0

اسرائیل به دنبال بهانه‌ برای گسترش نفوذ خود در مرز با سوریه

  • کد خبر : 418849
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۱

کارشناس مسائل منطقه می‌گوید با توجه به تحولات داخلی سوریه احتمال اینکه رژیم صهیونیستی مناطق حائل جولان با سوریه را اشغال و در آینده نیز آن را پس ندهد زیاد است. به گزارش ایسنا، رژیم صهیونیستی روز یکشنبه تنها چند ساعت پس از کنترل مخالفان مسلح بر قدرت در سوریه، نفوذ خود در اراضی سوریه را […]

کارشناس مسائل منطقه می‌گوید با توجه به تحولات داخلی سوریه احتمال اینکه رژیم صهیونیستی مناطق حائل جولان با سوریه را اشغال و در آینده نیز آن را پس ندهد زیاد است.

به گزارش ایسنا، رژیم صهیونیستی روز یکشنبه تنها چند ساعت پس از کنترل مخالفان مسلح بر قدرت در سوریه، نفوذ خود در اراضی سوریه را اعلام کرد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه از فروپاشی توافق سوریه و این رژیم در سال ۱۹۷۴ در منطقه جولان اشغالی خبر داد.

رادیوی ارتش این رژیم اعلام کرد: کابینه تصمیم گرفت منطقه مرزی جبل الشیخ سوریه در مجاورت ارتفاعات جولان را پس از عقب‌نشینی سربازهای ارتش سوریه اشغال کرده و در آن منطقه حائلی ایجاد کند.

این رسانه عبری در ادامه نیز مدعی شد که «ارتش اسرائیل نیروی اجرایی منطقه خواهد بود.»

رژیم صهیونیستی در جریان جنگ ۶ روزه در سال ۱۹۶۷ بخش از ارتفاعات جولان سوریه را اشغال کرد و در پی امضای توافق انفصال میان ۲ طرف در سال ۱۹۷۴، یک منطقه حائل عاری از سلاح تحت کنترل سازمان ملل تعیین شد.

اسرائیل به دنبال بهانه‌ برای گسترش نفوذ خود در مرز با سوریه
تانک‌ها و خودروهای نظامی اسرائیلی در جولان اشغالی

دست درازی‌های اسرائیل به سوریه در پی خلأ قدرت در این کشور

«نوذر شفیعی» در گفت‌وگو با ایسنا درباره حملات اسرائیل به منطقه حائل در جولان اشغالی سوریه گفت: در حال حاضر خلأ قدرت در سوریه پیش آمده و تا وقتی که این خلأ قدرت پر نشود متاسفانه شاهد این حملات و دست درازی‌ها از سوی اسرائیل به این منطقه خواهیم بود. قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در این شرایط هر کدام بسته به منافعی که در سوریه و منطقه دارند حتما دخالت‌هایی را در روند سیاسی و اقتصادی و نظامی و حتی ارضی خواهند داشت.

وی گفت: رژیم صهیونیستی هم از فرصت پیش آمده برای از بین بردن زیرساخت‌های نظامی سوریه استفاده می‌کند به ویژه آن بخش از زیرساخت‌ها که در حوزه تسلیحات استراتژیک کاربرد داشته باشند. از نگاه اسرائیل باید از این شرایط در سوریه استفاده شود و زیرساخت‌های نظامی سوریه از بین برود تا در کوتاه و بلندمدت جریانی که جایگزین بشار اسد می‌شود نتواند احیانا از آنها استفاده کند. 

شفیعی درباره احتمال اشغال منطقه حائل از سوی اسرائیل در این شرایط گفت: به نظرم آنچه که الان در معرض اهداف اسرائیل است، این است که در کوتاه مدت منطقه حائل در جولان را تصرف کند و البته گفته می‌شود این کار برای اطمینان یافتن از امن بودن مرزهای سوریه است، اما ممکن است اسرائیل در آینده از منطقه حائل عبور نکند و به موقعیت قبلی‌اش برنگردد و این شروع مرحله جدیدی از درگیری‌ها بین اسرائیل و سوریه خواهد بود. از این رو باید مراقب اقدامات و تحرکات اسرائیل در این منطقه بود.

اسرائیل به دنبال بهانه‌ برای گسترش نفوذ خود در مرز با سوریه
سوریه پس از سقوط دولت اسد

تشکیل یک دولت ملی مقتدر؛ مانع گسترش نفوذ اسرائیل در مرز با سوریه

شفیعی ادامه داد: اگر شرایط داخلی سوریه به سمت آرامش و تشکیل یک دولت ملی مقتدر حرکت کند، اسرائیل به مواضع خود در جولان برمی‌گردد اما اگر سوریه دچار آشوب و درگیری بیشتر شود، قطعا اسرائیل این منطقه حائل را تصرف می‌کند و بر روی آن مستقر می‌شود. به هر حال اسرائیل به دنبال بهانه‌ای برای گسترش نفوذ خود در مرز با سوریه است و تحت هر شرایطی ممکن است دست به این کار بزند.

این کارشناس مسائل منطقه گفت: بهتر این بود از همین الان مقامات سوریه با این که درگیر تحولات داخلی هستند، این هشدار را به اسرائیل بدهند یا در مجامع بین‌المللی این مساله مطرح شود.

شفیعی اظهار کرد: اسرائیل در این مرحله مهم‌ترین کاری که می‌کند، مواظبت از مرزهایش با سوریه، تحرکات میان حزب‌الله و سوریه و مراقبت از رفتار ایران در سوریه و رصد تحولات داخلی سیاسی در این کشور است، از این رو تهاجم اسرائیل به سوریه به لحاظ سیاسی و ارضی و نظامی هم‌چنان ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=418849

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]