2

قله حاکمیت دینی امر به معروف است؛ ترویج حجاب از طریق بازی‌های کامپیوتری

  • کد خبر : 427185
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۶

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمدحسین طاهری آکردی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نشست خبری این ستاد با ارائه گزارشی از عملکرد این ستاد به تشریح برنامه‌های آن برای سال آتی پرداخت. وی در این نشست گفت: ما با ۴ شعار قانون گرایی، تعامل با دیگران، پیگیری مطالبات مردمی و […]

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمدحسین طاهری آکردی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نشست خبری این ستاد با ارائه گزارشی از عملکرد این ستاد به تشریح برنامه‌های آن برای سال آتی پرداخت.

وی در این نشست گفت: ما با ۴ شعار قانون گرایی، تعامل با دیگران، پیگیری مطالبات مردمی و منویات رهبری کار را آغاز کردیم. مبنای کار را منویات رهبری و مطالبات مردم قرار دادیم. زیرا معتقدیم قله حاکمیت دینی امر به معروف است. اما حسین علیه السلام نیز به خاطر امر به معروف قیام کرد و شهید شد.

وی افزود: وقتی حکمرانی غیر دینی شد وظیفه دینداران این است که حکومت را به سمت حکومت دینی ببرند و این امر به معروف است. باید مسئله را درست بشناسیم و درست عمل کنیم.

طاهری با اشاره به مأموریت‌های ستاد در حوزه قانون بیان کرد: ترویج فریضتین، نظارت بر اجرا، حمایت از آمران به معروف و بحث عفاف و حجاب در حوزه قانون از وظایف اصلی ما است.

وی همچنین گفت: در حوزه آموزش نیز فعالیت‌هایی مانند آموزش پایه آمران به معروف، در مباحث حقوقی، دینی، جامعه شناختی و روان شناختی در ۷۲ قسمت به صورت مجازی انجام شده است. بر محور خانواده نیز آموزش‌هایی داریم. برای نهادهای دیگر هم در بحث ترویج فریضتین ۱۴۰ نشست آموزشی داشته‌ایم. عفاف و حجاب در امر به معروف و نهی از منکر یک مصداق جزئی است. موضوعاتی مانند کنشگری اجتماعی و مطالبه‌گری مسئولانه و غیره دارای اهمیت است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر حوزه نظارت بر نظارت دولت بر مردم، مردم بر مردم و نظارت مردم بر دولت اشاره کرد و گفت: در بحث نظارت دولت بر مردم دولت و نهاد قضائی و انتظامی وظایف خود را دارند. نظارت مردم بر مردم همان نهاد سمن‌ها و تشکل‌ها را را شامل می‌شود.

وی افزود: یکی از برنامه‌های ما این است که با کرسی‌های آزاداندیشی ادبیات نخبگانی راه بیندازیم و این گفتمان باید راه بیفتد. وظیفه ما انجام کار ایجابی و فرهنگی است.
این گفتمان نخبگانی را در هنرمندان هم راه انداختیم. در جشنواره فجر در انتخاب فیلم‌ها برای بخش تجلی اراده ملی نقش داشتمی، در صدا و سیما برنامه‌هایی برای کودک ساختیم.

طاهری با تاکید بر اینکه ما ۳۵ میلیون گیمر داریم گفت: ما در این حوزه وارد شدیم و مفاهیم امر به معروف در حوزه حجاب را به صورت غیر مستقیم در بازی‌های کامپیوتری در نظر گرفتیم که تا عید منتشر می‌شود. این فعالیت‌ها در حوزه ترویج است.

فعالیت امر به معروف و نهی از منکر در حوزه محیط زیست و بانک

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با تاکید بر اینکه با نظارت بر اجرای فریضتین، معروف‌ها در جامعه ترویج پیدا می‌کند و جلوی منکرها گرفته می‌شود گفت: ما تشکل‌های مردمی را در چندین حوزه دسته‌بندی کردیم. فقط در حوزه حجاب نیست، در حوزه محیط زیست، بانک و … هم بوده است. این کار برای این است که بتوانند آسیب‌شناسی و برنامه‌ریزی کنند. بیشترین تشکل‌ها در حوزه عفاف و حجاب است.

وی به شورای‌های اداری اشاره کرد و گفت: ما در دستگاه‌ها شورای امر به معروف داریم که در ۷ گروه تقسیم کردیم که باید در این امر راهکار ارائه کنند. مثلاً در حوزه بانک و بیمه جریمه دیرکرد که مردم و علما ناراضی هستند و خود شوراها راهکار بدهند و حل کنند، در معروف وام قرض الحسنه باید حل شود. ما راهبری می‌کنیم که دستگاه‌ها را که خودشان موضوع را شناسایی و حل کنند.

