9

استخدام آشنایان و خود برتربینی از زمینه‌های فساد اداری است

  • کد خبر : 42644
  • ۱۵ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۴

ارتباط صحیح با کارکنان و زندانیان، عدالت‌محوری و مسئولیت‌پذیری در کنار حاکمیت شایسته سالاری از راهکارهای ارتقای سلامت اداری است که نباید از آن غافل بود.

افق به نقل از روابط عمومی سازمان زندان‌ها، غلامحسین اسماعیلی رئیس سازمان زندان‌های کشور در جمع مدیران ستادی و استانی با موضوع ارتقای سلامت اداری در مشهد مقدس اظهار داشت: فرض بر این است، قوانین دست و پاگیر اداری زمینه‌ساز مشکلات فراوانی شده است. در بسیاری از موارد اشکال در قانون است یعنی اینکه قانون بد نوشته شده است.

اجرای گزینشی قانون، یکی از دلایل بروز فساد

وی افزود: هرچند اینگونه باشد، باید به این مهم اشاره داشت که علت فساد، آنجایی است که قانون اجرا نمی‌شود. عدم اجرای قانون، خوب اجرا نشدن آن یا اجرای گزینشی آن در کنار سوءاستفاده از قانون موجب فساد می‌شود.

وی ادامه داد: اگر به دنبال سلامت اداری هستیم باید در زندگی فردی و اجتماعی، توجه کافی به این مجموعه روش‌ها داشته باشیم که کارآمد و موثر باشند و معتقدم  نگاهمان، نگاه جامعی نیست.

اسماعیلی افزود: ما بخشی از خلق و خوی نبی اکرم (ص) را شناخته‌ایم و به آن توجه می‌کنیم اما از سایر بخش‌ها غافل شده‌ایم.

وی همچنین با اشاره به اوصاف مشترک بین انبیای الهی اظهار داشت: پیامبران با ۳ صفت معرفی می‌شوند؛ رسول، نبی و نذیر. خداوند هم در قرآن کریم خود را «نذیر و منذر» می‌خواند و درآیات این کتاب مکرر بیان شده که هیچ قوم و گروهی در دنیا وجود نداشته‌اند مگر آنکه برای آنها«نذیری» قرار داده شده است.

رییس سازمان زندان‌های کشور تصریح کرد: در قرآن کلمه «نذیر» به تنهایی آمده است اما این مورد درباره «بشیر» صدق نمی‌کند.

از سلامت اداری غافل شده‌ایم

اسماعیلی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مبحث سلامت اداری گفت: در بحث سلامت اداری، موضوع اولیه و راهبر اصلی همان «سلامت» است که مورد غفلت واقع شده است و محور اصلی، مخاطراتی است که باید  آنها را بشناسیم.

وی ادامه داد: «انذار» به معنای ترساندن نیست، هشدار دادن و آگاهی دادن است؛ آگاه کردن و هشدار دادن از خطرها برای رسیدن به مقصد. باید به این امر توجه کنید که از بدو پذیرش و تشخیص، اقدام‌ها باید برابر قانون و آئین‌نامه باشد.

رئیس سازمان زندان ها با اشاره به ماده ۲۴۳ آیین‌نامه اجرایی بیان داشت: مجموعه اجرای احکام در زندان‌ها مکلف است یک هفته قبل از آزادی زندانی، گزارش وضعیت او را به رئیس زندان بدهد. باید توجه داشته باشید که وظیفه ما در زندان‌ها، اجرای مجازات زندان است. ما موظف به نگهداری زندانی در زندان برای اجرای سایر مجازات‌ها مانند رد مال نیستیم که زندانی را نگه داریم به این دلیل که رد مال نکرده است، مگر به دستور قاضی که در حکم قید کند در صورت اینکه رد مال نکند، در زندان باشد.

وی با بیان این که مشکل اصلی در زمینه فساد اداری، عدم نظارت است، افزود: همان ۳ عامل فساد در رابطه با قانون در اینجا نیز صدق می‌کند. نظارت نکردن، خوب نظارت نکردن و گزینشی نظارت کردن؛ اینها موجب فساد اداری می‌شود.

اسماعیلی با اشاره به فساد در حوزه منابع انسانی هم افزود: نگرش ابزاری به جای نگرش سرمایه‌ای، ضعف در مناسبات کارمندی، تظاهر و ریا، بهره‌برداری از منابع انسانی به عنوان راز بقای مدیران، رئیس محوری به جای حق محوری از عوامل فساد در این حوزه به شمار می‌آیند.

بی انضباطی در زندان ها مفسده‌ساز است

رئیس سازمان زندان‌های کشور در بخش دیگری از سخنانش به بحث « انذار» اشاره مجددی کرد و گفت: بحث انذار در سازمان زندان‌ها ضرورت مضاعف دارد چرا که مواردی همچون ارتباط ما و همکاران با زندانیان و خانواده‌هایشان، نیازهای خاص زندانیان و خانواده‌هایشان، محدودیت‌هایی که در زندان با آن مواجه هستند و همچنین شیطنت‌های آنها از جمله مخاطرات پیش روی ماست. بنابراین ما بیش از دیگران نیازمند «انذار» هستیم.

اسماعیلی با اشاره به حاکمیت نظم و انضباط در زندان‌ها اظهار داشت: بی‌انضباطی در رفت و آمد‌ها یکی از موارد مفسده‌ساز در زندانها است که باید کنترل و نظارت شود. استخدام آشنایان و نزدیکان، زیاده‌خواهی‌ها و خود برتربینی از دیگر زمینه‌های فساد اداری است.

شناسایی کارکنان لایق از راهکارهای ارتقای سلامت است

رئیس سازمان زندان‌ها در ادامه با تاکید بر قانون‌گرایی، ضابطه‌گرایی و عمل به آیبن‌نامه‌ها بیان داشت: ارتباط صحیح با کارکنان و زندانیان، عدالت‌محوری، مسئولیت‌شناسی و مسئولیت‌پذیری در کنار حاکمیت شایسته سالاری از راهکارهای ارتقای سلامت اداری است که نباید از آن غافل بود.

وی همچنین توجه بر تقویت بخش‌های حفاظتی و بازرسی سازمان به عنوان عناصر نظارتی را خواستار شد و افزود: از مدیران می‌خواهم که کارکنان لایق و شایسته خود را معرفی کنند. آنها مدیران آینده هستند و سرمایه‌های انسانی که در ارتقای سلامت اداری نقش مهمی ایفا می‌کنند.

رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات امنیتی و تربیتی کشور در این نشست و با اشاره به آیات سوره «دخان» ماموریت انبیا و در رأس آن نبی اکرم(ص) و همه کتب آسمانی به‌ویژه قرآن کریم را هدایت بشری برای زندگی سعادتمندانه خواند.

اسماعیلی افزود: برای رسیدن به این هدف، پیامبران الهی و کتب آسمانی روش‌هایی را ترسیم کرده‌اند که متاسفانه گاهی اوقات به شیوه‌ها و روش‌ها توجه نکرده و تک‌بعدی عمل می‌کنیم.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=42644

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]