییر راهبرد ایران در زمینه هسته‌ای، یادآوری کرد: نباید فراموش کنیم که اروپایی‌ها در زمینه قدرت موشکی جمهوری اسلامی نیز دائما می‌گفتند که بیش از آمریکایی‌ها نگران هستند. هرچند ایران نمی‌خواست نگرانی‌ آنها را نادیده بگیرد و کار خود را به صورت منفرد پیش ببرد؛ اما با این حال، واقعیت آن است که اروپایی‌ها به هیچ وجه جانب انصاف و عدالت را در صحنه های مهم تاریخی در نظر نگرفته‌اند و این مختص به ایران هم نیست.

زارعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در این شرایط، تغییر رییس جمهور آمریکا چه تاثیری بر منطقه خواهد گذاشت؟ گفت: در چهار دهه گذشته تجربه کردیم که تفاوت عمده‌ای بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها وجود ندارد یا دست کم، حداقل تفاوت ممکن را مشاهده کردیم. مهم‌ترین دلیلی که بر اساس آن باید نسبت به روی کار آمدن رییس‌جمهور و حزب جدید در ایالات متحده بی‌تفاوت باشیم این است که قدرت آمریکا در اعمال سیاست خارجه کاهش پیدا کرده است.

آمریکا قدرت تعیین معادله در منطقه را ندارد

وی با تاکید بر ضرورت مرور بیست سال گذشته اظهار کرد: انواع معادله‌ها در دو دهه گذشته در این منطقه و جهان به وجود آمده است اما آمریکایی‌ها در هیچ معادله‌ای تعیین کننده نبودند و نتوانستند معادله‌ای را در مواجهه با ایران، چین یا … شکل بدهند.

او اضافه کرد: البته شاید توانستند برخی ایده‌ها را بر هم بزنند. در این مدت برخی ایده‌های صلح‌آمیز مبتنی بر انسانیت وجود داشته اما آمریکایی‌ها آن را بر هم زده‌اند؛ اما معادله‌ای ایجاد نکردند. به این دلیل خیلی نگران صحنه نیستیم؛ آمریکایی‌ها هرچند حرف می‌زنند و مانور می‌دهند اما می‌دانیم و تجربه کردیم که ایالات متحده قدرت اعمال آنچه می‌خواهد را از دست داده است.

اینتحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا با یادآوری اینکه بقای اسراییل در این مدت وابسته به حمایت ایالات متحده بوده است، بیان کرد: آمریکایی‌ها خودشان می‌گویند اگر در ماجرای هفت اکتبر به کمک اسراییل نرفته بودیم، قطعا فرو می‌پاشید. این یعنی آمریکا حاکم بر اسراییل است.

وی افزود: آمریکا برای اعمال اراده تلاش دارند اما باید به این نکته توجه کنیم که اعمال اراده ایالات متحده چقدر می‌تواند معادلات را تعیین کند. یک نمونه را اخیرا مشاهده کردیم. رژیم صهیونیستی به اسماعیل هنیه در تهران حمله می‌کند. ایران اراده می‌کند که پاسخ دهد. آمریکا بیست پیام کتبی می‌فرستد و با وعده برقراری صلح در غزه، از ایران می‌خواهد پاسخی ندهد. چندین مامور شفاهی هم از کشورهای منطقه به کشورمان آمدند. بنابراین آمریکا برای اعمال اراده و تعیین معادله تلاش کرد اما آیا توانست؟

زارعی تاکید کرد: الان هم صحنه همان صحنه است. ایران تصمیم دارد و اراده کرده پاسخ پشیمان‌کننده بدهد و به تعبیر رهبر انقلاب، تغییر دهنده محاسبات اشتباه اسراییل خواهد بود. آمریکا در تلاش است با فشار به وسط معادله بیاید و بخت خود را برای کنترل ایران بیازماید اما نخواهد توانست؛ چرا که اراده ایران بر پاسخ دادن است که در روزها یا هفته‌های آینده انجام خواهد گرفت.