طاهری ادامه داد: خدمت رسانی به مردم دو کار اصلی است که ستاد در دستگاه‌ها پیگیری می‌کند. وظیفه ما تهیه گزارش و ارسال به ناظران است و وظیفه قوه قهریه و برخورد را نداریم.

کمیته ویژه جانبازی و شهادت را برای حمایت از آمران به معروف

وی در بحث حمایت از آمران به معروف گفت: آمر آن نیست که فقط تذکر به حجاب می‌دهد کسی که در دستگاه‌ها تخلف یا فسادی را کشف و گزارش می‌کند هم آمر به معروف است. ما در چند قالب در این حوزه کار می‌کنیم. ما همچنین در شهرستان‌ها و استان‌ها شعب ویژه ایجاد کرده‌ایم. ما تا الان ۳۸۳ شعبه ویژه داریم. در مواردی در دادگاه باید از آمران به معروف دفاع می‌کردیم و ردیف بودجه‌ای برای این کار نداشتیم و از وکیل تسخیری استفاده می‌کردیم. در طرحی ۳۵۴ وکیل به صورت جهادی در این خصوص به ما کمک می‌کنند.

طاهری در ادامه اظهار کرد: کمیته ویژه جانبازی و شهادت را برای حمایت از آمران به معروف تشکیل داده‌ایم. ۴۷۰ پرونده جاری داری که ۲۲۰ پرونده را به نتیجه رسانده‌ایم و ۹۰ درصد پیروزیم.

وی در خصوص عفاف و حجاب گفت: ما چند کار انجام داریم. در بحث کنشگران مؤثر دوره می‌گذاریم و افراد فعال و کنش‌گر را آموزش می‌دهیم. ۲۳۴ نفر را به عنوان بانوی تأثیرگذار انتخاب کرده‌ایم این افراد کسانی هستند که جایگاه اجتماعی دارند و می‌توانند به ما کمک کنند. بانوان نخبه را برای این امر شناسایی می‌کنیم که ۲۰۰۲ نفر را شناسایی کردیم. این افراد ممکن است پزشک، خبرنگار یا استاد دانشگاه باشند. اگر یک فعالیت دینی داشته باشد کنش‌گر محسوب می‌شود.

ماجرای برگزاری همایشی در خصوص کاشت ناخن در قم

وی با اشاره به همایشی در خصوص کاشت ناخن که در قم برگزار شد بیان کرد: همایش علمی هم کار فرهنگی محسوب می‌شود. در این همایش کاشت ناخن به عنوان یک موضوع مبتلابه به صورت علمی بررسی شد. کارشناسان هم پزشک و روان شناس بودند و از نظر سلامت جسمی و روانی بررسی کردند. این امر در جامعه اسلامی منکر است و ما به صورت علمی بررسی کردیم. تنها هزینه این همایش پذیرایی بوده است و بیشتر به صورت جهادی برگزار شده است. تقلیل مسئله یا تخریب چنین همایشی دورکردن اذهان مردم از مسائل اصلی است.

وی به سند جامع امر به معروف اشاره کرد و گفت: ما این سند را تصویب کردیم. ستاد ۱۷ عضو دارد. ۶ وزارت خانه، سازمان تبلیغات، صدا و سیما، بسیج، دادستان به عنوان نماینده قوه قضائیه، حوزه علمیه در آن عضو است. یک جمعی تصمیم می‌گیرد. بخشی از دولت در این ستاد است اینطور نیست که یک نفر تصمیم بگیرد.

طاهری ادامه داد: در این سند سیاست‌های بخشی و اجرایی سیاست‌های راهبردی در حوزه آموزش، تولید، فضای مجازی در قالب این سند مطرح شده و تصویب شده است. شناسنامه ستاد هم تنظیم شده که سابقه ستاد در آن آمده که در ۲۲ بهمن ۵۷ به دستور امام تأسیس شد که دولت در آن زمان اجازه نداد. تا اینکه سال ۷۲ تأسیس شد و کارش نظارت بر مبانی دینی در ساختار حاکمیت دینی است. برای یک دست کردن ستادهای استانی و شهرستانی، سامانه‌ای طراحی کردیم که مردم گزارش‌ها را در آن مطرح می‌کنند و ما پیگیری می‌کنیم.

