به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پستی در شبکه اجتماعی تروث اعلام کرد واشنگتن تمام کمک ها برای آفریقای جنوبی را به دلیل نقض حقوق بشر قطع خواهد کرد.
ترامپ افزود: تا زمانی که تحقیقات کامل درباره موارد نقض حقوق بشر در آفریقای جنوبی انجام شود، هر گونه کمک مالی به این کشور قطع خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد آفریقای جنوبی یک سرزمین مصادره شده است و با طبقات خاصی از مردم، بسیار بد رفتار می شود. این شرایط بدی است که رسانه چپ رادیکال این کشور نمی خواهد چندان به آن بپردازد.
ترامپ تصریح کرد نقض گسترده حقوق بشر در این کشور در حال اتفاق افتادن است و همگان می توانند آن را ببینند. ایالات متحده این موضوع را تحمل نخواهد کرد، ما اقدامی خواهیم کرد. من تمام کمک ها برای آفریقای جنوبی در آینده را تا زمانی که تحقیقات کامل درباره این وضعیت انجام شود، قطع خواهم کرد.
هفته گذشته وزارت امور خارجه آمریکا، به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا، تمام کمک های خارجی فعلی و جدید دولت به جز برای اسرائیل و مصر را متوقف کرد.
بر اساس گزارشی که به دست رویترز رسیده، پس از دستور ترامپ مبنی بر بررسی فوری این کمک ها و تطابق آن با سیاست های خارجی دولتش، تمام کمک های خارجی لغو شد.
علاوه بر این، اهدای کمک های خارجی فعلی نیز، تا زمان بررسی توسط مارکو روبیو وزیر امور خارجه ، به سرعت متوقف شده است.
ترامپ ساعاتی پس از راه یابی به کاخ سفید، فرمان اجرایی تعلیق ۹۰ روزه کمک های توسعه خارجی را برای بررسی تطابق و کارآمدی این کمک ها با سیاست های خارجی دولتش، امضا کرد.
پس از صدور این فرمان، شماری از نمایندگان ارشد دموکرات کمیته امور خارجی کنگره، کمیته امنیت ملی، کمیته وزارت خارجه و برنامه های مرتبط و زیرکمیته های تخصیص، نامه ای را به روبیو نوشته و از او خواستند تا فرمانی را لغو کند که زندگی افراد را به خطر می اندازد و رهبری و اعتبار آمریکا در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.
براساس این گزارش، ایالات متحده بزرگترین اهداکننده کمک های جهانی است به طوری که در سال مالی ۲۰۲۳، مبلغ ۷۲ میلیارد دلار کمک های خارجی اهدا کرد و حالا با لغو این کمک ها، میلیاردها دلار کمک های نجات بخش برای برخی کشورها، به خطر می افتد.
اما دو روز پیش یک قاضی آمریکایی به طور موقت دستور دونالد ترامپ برای لغو کمک ها و وام های فدرال خارجی و دیگر کمک های مالی را مسدود کرد.
بر این اساس، قاضی جان مک کانل از ایالت رود آیلند، با درخواست دادستان کل دموکرات ۲۲ ایالت و دادستان منطقهای کلمبیا برای توقف اجرای این دستور موافقت کرد و دستور مسدود کردن موقتی روند اجرای این فرمان ترامپ را صادر کرد.
ترامپ از تماسهای برنامه ریزی شده با روسیه و اوکراین خبر داد
رئیس جمهور آمریکا اظهار کرد دولت برنامه هایی برای انجام دیدار و برقراری تماس هایی با روسیه و اوکراین دارد.
وی ابراز کرد ما آخر هفته بسیار پرمشغله ای داشتیم. ما به موضوعاتی همچون اسرائیل پراختیم و درگیر رسیدگی به مناقشه اوکراین و روسیه نیز هستیم. ما دیدارها و گفتگوهایی را با طرف های مختلف از جمله روسیه و اوکراین برنامه ریزی کردیم و من فکر می کنم این مذاکرات به خوبی پیش می روند.
روز گذشته ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین ابراز امیدواری کرد که مذاکرات مربوط به حلوفصل صلحآمیز درگیری اوکراین با مشارکت مسکو، کییف، واشنگتن و بروکسل آغاز شود. وی گفته بود که تنها پس از گفتوگو با ترامپ، کییف به نوعی از مذاکره با طرف روسی روی خواهد آورد.
دیمیتری لیتوین، مشاور ولودیمیر زلنسکی، در گفتوگو با خبرگزاری رویترز اعلام کرد که طرح دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برای حلوفصل مناقشه اوکراین شکست خواهد خورد، اگر تنها شامل آتشبس و الزام کییف به برگزاری انتخابات باشد.
لیتوین گفت: «اگر طرح کیت کلگ، نماینده ویژه آمریکا در امور اوکراین، صرفاً شامل آتشبس و انتخابات باشد، این طرح از هم اکنون شکستخورده است.»
وی همچنین تأکید کرد که اوکراین از میزان جدیت شرکای کلیدی خود در حلوفصل مناقشه ناراضی است. لیتوین خواستار آن شد که مقامات کشورهای غربی رویکردی «عمیقتر» در قبال این مسئله داشته باشند.
پیش از این، کیت کلگ، نماینده ویژه ترامپ در امور اوکراین، اعلام کرده بود که آمریکا برگزاری انتخابات در اوکراین را ضروری میداند و این انتخابات باید تا پایان سال ۲۰۲۵ برگزار شود. وی تاکید کرد که در اوکراین باید هم انتخابات پارلمانی و هم انتخابات ریاستجمهوری برگزار شود.
دوره ریاستجمهوری ولودیمیر زلنسکی در ۲۰ می سال گذشته به پایان رسید. انتخابات ریاستجمهوری اوکراین، به دلیل وضعیت جنگی لغو شد و زلنسکی معتقد است که در شرایط کنونی، برگزاری انتخابات «نامناسب» است.
گفتنی است از آغاز درگیری نظامی، اوکراین در چارچوب برنامه آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) حدود ۲٫۶ میلیارد دلار کمک بشردوستانه، حداقل ۵ میلیارد دلار کمک برای توسعه و ۳۰ میلیارد دلار کمک مستقیم بودجهای دریافت کرده است. در اواخر ژانویه، این آژانس به دستور ترامپ، برنامههای حمایتی خود برای کشورهای خارجی، از جمله اوکراین، را به حالت تعلیق درآورد.
انتهای پیام/