0

چرا و چگونه ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد؟

  • کد خبر : 412489
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم– وقتی دونالد ترامپ ۸ سال پیش برای نخستین بار برنده انتخابات ریاست‌‌جمهوری شد، به سادگی می‌شد راه‌یابی او به کاخ سفید را محصول یک اتفاق یا حتی اشتباه سیاسی قلمداد کرد. این بار اما این طور نبود. دونالد ترام‍پ این بار در اتفاقی معنادار علی‌رغم جنجال‌ها بر سر شورش ۶ ژانویه […]

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم– وقتی دونالد ترامپ ۸ سال پیش برای نخستین بار برنده انتخابات ریاست‌‌جمهوری شد، به سادگی می‌شد راه‌یابی او به کاخ سفید را محصول یک اتفاق یا حتی اشتباه سیاسی قلمداد کرد.

این بار اما این طور نبود. دونالد ترام‍پ این بار در اتفاقی معنادار علی‌رغم جنجال‌ها بر سر شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱، متهم شدن به ۳۴ فقره جرم، حمایت از محدود شدن حق سقط جنین بر زنان به یک پیروزی آشکار در برابر «کامالا هریس»، رقیبش از حزب دموکرات دست پیدا کرد.

ترامپ در اتفاقی نادر در ادوار انتخاباتی ایالات متحده، آرای تمامی هفت ایالت چرخشی را به دست آورد و نتایج بی‌سابقه‌ای را در هر گوشه از آمریکا و تقریباً در میان تمامی گروه‌های جمعیتی به ثبت رساند.

چرخش قرمز

 جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در انتخابات سال ۲۰۲۰ برای راهیابی به کاخ سفید پدیده‌ای به نام چرخش به آبی (رنگ نماد دموکرات‌ها) را در ایالت‌های پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان، آریزونا و ویسکانسین را رقم زد. این ایالت‌ها ۴ سال قبل‌تر به ترامپ رأی داده بودند.  

در انتخابات ۲۰۲۴، دونالد ترامپ در پنج ایالت کلیدی (جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین) نتیجه را از هریس برده و در دو ایالت دیگر (آریزونا و نوادا) بر اساس نتایجی که اعلام شده، پیشتاز است.

برآوردهایی که بسیاری از رسانه‌های آمریکایی انجام می‌دهند حاکی از آن است که ترامپ آرای الکترال آریزونا و نوادا را نیز از آن خود خواهد کرد. در صورت وقوع این اتفاق پدیده چرخش رأی این بار در ۶ ایالت از ۷ ایالت کلیدی (به استثنای کارولینای شمالی) به نفع ترامپ رخ داده است.

ایالت‌های جورجیا، میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین، آریزونا و نوادا همگی در انتخابات ۲۰۲۰ در فهرست ایالت‌های آبی قرار گرفته بودند اما در این انتخابات به رنگ قرمز درآمدند.

دونالد ترامپ , کشور آمریکا ,

 

نکته جالب توجه در انتخابات سال جاری پیروزی دونالد ترامپ در سه ایالت موسوم به «دیوار آبی» است. رای این ایالت‌ها در یک بازه طولانی انتخاباتی از ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۲ همواره به نامزدهای دموکرات بوده است. به اعتقاد برخی از کارشناسان دیوار آبی متشکل از ۱۸ ایالت و واشنگتن دی سی است.

ترامپ در سه ایالت مهم دیوار آبی یعنی ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا به پیروزی رسید. ایالت ویسکانسین در ۹ دوره از ۱۲ دوره انتخابات ریاست‌جمهوری بین سال‌های ۱۹۷۶ تا ۲۰۲۰ به نامزدهای دموکرات رأی داده است. رأی ویسکانسین از ۱۹۸۸ تا ۲۰۱۲ همواره آبی بوده اما این ایالت در سال ۲۰۱۶ قرمز و در سال ۲۰۲۰ مجددا آبی شد.

رأی ایالت میشیگان در ۱۲ دوره گذشته ۷ بار به نامزدهای دوموکرات و ۵ بار به نامزدهای جمهوری‌خواه بوده است. میشیگان در ۴ دوره انتخاباتی از ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۸ ایالت قرمز بوده اما بعد از آن در ۵ دوره متولی از ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۲ به رنگ آبی چرخش پیدا کرده است. این ایالت در سال ۲۰۱۶ جمهوری‌خواه و در سال ۲۰۲۰ دموکرات بوده و اکنون بار دیگر به رنگ قرمز درآمده است.

