1

رشد ۵۰ درصدی بازار سرمایه در دولت چهاردهم

  • کد خبر : 426666
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۹

همایون دارابی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره عملکرد بورس در ماههای گذشته و پیش بینی روند شاخص کل در فصل زمستان افزود: بازار سرمایه در نیمه نخست امسال فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرد که می توان به تنش‌های سیاسی و نظامی در منطقه و آتش افروزی رژیم صهیونیستی، […]

همایون دارابی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره عملکرد بورس در ماههای گذشته و پیش بینی روند شاخص کل در فصل زمستان افزود: بازار سرمایه در نیمه نخست امسال فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرد که می توان به تنش‌های سیاسی و نظامی در منطقه و آتش افروزی رژیم صهیونیستی، شهادت آیت‌الله رئیسی، برگزاری انتخابات و تشکیل دولت جدید اشاره کرد.

وی با بیان اینکه این ریسک های سیاسی سبب شد تا شاخص کل بورس تا ۲ میلیون واحد نیز عقب نشینی کند، بیان‌ داشت: با این حال، با حمایت رئیس جمهور دولت چهاردهم و تدابیر وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار شرایط در نیمه دوم امسال رو به بهبودی نهاده است.

دارابی یادآور شد: تصویب بندهایی در بودجه سال آینده برای ارتقای بورس نیز به بازار سرمایه کمک کرد تا شاخص بورس به مرز سه میلیون واحد نزدیک شود به طوری که حدود ۵۰ درصد رشد را در بازار سرمایه شاهد هستیم.

این فعال بازار سرمایه رابطه دولت و بورس را دوطرفه عنوان کرد و گفت: کمک دولت به رشد شاخص بورس منجر شد و بازار سرمایه نیز با خرید اوراق دولتی و استقبال از عرضه های اولیه شرکت‌های بزرگ کشور نظیر کشت و صنعت نیشکر به کمک دولت رفته است.

وی تصریح‌ کرد: مسیر مشارکت مردم در اقتصاد از بازار سرمایه می گذرد و بهبود شرایط بازار سرمایه نه فقط به عنوان کارنامه‌ای جهت اثبات سیاست‌های درست اقتصادی دولت عمل می کند، بلکه زمینه ساز کاهش تصدی گری دولتی و رفع ناترازی‌های موجود در اقتصاد است.

دارابی گفت: هرچند در گام‌های اولیه همراهی دولت با بازار سرمایه هستیم اما این فرصت مغتنمی برای کل اقتصاد کشور است که می تواند رشد و توسعه اقتصادی را در صورت توجه بیشتر به همراه بیاورد.

به گفته وی، رشد اخیر بازار خبر بسیار خوبی برای خود دولت به ویژه نهادهای عمومی به‌خصوص صندوق های بازنشستگی و صندوق های بیمه و سهامداران سهام عدالت بوده است.

این فعال بازار سرمایه اضافه‌کرد: در دو هفته گذشته سهام شرکت سرمایه گذاری نیروگاهی ایرانیان زیرمجموعه شرکت مپنا نیز عرضه شد که تقویت سرمایه آن می تواند به رفع ناترازی انرژی به ویژه در حوزه برق کمک کند.

دارابی افزود: دولت می‌تواند از وضعیت خوب و پررونق بازار سرمایه برای کاهش فشارها به خودش استفاده کند و یک ارتباط دو طرفه شکل بگیرد که امیدوارم در چندماهه باقی‌مانده امسال همچنان شاهد رونق بازار باشیم.

وی بر این باور است که تداوم کمک های دولت و مجلس به بازار سرمایه می تواند شرایط خوبی را برای سال آینده ایجاد کند.

ارز تجاری، فشار رانت بر شرکت های بورسی را کاهش داد

این کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر ارز تجاری و توافقی بر بازار بورس گفت: طی سال‌های گذشته شرکت های پتروشیمی، فولادی و فلزی عملا به دلیل فشار رانت دچار مشکل بودند زیرا ارز صادراتی که شرکت های مذکور با هزاران مشکل انجام می دادند، نصیب دلالان می شد و آنها نیز با واردات کالاهای غیراساسی به منفی شدن تراز تجاری کشور دامن می زدند و مشکلات جدی برای اقتصاد به وجود می آوردند.

