1

خطر انقراض بیخ گوش آهوی ایرانی/ ساخت مستند پژوهشی در شیراز

  • کد خبر : 416692
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۶:۱۴

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سید حسین آزادی؛ کارگردان و مستندساز از تولید دو مستند جدید با سوژه محیط زیستی خبر داد و گفت: مستند «بر فراز فروزان» اثری است که امسال تولید شد و آخرین مراحل پس تولید را پشت سر می‌گذارد. وی با اشاره به سوژه این فیلم مستند گفت: در وسط […]

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سید حسین آزادی؛ کارگردان و مستندساز از تولید دو مستند جدید با سوژه محیط زیستی خبر داد و گفت: مستند «بر فراز فروزان» اثری است که امسال تولید شد و آخرین مراحل پس تولید را پشت سر می‌گذارد.

وی با اشاره به سوژه این فیلم مستند گفت: در وسط شیراز یک تالاب طبیعی وجود دارد و مستند ما به سراغ آن رفته است؛ سعی کردیم نشان بدهیم که وجود یک تالاب طبیعی حتی اگر کوچک باشد می‌تواند محلی امن برای مرغ‌های مهاجر و پرندگان بومی باشد. این مستند تاکید دارد که دخالت‌های انسانی سبب نابودی محیط‌زیست می‌شود، در حالی که وجود یک تالاب و عدم دستکاری انسان در آن تا چه اندازه می‌تواند تاثیرگذار باشد و به نجات محیط زیست کمک بکنند.

آزادی درباره روند تولید “بر فراز فروزان” گفت: این فیلم مستند آخرین مراحل تولید را پشت سر می‌گذارد اما متاسفانه به جشنواره سینما حقیقت امسال نرسید.

این فیلمساز مستند از ساخت یک مستند دیگر با موضوع حیات وحش استان فارس خبر داد و گفت: مستند دیگری که در حال تولید است، درباره آهوی ایرانی و حضور آن در استان فارس است. باید اشاره کنم که در ۲ منطقه از استان فارس، آهوی ایرانی وجود دارد؛ یکی، منطقه شکار ممنوع بیدبیده آباده است؛ این منطقه نیمه حفاظت شده است و در آن شکار ممنوع است. منطقه دیگری که آهوی ایرانی در آن دیده می‌شود، «پارک ملی بمو» در شیراز است.

او درباره سوژه این اثر که مرتبط با آهوی ایرانی است، گفت: در این مستند به دنبال انجام یک کار تخصصی هستیم. آمارها نشان می‌دهد که تعداد جمعیت آهوی ایرانی در هر دو منطقه مورد اشاره، به شدت در حال کاهش است. در این بین، یک کار پژوهشی ژنتیک انجام و مشخص می‌شود که دلیل افت جمعیت آهوها در این دو منطقه به دلیل «درون‌زایی» آنهاست که مفهومی شبیه به ازدواج فامیلی است! بدین معنی که آهوهای هم نژاد با یکدیگر جفت‌گیری می‌کنند.

مستند , صنایع آلاینده محیط زیست , سینما , تلویزیون ,

وی اضافه کرد: باید اشاره کنم که در گذشته، این حیوانات مسیرهای زیادی طی می‌کردند؛ مثلا از پارک ملی بمو به یزد می‌رفتند و با آهوهای دیگر در مناطق دیگر کشور که ژنتیک متفاوتی با آنها داشتند، ارتباط برقرار می‌کردند. این اتفاق در حالی است که اکنون به دلیل شهرسازی‌های گسترده که مسیر حرکتی این حیوانات را محدود می‌کنند، درون‌زا شدند و سراغ جفت‌‌های دیگر با تنوع ژنتیکی دیگر نمی‌روند. همین عامل باعث می‌شود که آنها از بین بروند و در گرداب انقراض بیفتند.

آزادی با اشاره به اینکه در این مستند یک کار تخصصی انجام می‌شود، گفت: در فیلم خود، این دو منطقه را مطالعه می‌کنیم و درصورتی که ژنتیک آهوهای این دو منطقه متفاوت باشد، می‌خواهیم تعدادی آهوی نر را از هر دو منطقه به یکدیگر جابه‌جا و نتایج را مشاهده کنیم.

وی ادامه داد: سعی کردیم این مستند هم به مانند کارهای قبلی‌مان تحلیلی شاعرانه باشد.

انتهای پیام/ 

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=416692

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]