یک دیپلمات پیشین ایرانی گفت که تحولات سوریه و منطقه امروز نشان داد که نه تنها مردم سوریه و منطقه، بلکه کشورهایی که زمانی مخالف حضور ایران در سوریه بودند به این جمعبندی رسیدند که ایران ظرفیت ایجاد ثبات و امنیت را در منطقه دارد و یکی از دلایلش رویکرد شهید سلیمانی به امنیت منطقه بود.
«محسن پاکآیین» سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان، تایلند و ازبکستان در روزهای منتهی به سالروز شهادت سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی» به ایسنا گفت: شهید سلیمانی پرچمدار مقتدر مبارزه با تروریسم و صهیونیسم بود؛ ۲ عامل ناامنی منطقه و کشورهای پیرامونی ایران که متاسفانه همچنان این ۲ عامل ناامنی وجود دارند. شهید سلیمانی با توجه به اعتقادی که نسبت به تامین امنیت مشترک منطقهای داشت، تمام تلاش خود را برای تامین این امنیت در مقابل تروریسم و صهیونیسم با همراهی کشورهای منطقه انجام داد و در این چارچوب همهجانبه از جبهه مقاومت حمایت میکرد و به قول مقام معظم رهبری او دست جبهه مقاومت را پر نگه داشت و خودش تا آخرین لحظات زندگی پرافتخارش در میدان حاضر بود و مثل یک سرباز در مقابل این ۲ معضل مهم امنیتی مبارزه کرد.
او ادامه داد: امروز که حوادث سوریه را شاهد هستیم، خلا حضور ایران و نیروهای تحت امر سردار سلیمانی جدی است. اگر دولت سوریه تقاضا میکرد که ایران در این مرحله مثل گذشته به کمکش بیاید، قطعا رژیم صهیونیستی جرات نمیکرد که این طور به سوریه حمله کند.
این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: امروز نه تنها مردم سوریه و منطقه، بلکه کشورهایی که زمانی مخالف حضور ایران در سوریه بودند به این جمعبندی رسیدند که ایران ظرفیت ایجاد ثبات در منطقه و تامین امنیت دارد و یکی از دلایلش هم همین رویکرد سردار سلیمانی و نیروهای سپاه قدس برای مقابله جدی با صهیونیسم و تروریسم بود.
هماهنگی میدان و دیپلماسی مسیر مقابله با تروریسم را هموار کرده است
پاکآیین ادامه داد: واقعیت این است که در نتیجه حضور سردار سلیمانی و نیروهای او در میدان مبارزه با تروریسم، فتنه داعش و القاعده از منطقه خنثی شد و مردم عراق توانستند نفس راحتی بکشند و عتبات عالیات از حملات تروریستها مصون ماند و شاهد راهپیماییهای سالانه اربعین بوده و هستیم. داعش از سوریه خارج شد، مگر بخشهایی که آمریکاییها آن را حفظ کردند تا نفت سوریه را سرقت کنند.
او تاکید کرد: نقش شهید سلیمانی در مقابله با داعش و گروههای تروریستی و ریشهکنکردن این گروهها حایز اهمیت بود و امروز هم جانشین ایشان، سردار قاآنی و دوستانش در این مسیر حرکت می کنند. معتقدم هماهنگی میدان و دیپلماسی مسیر مقابله با تروریسم را هموار کرده است.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: به نظرم اندیشه و گفتمان سردار سلیمانی مبنی بر ضرورت تامین امنیت منطقه توسط کشورهای منطقه بدون دخالت قدرتهای فرامنطقهای و به ویژه کشورهایی مثل آمریکا مساله مهمی است و تئوری مشترک امنیتی او جا دارد در دانشگاهها و مراکز علمی مورد بحث قرار گیرد. وظیفه آینده پژوهان و رسانهها و دانشجویان این است که گفتمان امنیتی سردار سلیمانی و شیوههای مبارزاتی او با صهیونیسم و تروریسم مطرح و مورد توجه جهانیان قرار گیرد.
انتهای پیام