وی یکی از مشکلات بازار سرمایه در سه تا چهار سال گذشته را وجود عواملی همچون قیمت‌گذاری دستوری، نرخ بهره بالا و همچنین فاصله نرخ ارز دولتی و آزاد دانست و افزود: این موضوع تنبیه صادرکنندگان و تشویق واردکنندگان را در پی داشت که منجر به بروز خسارت جدی به شرکت های صادراتی که ۶۰ درصد ارزش بازار را تشکیل می دادند، شد.

دارابی با بیان اینکه طرح های توسعه ای شرکت های صادرکننده با کمبود منابع روبه‌رو شده بود، اظهار داشت: سهامداران عمده به خصوص تامین اجتماعی، نیروی‌های مسلح، صندوق های بازنشستگی دولتی و شرکت های بیمه و بانک ها هم که سهامدار این صنایع صادراتی بودند، دچار مشکلات جدی شده بودند که با مساعدت اخیر، کمی از این اختلافات کاهش پیدا کرده است.

وی تصریح‌ کرد: با کاهش فشار رانت ارزی، شرکت های پتروشیمی و فولادی رونق گرفته اند و بعد از مدت‌ها گزارش های مثبتی از پروژه ها و طرح های توسعه ای ارائه می شود که اگر دولت بتواند این مساعدت را ادامه دهد روزهای خوبی برای بازار پیش بینی می شود، زیرا به راه افتادن پروژه های صنعتی شرکت‌های صادراتی فرصت اشتغال در مناطق محروم را بیشتر می کند.

وی اضافه‌ کرد: همچنین در صنعت دارو شاهد هستیم سختگیری ها کاهش یافته و باعث شده که شرکت های دارویی بعد از مدت ها نفسی بکشند و اگر این روند ادامه پیدا کند به نفع بازار سرمایه خواهد بود.

افزایش تنوع بازار سرمایه با هر هفته عرضه اولیه شرکت های کوچک و بزرگ

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص برنامه هر هفته یک عرضه اولیه در بازار بورس، گفت: به طور قطع هرچه عرضه بیشتر انجام شود، تنوع بورس افزایش می یابد.

دارابی ادامه داد: بورس ایران یکی از متنوع ترین بورس ها در منطقه است زیرا در حاشیه جنوبی خلیج فارس اکثر شرکت خدماتی هستند یا در ترکیه شرکت های با فاکتور انرژی و موارد دیگر خیلی قوی نیستند اما بورس ایران به دلیل عمق استراتژیکی که اقتصاد کشور دارد متنوع است.

وی بر این باور است که عرضه هر شرکت جدید فرصت جدیدی برای سرمایه گذاران و سهامداران خواهد بود تا بتوانند از بازار تامین سرمایه کنند.

دارابی با بیان اینکه عرضه اولیه شرکت های کوچک بعد از ۶ ماه توقف راه اندازی شد، تصریح کرد: طی هفته گذشته شرکت های بزرگی همچون شرکت سرمایه نیروگاهی مپنا ایرانیان و شرکت توسعه صنایع نیشکر که بزرگترین واحد صنایع کشاورزی کشت و صنعت کشور با هفت کارخانه نیشکری غول اقتصادی استان خوزستان است، روی تابلوی بورس رفته و این موفقیت بزرگی است که با استقبال سرمایه گذاران رخ داد. توسعه نیشکر تقریبا نیمی از شکر تولیدی کشور را در خود دارد.

وی افزود: از آنجایی که بانک ها سهامدار توسعه نیشکر هستند، این عرضه زمینه ساز خروج بانک‌ها از بنگاه داری و کاهش تنگناهای مالی در بانک‌ها خواهد شد.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=426666

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]