به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرود عسگری، در جمع مدیران ستادی و اجرایی گمرکات کشور، رئوس وظایف و برنامههای مهم گمرک در دولت چهاردهم و سیاستها و تکالیف حال حاضر گمرک برای مدیران گمرکات سراسر کشور را تبیین نمود.
وی گفت: توسعه و توانمندسازی سرمایه انسانی گمرک، گسترش ارتباط با سازمانهای بینالمللی و تقویت همکاریهای منطقهای در حوزه تجارت فرامرزی، برونسپاری ارائه خدمات منطبق بر سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و بازطراحی شیوههای نوین مشارکت بخش خصوصی، بازمهندسی و اصلاح فرایندهای در رویههای مختلف گمرکی، اصلاح نظام ارزشگذاری کالاهای وارداتی و صادراتی و تلاش در جهت ارتقای شاخص تجارت فرامرزی مهمترین راهبرهای گمرک ایران در دولت چهاردهم خواهند بود.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران، توسعه منابع انسانی را نخستین وظیفه گمرک در حال حاضر برشمرد که به گفته وی مورد تاکید وزیر اقتصاد نیز قرار دارد.
عسگری که در نخستین نشست سراسری مدیران گمرک در دولت چهاردهم سخن می گفت، خواستار برگزاری نشستهای استانی مدیران با استانداران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جهت تبیین جایگاه گمرک و تقشی که گمرک در توسعه اقتصادی کشور دارد شد، چرا که به گفته وی هرچه مسئولان بالادستی در استانها با نقش گمرک آشناتر باشند گمرک میتواند در نظام اقتصادی کشور نقش موثرتری ایفا کند .
وی در ادامه گفت: در بحث تخصیص ارز باید مشکلات تبیین شود که در برخی مواقع اسباب کندی تشریفات ترخیص و امور تجاری کشور میشود.
عسگری خاطرنشان کرد : در مقطع کنونی شناسایی عوامل مزاحم تجاری کشور یک اولویت مهم است.
وی بر ضرورت برگزاری نشستهای مشترک با دستگاههای همکار و نظارتی تاکید کرد.
به گفته وی بسیاری از مسائل و مشکلات در چنین نشستهایی بهتر شناسانده می شود و نتایج این نشست ها قطعا در حل مشکلات، تصمیم گیریها و مصوبات تاثیر خود را خواهد گذاشت.
رئیس کل گمرک ایران نظارت مستمر بر چگونگی انجام تشریفات گمرکی از سوی مدیران را مهم دانست و خواستار ساماندهی امور گمرکی به نحوی شد که حجم عمده فعالیت و کار کارشناسی در گمرکات اجرایی در قسمت های فنی و به شکل روان تر و در اسرع وقت انجام شود.
عسگری با اشاره به اینکه گمرک سومین منبع درآمدی دولت است، اظهار داشت: درآمدهای وصولی گمرک و واریزی به خزانه شامل حقوق ورودی کالا، ۲۳ ردیف درآمدی و مالیات بر ارزش افزوده بوده است و میزان درآمدهای وصولی گمرک و واریزی به خزانه در سال گذشته ۲۴۲ هزار میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: گمرک ایران برای سرعت بخشیدن به تشریفات ترخیص کالا، تسهیلات ویژهای را در دستور کار دارد که یکی از عمدهترین آنها ارائه تسهیلات به فعالان برگزیده گمرکی به شمار می رود .به گفته وی ارزیابی در محل کالاهای صادراتی، ترخیص درصدی، پذیرش ضمانتنامه بانکی، بهرمندی فعالان اقتصادی از ظرفیتهای انبار اختصاصی، ورود موقت کالا برای پردازش و صادرات آن از عمدهترین تسهیلاتی است که گمرک ارائه میدهد.
عسگری با اشاره به اینکه،میلیارد تومان رسیداز ابتدای امسال تاکنون میزان درآمدهای وصولی گمرک و واریزی به خزانه به ۱۷۰ هزار میلیارد تومان رسید، گفت: با توجه به اینکه اکثر همکاران گمرک در مرزهای کشور به عنوان مرزبانان اقتصادی به فعالان اقتصادی خدمات مطلوب را ارائه میدهند، انتظار می رود به وضعیت رفاهی و معیشتی همکاران گمرک توجه بیشتری شود.
انتهای پیام/