1

صنعت فولاد در تنگنا/کدام محصولات فولادی بیشتر صادر شده است؟

  • کد خبر : 430352
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۳:۲۳

 انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران آمار صادرات ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۳ زنجیره فولاد کشور را منتشر کرد که بر این اساس ارزش صادرات آهن و فولاد کشور، ۱۳ درصد معادل ۶۲۳ میلیون دلار کاهش داشته است. این در حالی است که در آمار ۹ ماهه میزان کاهش ارزش صادرات آهن ‌و فولاد کشور ۸۰۰ میلیون دلار […]

 انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران آمار صادرات ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۳ زنجیره فولاد کشور را منتشر کرد که بر این اساس ارزش صادرات آهن و فولاد کشور، ۱۳ درصد معادل ۶۲۳ میلیون دلار کاهش داشته است. این در حالی است که در آمار ۹ ماهه میزان کاهش ارزش صادرات آهن ‌و فولاد کشور ۸۰۰ میلیون دلار اعلام شده بود.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، در بازار صادرات فولاد ایران، تغییرات قابل توجهی در حجم و ارزش محصولات مختلف به وجود آمده است به طوری که در بخش محصولات فولادی صادرات تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و سایر مقاطع با افزایش در حجم و ارزش روبه رو بوده است، اما در مقابل صادرات ورق گرم، ورق سرد، ورق پوششدار با کاهش در حجم و ارزش مواجه شده است. 

جدول زیر به تحلیل داده‌های صادرات زنجیره آهن و فولاد در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ می‌پردازد که شامل حجم صادرات (هزارتن) و ارزش صادرات (میلیون دلار) برای محصولات مختلف این زنجیره است که درصد تغییرات این دو شاخص ذکر شده است. 

براساس آمارهای موجود، صادرات کل زنجیره آهن و فولاد در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با کاهش ۴/۲ درصدی در حجم و ۱۴ درصدی در ارزش مواجه بوده است که در بخش محصولات فولادی صادرات تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و سایر مقاطع با افزایش در حجم و ارزش روبه رو بوده است، اما در مقابل صادرات ورق گرم، ورق سرد، ورق پوششدار با کاهش در حجم و ارزش مواجه شده است. 

همچنین صادرات فولاد میانی شامل بیلت، بلوم و اسلب نیز با کاهش چشمگیر در حجم و ارزش روبه رو بوده است که می‌تواند نشان دهنده تغییر در استراتژی تولیدکنندگان و تمرکز بر تولید محصولات نهایی باشد. 

ازسویی دیگر، صادرات سنگ آهن و کنسانتره با افزایش قابل توجه در حجم و ارزش مواجه بوده که نشان دهنده تقاضای بالا برای این مواد اولیه در بازار‌های جهانی است و افزایش صادرات مقاطع طویل فولادی مانند تیرآهن و میلگرد می تواند ناشی از افزایش تقاضا در بخش ساختمان و زیرساخت باشد. همچنین کاهش صادرات مقاطع تخت فولادی (ورق) ممکن است ناشی از کاهش تقاضا در صنایع پایین دستی مانند خودروسازی لوازم خانگی باشد. 

صنعت فولاد در تنگنا!/ زنگ خطر کاهش صادرات فولاد به صدا درآمد

آمارها نشان می دهد که صادرات فولاد میانی کاهش چشمگیری داشته است که این امر می‌تواند به دلیل افزایش تولید محصولات نهایی در داخل کشور و کاهش تقاضا در بازار‌های جهانی باشد. ازسویی دیگر، افزایش صادرات سنگ آهن و کنسانتره  نیز به دلیل افزایش تقاضای چین و سایرکشور‌های صنعتی بوده است. 

داده‌های صادرات زنجیره آهن و فولاد  نشان می دهد که دو محصول اصلی صادراتی، یعنی شمش و اسلب، با کاهش قابل توجهی در حجم صادرات رو‌به‌رو بوده‌اند به طوری که  شمش با ۱۶ درصد و اسلب با ۳۲ درصد کاهش، بیشترین افت را در بین محصولات صادراتی داشته‌ است. 

صادرات مواد اولیه زنجیره فولاد، شامل کنسانتره و گندله، همچنان روند افزایشی خود را حفظ کرده است که نشان از تقاضای بالا برای این مواد اولیه در بازار‌های جهانی دارد. آهن اسفنجی و بریکت نیز با رشد ۱۱ درصدی در حجم و ۹ درصدی در ارزش صادرات، عملکرد خوبی را به ثبت رسانده‌اند.

به گزارش تابناک، صادرات زنجیره آهن و وفولاد در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۳ با نوساناتی همراه بوده است درحالی که صادرات برخی محصولات مانند مقاطع طویل فولادی و سنگ آهن افزایش داشته و صادرات برخی دیگر مانند فولاد میانی و مقاطع تخت فولادی کاهشی شده است. این نوسانات می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند تغییردر تقاضای بازار‌های جهانی و همچنین تغییر در سیاست‌های تجاری و استراتژی تولیدکنندگان باشد.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=430352

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]