2

سلول های بنیادی بینایی ۳ نفر را احیا کرد

  • کد خبر : 412890
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۷

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازاینترستینگ انجینرینگ، فرد چهارمی که بینایی وی به شدت آسیب دیده بود نیز بهبود یافت، البته این تغییر ماندگار نبود. این ۴ نفر نخستین افرادی بودند که پیوندی از سلول های بنیادین برنامه‌ریزی‌شده مجدد برای بهبود قرنیه آسیب دیده، دریافت کردند. این یافته در نشریه «لنست تودی» منتشر شده […]

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازاینترستینگ انجینرینگ، فرد چهارمی که بینایی وی به شدت آسیب دیده بود نیز بهبود یافت، البته این تغییر ماندگار نبود.

این ۴ نفر نخستین افرادی بودند که پیوندی از سلول های بنیادین برنامه‌ریزی‌شده مجدد برای بهبود قرنیه آسیب دیده، دریافت کردند. این یافته در نشریه «لنست تودی» منتشر شده است.

«حلقه لیمبال» یا حلقه تیره اطراف عنبیه، مخزنی از سلول های بنیادی را در خود جای داده که بیرونی ترین لایه قرنیه را سالم نگه می دارد. هنگامیکه یک مخزن مهم برای احیای این سلول ها از بین می رود، اختلالی که به «کمبود سلول های بنیادی لیمبال» (LSCD) مشهور است، به وجود می آید. این اختلال ممکن است به آسیب های ماکولار و همچنین بیماری های خود ایمنی و موروثی منجر شود.

درمان های موجود برای LSCD محدود و به طور معمول نیازمند پیوند سلو های قرنیه با سلول های بنیادی سالم استخراج شده از چشم فرد هستند که فرایندی تهاجمی با نتایجی نامشخص است.

هنگامیکه هر دو چشم فرد مبتلا به این بیماری باشد، پیوند قرنیه از اهداکنندگان فوت شده نیز یک گزینه برای درمان به شمار می رود، اما ممکن است سیستم ایمنی فرد آنها را رد کند.

در همین راستا «کوهجی نیشیدا» یکی از چشم پزشکان دانشگاه اوزاکا ژاپن و همکارانش پیوند قرنیه را با استفاده از یک منبع جایگزین از سلول های بنیادی یعنی سلول های بنیادی القایی انجام دادند.

آنها سلول های بنیادی را از یک اهدا کننده سالم دریافت و دوباره در وضعیت جنین مانند برنامه ریزی کردند. در مرحله بعد سلول های مذکور به ورقه ای نازک و شفاف از سلول های اپیتلیال قرنیه به شکل سنگفرش تبدیل کردند.

بین ژوئن ۲۰۱۹ تا نوامبر ۲۰۲۰ میلادی، ۲ زن و ۲ مرد ۳۹ تا ۷۲ ساله مبتلا به LSCD در هر ۲ چشم در این پژوهش شرکت کردند. محققان در جراحی بخشی از لایه بافت اسکار که روی قرنیه آسیب دیده در یک چشم را در برگرفته بود، برداشتند و سپس ورقه اپیتلیال برگرفته از سلول های اهدا کننده را وصله زدند و یک لنز نرم محافظ چشمی را روی آن قرار دادند.

۲ سال پس از دریافت پیوند، هیچ یک از دریافت کنندگان با عوارض جانبی روبرو نشدند. پیوندها ها نیز تومور تشکیل ندادند و هیچ نشانه واضحی از آنکه با حمله سیستم ایمنی بدن روبرو شده اند نیز وجود نداشت. حتی ۲ دریافت کننده داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی نیز با عوارض جانبی روبرو نشدند.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=412890

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]