0

دستان ملتمس «نتانیاهو» مقابل «ترامپ» در سفر به واشنگتن

  • کد خبر : 429110
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۳

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی دوشنبه به ایالات متحده سفر کرد تا با «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور جدید ایالات متحده دیدار کند. این دیدار- که نخستین دیدار «ترامپ» با یک مقام خارجی از زمان آغاز دومین دوره ریاست جمهور وی به شمار می‌رود- متفاوت از دیدارهای گذشتۀ «نتانیاهو» […]

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی دوشنبه به ایالات متحده سفر کرد تا با «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور جدید ایالات متحده دیدار کند. این دیدار- که نخستین دیدار «ترامپ» با یک مقام خارجی از زمان آغاز دومین دوره ریاست جمهور وی به شمار می‌رود- متفاوت از دیدارهای گذشتۀ «نتانیاهو» و «ترامپ» است؛ چرا که در زمانی انجام می‌شود که صهیونیست‌ها به شدت چشم انتظار نتایج حاصل از گفتگوهای نخست وزیر این رژیم با رئیس جمهور آمریکا هستند.

 

روابط «نتانیاهو» و «ترامپ»

«دونالد ترامپ»، در دورۀ اول ریاست جمهوری‌اش، خدماتی را به صهیونیست‌ها و شخص «نتانیاهو» ارائه کرد که از زمان تأسیس رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸، بی سابقه قلمداد می‌شود.

انتقال سفارت ایالات متحده از «تل آویو» به «قدس»، تعطیل کردن دفتر سازمان آزادی‌بخش فلسطین در آمریکا، قطع نیمی از بودجۀ آژانس خدمت‌رسانی سازمان ملل به فلسطینیان، (آنروا)، نابودی ایده تشکیل دولت مستقل فلسطینی در قالب اجرای طرح معاملۀ قرن با گام‌هایی همچون الحاق کرانۀ باختری، معماری عادی‌سازی‌های جدید با امارات، بحرین، سودان و مراکش و به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان بخشی از این خدمات بودند. ترامپ حتی با ارائه این خدمات به رژیم صهیونیستی عملا نتانیاهو را از شکست در انتخابات سال ۲۰۱۹ پارلمانی رژیم صهیونیستی و کنار رفتن از قدرت نجات داد.

در همان برهه، «نتانیاهو» در آستانۀ امضای توافق عادی سازی با عربستان قرار گرفته بود و اگر شکست «ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ رقم نخورده بود، شاید نخست وزیر رژیم صهیونیستی تا به امروز آن امتیاز را نیز به نام خود به ثبت رسانده بود.

 

خشم «ترامپ» از «نتانیاهو»

اما این پایان ماجرا نبود و هنگامی که «ترامپ» در انتخابات سال ۲۰۲۰ از «بایدن» شکست خورد، «نتانیاهو» با ارسال پیام تبریک به «بایدن» به عنوان اولین شخصیت بیگانه، خشم «ترامپ» را برانگیخت. همین مسئله موجب شد، «ترامپ» به شدت از «نتانیاهو» انتقاد کرده، او را در لیست مغضوبین خود قرار دهد.

 

ترس «نتانیاهو» از رفتار «ترامپ» با مغضوبین

پس از پیروزی مجدد «ترامپ» در انتخابات سال ۲۰۲۴، «نتانیاهو» به خوبی می‌داند که «ترامپ» هنوز هم می‌تواند حد نصاب‌های کمک به رژیم صهیونیستی را جابجا کند اما غضبی که از اقدام «نتانیاهو» در سال ۲۰۲۰ در دل «ترامپ» مانده بود، به او این هشدار را می‌داد که او با مغضوبین، به هیچ وجه مهربان برخورد نخواهد کرد. او این رفتار را در تعامل «ترامپ» با «مایک پمپئو»، «جان بولتن» و سایرینی که مغضوب او شده بودند مشاهده کرده بود در نتیجه محتاطانه به سمت «ترامپ» قدم برداشت.