پنسیلوانیا هم در ۱۲ دور گذشته انتخابات ریاست‌جمهوری تا سال ۲۰۲۰  هشت بار به رنگ آبی درآمده است. از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۲ این ایالت طرفدار نامزدهای دموکرات بوده و در سال ۲۰۱۶ به سمت ترامپ چرخش پیدا کرده اما سال ۲۰۲۰ مجددا به سمت بایدن بازگشته است.

تغییرات جمعیت‌شناختی

مقایسه نتایج انتخابات در میان شاخص‌های جمعیت‌شناختی با نتایج سال ۲۰۲۰ نیز الگویی جالبی درباره رأی شهروندان آمریکایی به دست می‌دهد. به طور خلاصه نتایج این مقایسه‌ها نشان می‌دهد حمایت از دونالد ترامپ در میان دو جنس و همچنین گروه‌های اسپانیایی‌تبار، لاتین و آسیایی‌ها نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است.

جنسیت

 

جنسیت نامزد ۲۰۲۰ ۲۰۲۴ تغییر درصد
مردان بایدن/هریس ۴۵٪ ۴۴٪ ۱٪-
زنان بایدن/هریس ۵۷٪ ۵۴٪ ۳٪-
مردان ترامپ ۵۳٪ ۵۴٪ ۱٪+
زنان ترامپ ۴۲٪ ۴۴٪ ۲٪+

  مطابق نتایج این جدول می‌توان دید که حمایت از دموکرات‌ها در انتخابات سال جاری نسبت به انتخابات سال گذشته در میان مردان ۱ درصد و در میان زنان ۳ درصد کاهش پیدا کرده است. در همین حال، استقبال از ترامپ در مردان ۱ درصد و در زنان ۲ درصد افزایش پیدا کرده است.

نژاد

نامزد نژاد جنسیت ۲۰۲۰ ۲۰۲۴ درصد تغییر
ترامپ سفیدپوست مردان ۶۱٪ ۵۹٪ ۲٪-
بایدن/هریس سفیدپوست مردان ۳۸٪ ۳۹٪ ۱٪+
ترامپ سفیدپوست زنان ۵۵٪ ۵۲٪ ۳٪-
بایدن/هریس سفیدپوست زنان ۴۴٪ ۴۷٪ ۳٪+
ترامپ سیاه‌پوست مردان ۱۹٪ ۲۰٪ ۱٪+
بایدن/هریس سیاه‌پوست مردان ۷۹٪ ۷۸٪ ۱٪-
ترامپ سیاه‌پوست زنان ۹٪ ۷٪ ۲٪-
بایدن/هریس سیاه‌پوست زنان ۹۰٪ ۹۲٪ ۲٪+
ترامپ اسپانیایی/لاتین مردان ۳۶٪ ۵۴٪ ۱۸٪+
بایدن/هریس اسپانیایی/لاتین مردان ۵۹٪ ۴۴٪ ۱۵٪-
ترامپ اسپانیایی/لاتین زنان ۳۰٪ ۳۷٪ ۷٪+
بایدن/هریس اسپانیایی/لاتین زنان ۶۹٪ ۶۱٪ ۸٪-
ترامپ سایر همه ۳۸٪ ۴۵٪ ۷٪+
بایدن/هریس سایر همه ۵۸٪ ۵۰٪ ۸٪-

این جدول نشان می‌دهد که حمایت از ترامپ به شدت در میان مردان اسپانیایی‌ و لاتین‌تبار با افزایش ۱۸ درصدی و در میان زنان این نژاد ۷ درصد افزایش داشته است. در مقابل حمایت از بایدن-هریس در میان زنان و مردان این گروه کاهش داشته است. 

