به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بیماری تب دنگی، که بهوسیله پشههای آلوده به ویروس دنگی منتقل میشود، بهشدت با شرایط مرطوب و تجمع آبهای راکد مرتبط است. در پی بارشهای شدید و سیلابهایی که ماههای قبل در امارات رخ داده بود، محیطهای مناسبی برای رشد و تکثیر پشهها ایجاد شد و به تبع آن، پشههای آلوده به ویروس وارد کشور ما نیز شدند که این موضوع خطر شیوع بیماری را افزایش داده است.
تب دنگی چگونه به انسان منتقل میشود؟
تب دنگی، در اثر گزش نوعی پشه موسوم به آئدس از فردی به فرد دیگر منتقل میشود، هنگامی که این نوع پشه انسان مبتلا به بیماری را میگزد و از او خونخواری میکند ویروس دنگی از فرد به بدن پشه منتقل میشود و اگر این پشه فرد سالم دیگری را نیش بزند، او نیز مبتلا به تب دنگی خواهد شد.
ویژگیهای پشه آئدس
خصوصیت پشه آئدس این است که از تعداد زیادی از افراد خونخواری میکند و میتواند بسیاری از افراد را مبتلا کند. تخم این پشه میتواند ۴۰۰ روز در خشکی زندگی کند و به محض بارش باران، تخمها میتوانند رشد کرده و تبدیل به پشه شوند. همچنین این پشه در برابر سموم بسیار مقاوم است.
از آنجا که بهترین مکان برای رشد پشه در لاستیکهای مستعمل و آبهای راکد است، بهترین راه برای کنترل این پشه، بهسازی محیط و بهترین راهکار برای پیشگیری از قرار گرفتن در معرض پشههای آئدس، استفاده از مواد دافع حشرات و پوشیدن لباسهای آستین بلند یا استفاده از توریهای پنجره در مناطق آلوده است.
آخرین وضعیت تب دنگی در ایران
براساس گزارش نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۲ بهمن ماه بالغ بر۱۰۹۴ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است. ۸۸۳ بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که ۱۳ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۸۷۰ مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان مبتلا شده اند و انتقال محلی محسوب میشوند.
۱۲ مورد از مبتلایان با سابقه سفر به چابهار در سایر استانهای کشور شناسایی و تشخیص داده شدهاند. این بیماران در شهرستانهای شهرکرد، مشکین شهر، اصفهان، ایرانشهر، زاهدان و اردبیل تشخیص داده شدهاند که یک مورد از موارد تب دنگی همراه با مالاریا، بوده است.
پشه آئدس در کدام استانها شناسایی شده است؟
در حال حاضر پشه آئدس در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین صید شده است.
انتهای پیام/