1

ورود احتمالی سربازان کره شمالی، تحولات جنگ را به نفع روسیه تغییر می‌دهد

  • کد خبر : 413466
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۱

ایسنا/اصفهان یک استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان گفت: آمدن دونالد ترامپ و حضور سربازان کره شمالی، منطقه درگیری را به نفع روسیه می‌کند و به احتمال زیاد اگر توافقی شود، بخش روس‌نشین اوکراین و کریمه را آمریکا به رسمیت می‌شناسد. محمدعلی بصیری در گفت‌وگو با ایسنا درباره خبرهایی مبنی بر اعزام سربازان کره […]

ایسنا/اصفهان یک استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان گفت: آمدن دونالد ترامپ و حضور سربازان کره شمالی، منطقه درگیری را به نفع روسیه می‌کند و به احتمال زیاد اگر توافقی شود، بخش روس‌نشین اوکراین و کریمه را آمریکا به رسمیت می‌شناسد.

محمدعلی بصیری در گفت‌وگو با ایسنا درباره خبرهایی مبنی بر اعزام سربازان کره شمالی به روسیه برای جنگ با اوکراین و نتایج این تحول، اظهار کرد: قبل از هر چیز باید به این نکته توجه کنیم که کره شمالی و جنوبی باقیمانده جنگ سرد در اوج دهه پنجاه و شصت میلادی هستند که کره شمالی به اردوگاه کمونیست پیوست و با فروپاشی شوروی این جبهه‌بندی اگرچه به شکل ظاهری از بین رفت اما عُلقه‌های استراتژیک، راهبردی و ژئوپولتیکی که میان کره شمالی، شوروی و چین کمونیستی بود همچنان این جبهه‌بندی را نگه داشته است و چون زیرساخت‌های اقتصادی و نظامی کره شمالی در ۶۰ سال گذشته شرقی است و همچنان کمونیستی هم باقی مانده، این قرارداد راهبردی دفاع متقابل باعث شد پوتین که امروز دیگر پرچم‌دار سوسیالیست و کمونیست نیست بیاید و با کره شمالی آن را امضا کند که اگر هر کدام از این دو کشور مورد تجاوز نظامی قرار گرفتند کشور دیگر نیروی نظامی برای دفاع از آن کشور اعزام کند.

وی افزود: بنابراین در این قرارداد چون روسیه اکنون مورد هجوم است و منطقه کورسک به اشغال ارتش اوکراین درآمده است و به دلیل گذشته تاریخی و دشمن مشترکی که این دو کشور داشتند این قرارداد راهبردی عملیاتی شد و کره شمالی سربازان خود را برای دفاع از خاک روسیه به این کشور اعزام کرده است.

این استاد روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، تصریح کرد: این رویه، معمول است و حتی طرف مقابل که هیچ قرارداد دفاعی با اوکراین ندارد، اما مستشاران ناتو و آمریکا در اوکراین حضور دارند و انواع سلاح را غرب برای اوکراین ارسال می‌کند. بنابراین این جبهه‌بندی که در گذشته بود و از هم پاشید و سبب ایجاد نظام تک‌قطبی در جهان شد به هم خورده و امروز به شکل چندجانبه‌گرایی نمود پیدا کرده است.

آمدن ترامپ احتمال آتش‌بس را زیاد می‌کند

بصیری در ادامه گفت: خروجی ورود سربازان کره شمالی به جنگ این می‌شود که به نوعی روسیه وزن مقاومت و نظامی خود را بیش از پیش تقویت کند و ترامپ قبل از انتخابات وعده داد که اگر رئیس جمهور شود جنگ اوکراین را تمام می‌کند و به مصالحه با روسیه می‌رسد. ترامپ در گذشته تأکید می‌کرد که اروپای شرقی و از جمله اوکراین در حوزه سنتی و نفوذ روسیه است و غرب نمی‌تواند با این جنگ و تحمیل هزینه‌ها سبب شکست روسیه شود و حتی این موضوع را مطرح می‌کرد که روسیه در تمام جنگ‌های گذشته از قبیل جنگ‌های جهانی اول و دم و جنگ با ناپلئون پیروز بوده است و این فشار نظامی غرب سبب شکست روسیه نمی‌شود و هزینه‌های نظامی و انسانی چیزی جز خسارت برای غرب ندارد.

وی افزود: با آمدن کره شمالی به جنگ اوکراین ایده موفقیت روسیه در جنگ یک گام به جلو می‌رود، به‌طوری که اکنون بیشتر منطقه کورسک با ۳۰ هزار کشته سربازان اوکراینی دوباره به دست روسیه افتاده و در مناطق دیگر جنگ هم تقریباً اوکراین تضعیف شده است. آمدن دونالد ترامپ و حضور سربازان کره شمالی، منطقه درگیری را به نفع روسیه می‌کند و به احتمال زیاد اگر توافقی شود بخش روس نشین اوکراین و کریمه را آمریکا به رسمیت می‌شناسد و از آن روسیه می‌داند.

ناتو جرات حمله زمینی به کره شمالی را از دست می‌دهد

این استاد روابط بین‌الملل گفت: همچنین تعهدی که روسیه در مورد نپیوستن اوکراین به ناتو می‌خواهد و اجرای مفاد قرارداد «مینسک» محقق و این روند به نفع روسیه تمام می‌شود. بنابراین سربازان کره شمالی کمک‌کنندگان نظامی خوبی برای روسیه هستند و در ضمن سبب می‌شود آمریکا و ناتو دیگر جرات حمله زمینی به کره شمالی را نداشته باشند، چراکه در این صورت روسیه متعهد به دفاع از کره شمالی خواهد بود و در نتیجه این تحول موجب بازدارندگی عملی برای کره شمالی می‌شود.

بصیری در پاسخ به این سؤال که چشم‌انداز آتش‌بس جنگ اوکراین را چگونه می‌بینید؟ اظهار کرد: دونالد ترامپ بیشتر یک بیزینس من است و اولویت راهبردی برای او مهار چین و سپس روسیه، کره شمالی و ایران است و این چهار کشور در سند راهبردی ۲۰۲۴ آمریکا به‌عنوان تهدید محسوب می‌شوند. در این چهار اولویت، ترامپ اولویت اول را چین می‌بیند تا این کشور را از نظر اقتصادی مهار کند. ترامپ معتقد است که اگر از چین غفلت کنیم و درگیر جنگ‌های بی‌حاصل شویم دیگر نمی‌توانیم چین را کنترل کنیم. بنابراین احتمال زیادی دارد که با آمدن ترامپ توافق آتش‌بس میان روسیه و اوکراین محقق شود و سپس سیاست جنگ اقتصادی با چین و مهار این کشور را دنبال کند.

وی خاطرنشان کرد: البته برخی تحلیل‌گران معتقدند اگر ترامپ جنگ اوکراین را پایان دهد و با روس‌ها معامله کند در بحث محور مقاومت با روسیه معامله می‌کند، اما معتقدم احتمال این فرضیه کم است.

انتهای پیام 

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=413466

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]