به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، وزیر انرژی ازبکستان در ۲۰۲۱ اعلام کرد کشورش گاز طبیعی کافی برای تأمین ۳ برابر نیاز داخلی تولید میکند.
اما تولید گاز در این کشور دارای منابع غنی، ۵ سال است رو به کاهش بوده و واقعیت چیز دیگریست: درحالحاضر بسیاری از مردم ازبکستان به زغالسنگ، چوب و فضولات حیوانی برای گرم کردن خانهها و پختوپز روی آوردهاند و بسیاری از نیروگاههای برق با زغالسنگ کار میکنند.
متخصصان و فعالان محیطزیست درمورد تأثیرات منفی این سوختهای جایگزین هشدار دادهاند. زغالسنگ بهعنوان کربنیترین سوخت فسیلی یکی از دلایل اصلی تغییرات جوی است و هزاران درخت برای تولید چوب بهصورت غیرقانونی بریده میشوند.
شهروندان ازبکستان دولت را مقصر این شرایط میدانند چون نتوانسته جایگزین بهتری معرفی کند.
این مشکل زمستان هرسال بهدنبال افزایش تقاضا برای انرژی و کمبود گاز طبیعی تشدید میشود.
قطع غیرقانونی درختان در ازبکستان افزایش یافته و دولت جریمههای سختی را اعمال کردهاست. مجرمان علاوهبر پرداخت ۱۳۰۰ دلار بهعنوان جریمه باید ۱۰۰ نهال در ازای هر درخت قطع شده هم بکارند. این جریمه برای مقامات دولتی و شرکتها بالاتر است.
بسیاری از مردم ازبکستان مخصوصاً خانوادههایی که در خارج از شهر زندگی میکنند چند ماه زودتر از آغاز زمستان مشغول جمعآوری چوب، خشک کردن فضولات حیوانی و خرید زغالسنگ میشوند. بسیاری از مردم حتی از پوست گردو و ضایعات میوه بهعنوان سوخت استفاده میکنند.
هر خانواده ازبک به طور متوسط حدود ۱٫۵ تن زغالسنگ در زمستان میسوزاند.
ازبکستان با ۳۶ میلیون نفر جمعیت و دارا بودن ۱٫۸ تریلیون مترمکعب ذخایر گازی، جزوه ۲۰ کشور برتر دارای منابع گاز و تولیدکننده این محصول در دنیاست. اما منابع قدیمی این کشور بهتدریج خالی شده و دولت دلیل عدم حفاریهای جدید را نبود فناوریهای مدرن اعلام کردهاست.
طبق آمار رسمی، ازبکستان در ۱۰ ماه ابتدایی سال گذشته میلادی حدود ۳۹ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی تولید کرده است، یعنی ۴٫۸ درصد کمتر از همین دوره در ۲۰۲۳٫
دولت ازبکستان قصد دارد تولید را ۳۳ درصد افزایش داده و تا ۲۰۳۰ به ۶۲ میلیارد مترمکعب برساند.
انتهای پیام/۵۵