این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: بنابراین اقدام، تلاش و اراده از سوی ایالات متحده وجود دارد اما توان برای پیاده‌‎سازی آن اراده در منطقه ما از بین رفته است. آمریکایی ها یک زمانی در دریای کاراییب سر یک ناو را می‌چرخانند، یک دولت در پاکستان سقوط می‌کرد. اما امروز آمریکایی‌ها دیگر آن توان را ندارند.

وی یادآور شد: البته ایالات متحده پایگاه نظامی، ناو و ناوشکن، هواپیمای پیشرفته دارد، اما در مقابل اراده آنها اراده‌ای مشروع در منطقه شکل گرفته که صحنه تحولات را با دقت و حکمت مدیریت می کند و پیش می‌برد. در چنین شرایطی آمریکا نمی‌تواند معادله‌ای را تعیین کند.

زارعی درباره وعده آتش بس در غزه توسط آمریکایی‌ها گفت: سیاست راهبردی توقف جنگ بعد از عملیات هفت اکتبر آغاز شده و تا اکنون ادامه داشته است؛ چرا که معتقدیم هر زمان که جنگ متوقف شود در حالی که متجاوز به اهداف خود نرسیده، شکست او و پیروزی مقاومت خواهد بود. بنابراین تاکید بر آتش بس نقطه قوت است و بر خلاف آنچه بعضی می‌گویند از سر ضعف نیست.

این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره اینکه در این شرایط پاسخ به رژیم صهیونیستی چگونه باید باشد، عنوان کرد: همانطور که رهبر انقلاب تاکید کردند پاسخ ایران، باید معادله را تغییر بدهد و نگاه دستگاه محاسباتی اسراییل را تغییر بدهد. این دستگاه محاسباتی گمان می‌کند جمهوری اسلامی حد متوسطی از واکنش را نشان می‌دهد و پاسخ محکمی نمی‌دهد. این نگاه دستگاه محاسباتی صهیونیست‌ها باید تغییر کند. همچنین صهیونیست‌ها فکر می‌کنند ایران پاسخی خواهد داد که در طاقت آنها باشد.

تردیدی در اجرای وعده صادق سه وجود ندارد

وی تاکید کرد: در وعده صادق سه، که به زودی اجرا می‌شود و تردیدی در آن وجود ندارد، باید به گونه‌ای باشد که این سیستم محاسباتی صهیونیست‌ها تغییر کند. این موضوع است که نیاز به دقت، بررسی، برنامه ریزی و اجرای دقیق دارد و بحثی فنی است که زمان خاص خود را می‌طلبد.

وعده صادق سه حجم بسیار بیشتری از حمله اسراییل خواهد داشت

زارعی در واکنش به اظهارات یکی از مهمانان، تصریح کرد: مجموعه تصمیم‌گیران و دستگاه نظامی کشور می‌دانستند که اقدام ایران با واکنش رژیم صهیونیستی مواجه خواهد شد. اکنون هم معتقد هستیم عملیات وعده سه قطعا با واکنش اسراییل مواجه می‌شود. تغییر دستگاه محاسباتی اسراییل به این معنا نیست که آنها دیگر واکنشی نخواهند داشت. جمع بندی ایران این است که به سمت جنگ نرویم؛ اما تهدید آسمان و زمین کشور را نمی‌توانیم بدون پاسخ بگذاریم.

وی تاکید کرد: آنچه ما در اراضی اشغالی رقم زدیم نسبت به واکنش اسراییلی‌ها در تاسیسات ایران فاصله بسیاری داشت و شرایط به نفع ایران بود. این بار هم در وعده صادق سه خواهید دید در مقایسه با کاری که روز شنبه اسراییلی‌ها انجام دادند حجم بسیار بیشتری خواهد داشت. روشن است که صهیونیست‌ها در جریان این شرایط، کشته شده‌‌های خود را کتمان می‌کنند و رسانه ها را مدیریت می‌کنند.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=411846

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]