مخالفت فرزین با مواضع و صحبتهای مدیران وزارت راه و شهرسازی در خصوص وام ۸۰۰ میلیونی ساخت مسکن، حالا پای دهها نماینده مجلس را هم به ماجرا باز کرده است تا از رئیس جمهور پیگیری کنند.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، یکی از مصوبات مهم شورای عالی مسکن در هفتههای پایانی دولت قبل، تصویب وام ۸۰۰ میلیونی نهضت ملی مسکن بود. وامی که با توجه به رشد تورم و هزینههای ساختوساز به تصویب شورای مذکور رسید؛ اما در میدان اجرا، با سنگاندازی و مخالفت رئیس کل بانک مرکزی مواجه شد. تا جایی که با وجود پیگیریها و مصاحبههای مدیران وزارت راه و شهرسازی و شخص وزیر، فرزین رئیس کل بانک مرکزی در نامهای هشت بندی به خانم وزیر، یادآوری کرد که تصمیمگیر در این باره، بانک مرکزی است نه وزارت راه و شهرسازی!
صحبتهای تندوتیز که نشان داد بانک مرکزی به ریاست فرزین قصدی برای ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونی به شبکه بانکی ندارد.
اما حالا با وجود سکوت خانم وزیر در خصوص نامه چند صفحهای فرزین، صدای بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بلند شده است و خواستار پیگیری این موضوع از طریق رئیسجمهور هستند تا هرطورشده پرداخت وام ۸۰۰ میلیونی مسکن در شبکه بانکی اجرایی شود.
نامه ای مهم به رئیس جمهور
مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس در این باره گفته است: ۱۰۸ نماینده مجلس در نامهای به رئیس جمهور خواستار تسریع در ابلاغ مبلغ جدید وام ۸۰۰ میلیونی شده اند، چراکه این تاخیر پیامدهای اقتصادی و اجتماعی ناگواری برای اقشار کم درآمد به همراه داشته است.
این نماینده مجلس تأکید کرده است: اگر مسئولان بانکی خودشان مستأجر بودند، بهتر میفهمیدند که شرایط فعلی چقدر برای مردم سخت است. امروز بسیاری از اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی، معلمان، کارگران و بازنشستگان، با افزایش هزینههای رهن یا اجاره مسکن روبرو هستند، درحالیکه درآمد آنها با این افزایشها تناسبی ندارد.
یوسفی با اشاره به حمایت مجلس از دولت در این زمینه افزود: مجلس شورای اسلامی در بررسی بودجه و همچنین در رأی اعتماد به کابینه، همراهی کامل خود را با دولت نشان داده است. حالا نوبت دولت است که با ابلاغ مبلغ جدید وام ساخت مسکن به بانکهای عامل، مشکلات مردم را برطرف کند. ما در کمیسیون عمران نیز جلسات متعددی با حضور نمایندگان بانک مرکزی و اعضای شورای عالی مسکن برگزار کردهایم تا روند اجرای این وام تسریع شود.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبات شورایعالی مسکن، سقف وام ساخت مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است. این افزایش در اسفندماه سال گذشته با حضور رئیسجمهور و در خردادماه امسال با حضور معاون اول رئیسجمهور تصویب شد. حتی در جلسه شورای عالی مسکن، رئیس بانک مرکزی نیز توافق کرده بودند که ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای این طرح اختصاص یابد، اما هنوز ابلاغ مبلغ جدید این وام به بانکها نرسیده است و این وضعیت باعث کندی روند تکمیل پروژههای مسکن شده است.
بنابراین، با وجود سنگاندازی فرزین در مقابل ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونی ساخت مسکن، حالا دهها نماینده مجلس به سراغ رئیسجمهور رفتهاند تا شخص پزشکیان به این موضوع ورود کند. حالا باید دید رئیس کل بانک مرکزی در مقابل خواست رئیسجمهور چه خواهد کرد؟ آیا همچنان به نامه هشت بندی به خانم وزیر اکتفا میکند و رئیسجمهور نیز کوتاه میآید یا تصمیم دیگری در راه است؟ هر آنچه هست باید در نظر داشت که سازوکار ساختوساز در کشور با کندی پیش میرود و مهمترین عامل این روند، تأمین مالی ضعیف از سوی شبکه بانکی است.