طاهری ادامه داد: نامه‌ای از دفتر رهبر انقلاب در ۶ بند در حوزه امر به معروف به مجمع تشخیص رفته بود که مغفول مانده بود. این را بررسی و پیگیری کردیم و برخی از نهادهای مرتبط نماینده فرستادند. در این جمع برمبنای همان ۶ بند چند زیر مجموعه برای آن اضافه کردیم و در جلسه ستاد امر به معروف تصویب شد و به مجمع تشخیص فرستادیم. ما به عنوان متولی امر می‌توانیم پیشنهاد بدهیم. آن‌ها بررسی کرده و ابلاغ می‌کنند. اگر ابلاغ شود تازه به عنوان سند مطرح است.

وی در ادامه ارائه گزارش عملکرد ستاد اظهار کرد: ما یک داشبورد مدیریتی طراحی کردیم که پیرو سفرهای استانی برنامه‌ها در استان‌ها مطرح می‌شود و ما نظارت می‌کنیم که تصمیم‌های فردی گرفته نشود

حدود ۸۵۰ صفحه مبتذل را با کمک گزارش‌های مردمی به پلیس فتا اطلاع داده‌ایم

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: ما با پلیس فتا هم همکاری داریم. مثلاً با صفحات مبتذل با گزارشات مردمی برخورد می‌کنیم. همه جای دنیا این صفحات را می‌بندند. حدود ۸۵۰ صفحه مبتذل را با کمک گزارش‌های مردمی به پلیس فتا اطلاع داده‌ایم و وظیفه برخورد با آن‌هاست.

وی با اشاره بر اینکه در برخی موارد به نهادهایی مانند دانشگاه آزاد نامه می‌زنیم بیان کرد: در حوزه نظارت بر دستگاه‌ها گزارش‌هایی بر اساس مطالبات مردمی به دستگاه‌ها ارسال کردیم.
وی با اشاره به پیگیری‌ها در حوزه خودروسازان گفت: به این نتیجه رسیده‌ایم که موضوع تولید خودرو را می‌توان حل کرد. مثلاً دلاری کردن قیمت‌ها، نیروی کار بیرونی که حقوق از شرکت‌های خودروسازی می‌گیرد و عوامل دیگر موجب افزایش قیمت شده است که ما گزارش کرده‌ایم و قابل حل تشخیص داده شده است.

بحث پوشش بیمار زن در اتاق عمل یکی از مطالبات مردمی است

طاهری اکردی با اشاره به اینکه بحث پوشش بیمار زن در اتاق عمل یکی از مطالبات مردمی است ما پیگیری کردیم که وزارت بهداشت دو دستورالعمل در این خصوص به بیمارستان‌ها ابلاغ کرده است، ما صرفاً گزارش کرده ایم. به لباس کادر درمان کاری نداریم. در مبارزه با فساد نقش خود را که گزارش گیری و پیگیری کردن است را انجام می‌دهیم وظیفه برخورد با ما نیست. من وظیفه داریم پیگیری کنیم.

وی افزود: در سه تا از شهرستان‌های استان تهران با گزارشات ما برخی اعضای شورای شهر بر کنار شدند. در موضوع تخلفات مختلف بیش از ۱۱۰ گزارش از دستگاه‌ها ارائه کرده‌ایم. عزل و نصب مسئولین بر عهده ما نیست ما صرفاً گزارش خواهیم داد.
هدف ما این است که بخشی از آن چیزی که در حکمرانی دینی جزو ملزومات است را رعایت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ما در دولت جمهوری اسلامی یک وجب از خاک مان را با همدلی و همکاری از دست نداده‌ایم گفت: نظام خدمات زیادی کرده و اشکالاتی هم حتماً دارد که می‌تواند با همکاری هم اصلاح شود. باید در امیدآفرینی تلاش ویژه کنیم.

دبیر ستاد امر در خصوص قانون عفاف و حجاب و وظایف ستاد این قانون گفت: نباید جناحی و سیاسی برخورد شود، در این قانون بیشتر به آقازاده‌ها و سلبریتی‌ها پرداخته شده است نه عموم مردم؛ قانون عفاف و حجاب نکات اجرایی خوبی نیز دارد که متأسفانه این موارد دیده نشده است. قانون عفاف و حجاب باید ابلاغ شود و مشکلات آن نیز پس از ابلاغ و در حین اجرا خود به خود برطرف شود. ما در این قانون وظایفی در حوزه آموزش و غیره داریم که هم اکنون نیز در حال پیگیری هستیم و وظایف ما وابسته به ابلاغ نیست.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=427185

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]