رهبری انقلاب صبح روز گذشته از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی» بازدید کردند و در خلال این بازدید تذکر جدی خطاب به عباس علی آبادی، وزیر نیرو و البته مدیر ۱۴ ساله گروه مپنا (فعال در صنعت نیروگاهی) مطرح کردند.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، رهبر انقلاب خطاب به وی فرمودند: … همان گازهای هدررفته نیروگاهها را در دولتهای مختلف تاکید و سفارش شده و آنها قول دادند و گاهی گزارش دادند که فلان قدر انجام دادیم، هنوز نشده. هنوز شما میگویید میخواهیم انجام دهیم، بروید و عمل کنید.
در ادامه این گفتوگو علی آبادی در پاسخ به رهبر انقلاب گفت: در دوره اخیر ۳ هزار مگاوات از این طرح ها را اجرا کردیم
تسلط رهبری بر صنعت برق، کار دست وزیر نیرو داد؟
رهبری در پاسخ، جویای نام بردن از واحدهای مدنظر شدند که علی آبادی به نیروگاه فردوسی مشهد و غرب کارون اشاره کرد و گفت: امسال به فضل الهی ناترازی برق را برطرف میکنیم!
رهبری فرمودند: با ۳ هزار مگاوات میخواهید ناترازی را برطرف کنید؟
علی آبادی با اشاره به اینکه ۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق را شاهد هستیم، پاسخ داد: این ناترازی از مسیرها مختلف برطرف میشود به طور مثال قرار است ۱۰۰ هزار مگاوات نیروگاههای حرارتی کشور به روز رسانی شده تا راندمان آن افزایش یابد.
رهبر انقلاب در پایان این گفتگوی کوتاه اشاره به مقوله صرفه جویی در مصرف برق کردند و فرمودند بهترین راه صرفه جویی است، کاری کنید صرفه جویی شود.
آقای علی آبادی شما را می شناسند!
این فرمایشات رهبری در حالی مطرح میشود که بی شک ایشان، علی آبادی را که ۱۴ سال در مپنا و پیشتر نیز در بخشهای مختلف صنعت برق حضور داشته است به خوبی میشناسند و در جریان عملکرد وی هستند. از نکات مطرح شده از سوی رهبر انقلاب نیز به خوبی مشخص است که ایشان تسلط کامل بر اعداد و ارقام و وضعیت تولید و ناترازی برق کشور دارند.
به این ترتیب به نظر می رسد چنین تذکر جدی خطاب به وزیر نیرو میتواند به طور مستقیم نقد واقعی و جدی را به دنبال داشته باشد. جدیتی که بی شک در پس طرح آن واقعیتی وجود دارد، غیر قابل انکار.
نیروگاه غرب کارون متعلق به کجاست؟
علی آبادی در خلال گفتگویش با رهبری انقلاب، اشاره به نیروگاه غرب کارون میکند. نیروگاهی که متعلق به شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران است و برق تولیدی آن برای مصرف در چهار میدان نفتی غرب کارون مورد استفاده است و شرکت ملی نفت ایران برای مصرف فعالیتهای خود این برق را به مدت ۲۰ سال به طور تضمینی خریداری میکند.
این نیروگاه از سال ۹۸ در مدار تولید بوده و مپنا تنها پیمانکار ساخت آن بوده است.
از سویی دیگر وزیر نیرو به نیروگاه فردوسی مشهد با پیمانکاری مپنا اشاره میکند نیروگاهی با ظرفیت تولید ۹۵۴ مگاواتی که البته فاز نخست آن به ظرفیت تولید ۱۵۹ مگاوات در سال ۹۹ بهره برداری شد و فاز دوم نیز در سال ۱۴۰۰ به مدار تولید اضافه شد؛ بنابراین هیچ یک از نیروگاههای یاد شده مربوط به سال جاری و در ایام مدیریت وی در وزارت نیرو نیست. مشخص نیست این ۳ هزار مگاواتی که وزیر نیرو برای مدت اخیر! به آن اشاره میکند و رهبری نیز جویای محل دقیق تولیدشان میشود کجاست!
دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس؟
نکته طنزآمیز دیگری که وزیر نیرو به آن اشاره دارد حل ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی تا پایان سال است! اظهارنظری در روزهای نخست بهمن ماه! به عبارتی در کمتر از ۲ ماه وزیر نیرو میخواهد ۲۰ هزار مگاوات را با چوب جادویی حل و فصل کند!
این اظهارنظر وی در حضور رهبر انقلاب در حالی مطرح میشود که علی آبادی وزیر نیرو، عصر یکشنبه ۱۶ دی ماه در نشست مشترکی که به میزبانی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و حضور محمدباقر قالیباف و وزیر نفت برگزار شد گفته بود ما درحال آماده کردن خود برای تابستان سخت سال آینده هستیم؛ چرا که در همین تابستان امسال بیش از ۲۰ هزار مگاوات ناترازی داشتیم و پیش بینی میشود این عدد به ۲۵ هزار مگاوات برسد.
وی با بیان اینکه ناترازی بزرگ در راه است، افزود: در زمستان باپوشش بیشتر لباس میتوان سرمای آن را تحمل کرد، اما در تابستان عبور از ناترازی انرژی به دلیل شرایط خاص تابستان به سادگی امکان پذیر نیست!
بنابراین نمیدانیم قسم حضرت عباس وزیر نیرو را باور کنیم یا دم خروس خاموشیهای زمستانه برق را! چالشی که دنباله آن از تابستان به زمستان نیز رسید و ضمن ایجاد نارضایتی عمومی آسیب جدی به صنایع پتروشیمی، فولاد، سیمان و … زد.
دوره قول های تزئینی گذشت
کاش کسی به آقای وزیر نیرو بگوید دوره قولهای تزئینی، غلوآمیز و نشدنی به مردم و رهبری گذشته است و مجبور نیست اظهارنظری داشته باشد که خود به خوبی میداند شدنی نیست. حقیقتا مردم از قولهای بی پشتوانه و مجلسی خسته شدهاند. آقای وزیر وزارت نیرو دیگر مپنا نیست که عملکرد شما، اظهارات شما و … قابل چرتکه انداختن نباشد. شما سالها در مقام پیمانکار ایفای نقش کردید و حالا گوی و میدان کارفرمایی و سیاست گذاری صنعت برق ایران را زیر قبا دارید؛ بروید عمل کنید!
توسعه و رونق تولید قطعا بدون زیر ساخت انرژی امکان پذیر نیست. دوران مانورهای رنگی برای خودروهای برقی که روزگاری در مپنا آغاز کردید، در وزارت صمت ابتر و بی حاصل باقی ماند، امید داریم در وزارت نیرو برنامههای دقیق، اجرایی و واقعی را رج بزنید نه رویابافیهای بی حاصل.