گروه‌های سنی

سن نامزد ۲۰۲۰ ۲۰۲۴ درصد تغییر
۱۸-۲۹ بایدن/هریس ۶۰٪ ۵۵٪ ۵٪-
۱۸-۲۹ ترامپ ۳۶٪ ۴۲٪ ۶٪+
۳۰-۴۴ بایدن/هریس ۵۲٪ ۵۱٪ ۱٪-
۳۰-۴۴ ترامپ ۴۶٪ ۴۶٪ ۰٪
۴۵-۶۴ بایدن/هریس ۴۹٪ ۴۵٪ ۴٪-
۴۵-۶۴ ترامپ ۵۰٪ ۵۳٪ ۳٪+
۶۵+ بایدن/هریس ۴۷٪ ۵۰٪ ۳٪+
۶۵+ ترامپ ۵۲٪ ۴۹٪ ۳٪-

نتایج جدول بالا نشان می‌دهد بیشترین حمایت از ترامپ نسبت به سال ۲۰۲۰ در میان جوانان گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال صورت گرفته و بایدن هم در همین گروه سنی بیشترین رأی را از دست داده است. میانسالان بین ۴۵ تا ۶۴ سال گروه سنی دیگری بوده که ترامپ بیشترین رأی را در آن به دست آورده است.

سمپتوم یأس سیاسی

هر چند هنوز برای تحلیل درباره دلایل اجتماعی-سیاسی بازگشت ترامپ زود است و برای این منظور به داده‌ها و اطلاعات بیشتری نیاز است اما برخی از تحلیلگران، رأی مردم آمریکا به مردی با ۳۴ اتهام قضائی را نشانه‌ای از بی‌اعتمادی عمیق مردم به حاکمیت ایالات متحده و از جمله، خود ترامپ تحلیل می‌کنند.

در روز انتخابات، شبکه خبری سی‌ان‌ان بر مبنای نظرسنجی از رأی‌دهندگان در مراکز اخذ رأی گزارش داد که سه چهارم شهروندان آمریکا اوضاع این کشور را مناسب نمی‌دانند و اعتمادی به نهادهای سیاسی و حاکمیتی در این کشور ندارند.

هنگامی که دونالد ترامپ سال ۲۰۱۶ به کاخ سفید راه پیدا کرد او توانسته بود خودش را به عنوان یک چهره ضد نظام حاکمیتی و ضد تصمیم‌گیری‌های مرسوم اصحاب سیاست و ضد جنگ جا بزند. حضور ۴ ساله ترامپ در کاخ سفید اما نشان داد که او بیش از آنکه مخالف جریان‌های حاکمیتی باشد فردی از جنس حاکمیت است.

دونالد ترامپ در انتخابات سال جاری چه از طریق تبلیغات انتخاباتی و چه به واسطه کارنامه ۴ ساله‌اش انگیزه‌هایش از تلاش برای راهیابی به کاخ سفید را پنهان نکرده است: او در لابلای اظهاراتش نشان داده در دوران ۴ ساله جدید قصد دارد نهادهای فدرال را به فرمانبرداران شخص خودش تبدیل کرده و از جمله قوه قضائیه را به مرکزی برای پیشبرد مطامع شخصی و فردی‌اش تبدیل کند.  

پایگاه هیل در یادداشتی نوشته اگر بسیاری از رأی‌دهندگان به ترامپ سال ۲۰۱۶ مطلع نبودند به چه کسی رأی می‌دهند در انتخابات سال جاری این قضیه صادق نیست. نتیجه انتخابات روز گذشته نشان می‌دهد که اکثریت آمریکایی‌ها گویا مخالفتی با این انگیزه‌های تخریبگرانه دونالد ترامپ علیه نظام سیاسی و حاکمیتی ایالات متحده ندارند.

آیا ممکن است امید آمریکایی‌ها به تغییر شیوه تفکر حاکمیت آمریکا در سال ۲۰۱۶ اکنون از سر یأس به نوعی انگیزه تخریبگرایانه تغییر داده باشد و به دنبال وارد کردن ضربه‌های درونی به سیستم باشد؟ پاسخ این سوال را حوادث آتی در جامعه آمریکا مشخص خواهد کرد، اما یک مسئله که تردید کمتری در آن وجود دارد این است که یأس از حاکمیت آمریکا در میان اکثر شهروندان این کشور در اوج خود قرار دارد و رأی به دونالد ترامپ  راشاید بتوان سمپتوم این یأس دانست.

انتهای پیام/  

 

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=412489

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]