0

ماه‌نورد ایرانی؛ نقشه راه ایران برای کاوش در کره ماه

  • کد خبر : 425256
  • ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱:۴۶

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در خبرگزاری تسنیم حاضر شد و به سؤالات خبرنگار حوزه فضایی تسنیم پاسخ داد. آخرین وضعیت ماهواره‌های ایران در مدار و ماهواره‌های درحال‌ساخت، میزان پیشرفت صنعت فضایی ایران باتوجه به اسناد بالادستی، ماهواره‌های آماده پرتاب ایران، پایگاه فضایی چابهار، پروژه […]

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در خبرگزاری تسنیم حاضر شد و به سؤالات خبرنگار حوزه فضایی تسنیم پاسخ داد.

آخرین وضعیت ماهواره‌های ایران در مدار و ماهواره‌های درحال‌ساخت، میزان پیشرفت صنعت فضایی ایران باتوجه به اسناد بالادستی، ماهواره‌های آماده پرتاب ایران، پایگاه فضایی چابهار، پروژه زیست فضا و اعزام انسان به فضا از جمله موضوعات مطرح‌‌شده در این مصاحبه است.

دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در پاسخ به این موضوع؛ “امروزه کشورهایی مانند چین و هند، همراه با بسیاری از کشورهای دیگر، در حوزه کاوش کرات دیگر فعالیت‌های گسترده‌ای انجام می‌دهند و هزینه‌های هنگفتی در این زمینه صرف می‌کنند، به‌عنوان رئیس سازمان فضایی ایران، آیا شما معتقدید که ایران نیز باید وارد این حوزه شود؟ در برنامه‌های فضایی سال ۱۴۰۳ ایران پروژه‌ای تحت “عنوان طراحی و ساخت نمونه جرمی ماه‌نورد، ماه‌گرد و محموله اکتشافی ماه” تعریف شده است، پروژه ماه‌نورد ایرانی که توسط دانشگاه تهران دنبال می‌شود چه‌اهدافی را دنبال می‌کند؟” گفت: کاملاً درست است. ما نباید نگاه خود را فقط به مدارهای نزدیک زمین و ماهواره‌های اطراف آن محدود کنیم. در جهان یک دنیای جدیدی برای حوزه فضایی باز شده است اما به‌شدت در دسترس قرار گرفته است و روز به روز نزدیکتر می‌شود.

 

.

 

وی تصریح کرد: اکنون پیش‌بینی‌ها به‌حدی دقیق و دست‌یافتنی شده‌اند که بسیاری از آژانس‌های فضایی و شرکت‌ها زمان‌بندی مشخصی برای آغاز بهره‌برداری از منابع ماه، مریخ و حتی سیارک‌ها ارائه داده‌اند. اگرچه این پیش‌بینی‌ها زمانی صرفاً آینده‌پژوهانه بود، اما اکنون سرمایه‌گذاری‌های کلان چندصد میلیارددلاری با هدف بازدهی چند هزار میلیارد انجام می‌شود.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: با این نگاه، ایران نیز باید فعالیت خود را در این زمینه آغاز کند، با این حال، باید توجه داشت که چنین فعالیت‌هایی هزینه‌بر است و معمولاً در قالب کنسرسیوم‌ها و همکاری‌های بین‌المللی انجام می‌شود.

لزوم همکاری بین‌المللی و تقویت داخلی

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری یک کشور به‌تنهایی برای دستیابی به اهداف بزرگ در حوزه کاوش فضایی بسیار دشوار و هزینه‌بر است، به همین دلیل، بسیاری از کشورها در پروژه ماه برنامه‌های خود را با همکاری سایرین پیش بردند، ایران نیز برای ورود به این کنسرسیوم‌ها باید بنیه فنی و مالی خود را تقویت کند.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ما هم‌اکنون چندین پروژه متنوع فضایی را آغاز کرده‌ایم، از جمله توسعه بلوک‌های انتقال مداری و کپسول‌های زیستی. در موضوع کپسول زیستی در سال ۱۴۰۲ پرتابی در این زمینه انجام شد و قراردادهایی برای تولید کپسول‌هایی با جرم بالاتر و قابلیت‌های بیشتر به امضا رسید. این پروژه‌ها در مرحله طراحی قرار دارند اما برای تأمین مالی همچنان نیازمند سرمایه‌گذاری هستند.

برنامه‌های ماه و ضرورت سرمایه‌گذاری

وی گفت:‌ در مورد برنامه ماه، همان‌طور که اشاره کردید، همکاری‌هایی با دانشگاه‌ها آغاز شده است. هدف اصلی این است که ابتدا توانمندی‌های فنی خود را توسعه دهیم و به‌لحاظ اقتصادی نیز به این کنسرسیوم‌ها ورود کنیم به این دلیل که اگر منابع مالی خود را نیاوریم مجموعه‌هایی که در این حوزه کار می‌کنند انتظار دارند اگر کشوری قرار است با کشورهای دیگر کار کند بنیه فنی و مالی خود را داشته باشد و بیاورد.

سالاریه گفت: خوشبختانه در دولت چهاردهم برنامه‌های خوبی برای توسعه صنعت فضایی پیش‌بینی شده است. اگر در این قضیه غفلت کنیم یا به تأخیر بیندازیم آن جایگاه خودمان را در بهره‌برداری از منابع ارزشمند فضایی و منابع ارزشمند سایر کرات از دست می‌دهیم و ممکن است بعدها نیز نتوانیم آن را جبران کنیم.

انتهای پیام/+

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=425256

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]