 

 گام اولیه برای رضایت «ترامپ» 

گام نخست «نتانیاهو» در مسیر به دست آوردن رضایت «ترامپ»، قبول مذاکرات آتش‌بس و مبادلۀ اسرا بود. او با آنکه در دورۀ «بایدن» به شدت از این کار دوری کرده بود، با پیروزی «ترامپ» با سرعت قابل توجهی به سمت آتش‌بس حرکت کرد و با توجه به تهدید «ترامپ» برای پایان جنگ در منطقه، پیش از ورود رئیس جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید، این مهم را تحقق بخشید.

او در گام دوم، با زرنگی تمام، بخش دوم مبادله را ناتمام گذاشت تا در مذاکره با «ترامپ» برگه‌ای برای عرضه داشته باشد. لذا برگۀ استمرار آتش‌بس و مبادلۀ اسرا را برای بحث با ترامپ به واشنگتن برد.

 

تلاش نتانیاهو برای دستاوردسازی 

 از زمان آغاز جنگ در نوار غزه، یک دیدگاه مشترک در میان تمامی محافل داخلی رژیم صهیونیستی در حال رد و بدل شدن بوده است و آن اینکه، پس از پایان جنگ و آتش بس در غزه، تمام کسانی که در رأس قدرت حضور داشته اند باید با پذیرش مسئولیت جنگ، پاسخگو و باشند. در این بین «نتانیاهو» به خوبی می‌داند که در شرایط کنونی، در آیندۀ رژیم صهیونیستی جایگاهی ندارد و آتش‌بس در غزه، می تواند به معنای پایان حیات سیاسی نتانیاهو باشد. تنها ابزاری که می‌تواند او را در قدرت نگاه دارد، حمایت «ترامپ» در ایالات متحده است. او به خوبی می‌داند که «بایدن» برای آنکه این امتیاز را به او ندهد، به هیچ وجه حاضر نشد از «نتانیاهو» و کابینه‌اش، حمایت تام به عمل آورد.

بایدن حتی در این مدت با تحریم برخی شهرک‌نشینان صهیونیست، مسیر ورود آنها به ایالات متحده را بست و برخی سلاح‌های راهبردی را به تل آویو تحویل نداد. اما حالا «ترامپ» این آمادگی را دارد این نیاز نظامی صهیونیست ها را محقق کند، به شرط آنکه «نتانیاهو» آنگونه عمل کند که «ترامپ» می‌خواهد. این یک نیاز دو طرفه است تا بدین شکل «نتانیاهو» با حمایت «ترامپ» در قدرت باقی بماند. در مقابل «ترامپ» هم با پشتیبانی از «نتانیاهو» می‌تواند اهداف منطقه‌ای خود را محقق کند.

 

 طرح‌های صهیونیستی «ترامپ» 

دلیل دیگری که «نتانیاهو» را به شدت به سمت «ترامپ» و اطاعت از او سوق می‌دهد این است که اهدافی که «ترامپ» دنبال می کند به شدت صهیونیستی هستند. او از «الحاق کرانۀ باختری»، انتقال جمعیت فلسطینی به اردن و مصر و دولت یهودی سخن می‌گوید که برنامه اصلی صهیونیست‌ها است. ضمن اینکه «نتانیاهو» به خوبی می‌داند هیچ یک از رؤسای جمهور پیشین ایالات متحده تا این حد همسو با تل‌آویو حرکت نکرده‌اند و بعید است کسی همچون «ترامپ» در آینده بر مسند قدرت در آمریکا تکیه بزند.

 

 

اینکه در واشنگتن در نشست «ترامپ» با «نتانیاهو» چه گذشته است هنوز علنی نشده، اما دادن امتیاز ارسال یک میلیارد دلار سلاح‌های سنگین به رژیم صهیونیستی و اعلام دوبارۀ انتقال جمعیت از نوار غزه از سوی «ترامپ» به این معنی است که این دیدار برای «ترامپ» رضایت‌بخش بوده است. ضمن اینکه مواضع دفتر «نتانیاهو» مبنی بر اینکه به زودی هیئت مذاکره‌کنندۀ رژیم صهیونیستی برای مرحلۀ دوم مبادلۀ اسرا به قطر خواهد رفت، نشان از آن دارد که «نتانیاهو» با «ترامپ» به توافق رسیده است.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=429110

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]