2

اوراق ‌فروش فداکار در کتاب ششم ابتدایی‌ها + تصاویر

  • کد خبر : 43074
  • ۱۹ مهر ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۲

نظام جدید آموزشی “۳ـ۳ـ۶” امسال در تمام مدارس ابتدایی کشور اجرا شد و بر اساس آن، دوره ابتدایی ۶ ساله شده و ششم ابتدایی ایجاد شد.

دریاقلی سورانی، اوراق فروشی بود که به همراه فرزند خردسال خود در گورستانی از اتومبیل‌های فرسوده در حاشیه آبادان زندگی می‌کرد.

خبرگزاری فارس: اوراق ‌فروش فداکار در کتاب ششم ابتدایی‌ها + تصاویر

کتاب‌های پایه ششم ابتدایی نیز که جدیدالتألیف است، امسال بین تمام ششم ابتدایی‌ها توزیع شد تا نظام جدید آموزشی اجرایی شود.

در درس چهاردهم کتاب فارسی ششم ابتدایی، به زندگی شهیدی پرداخته شده است که شاید نامش را کمتر کسی شنیده بود؛ مرد فداکاری به نام دریاقلی سورانی.

 دریاقلی سورانی، اوراق فروشی بود که به همراه فرزند خردسال خود در گورستانی از اتومبیل‌های فرسوده در حاشیه آبادان زندگی می‌کرد؛ او در نهم آبان ماه ۱۳۵۹ به صورت اتفاقی متوجه شد که سربازان دشمن بعثی به صورتی غافلگیر کننده از رودخانه بهمنشیر گذشته‌اند و می‌خواهند شهر محاصره شده آبادان را به اشغال خود در بیاورند.

دریاقلی فرزند خردسالش را تنها گذاشت و با همه توان با دوچرخه‌اش رکاب ‌زد و در یک مسیر طولانی خود را به شهر ‌رساند و با فریادهایش مردم و مدافعان شهر را از نفوذ دشمن با خبر ‌کرد.

اطلاع‌رسانی به موقع دریاقلی باعث ‌شد که نفوذ دشمن به آبادان ناکام بماند اما دریاقلی در همین نبرد، به شدت زخمی شده و در راه انتقال به پشت جبهه، به شهادت رسید.

حجت‌الاسلام محی‌الدین بهرام محمدیان، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه چرا داستان فداکاری دریاقلی به کتاب ششم ابتدایی وارد شده است، به فارس می‌گوید: برخی شهدا معروف و مشهور هستند و درباره آنها تولید محتوا شده است اما برخی نیز معروفیتی ندارند؛ در حالی که تأثیری که در دفاع مقدس داشتند، بسیار زیاد بوده است.

وی با بیان اینکه همه شهدا برای ما عزیر و محترم هستند، ادامه می‌دهد: تعداد شهدای ما زیاد است و نمی‌توان زندگی تمام یکصد هزار شهید را وارد کتب درسی کرد؛ بلکه باید قله‌هایی را انتخاب کنیم.

حجت‌الاسلام محمدیان اضافه می‌کند: دریاقلی سورانی شهیدی ناشناخته است ضمن اینکه فداکاری وی نیز حس را بر می‌انگیزد.

 

وی اظهار می‌دارد: فداکاری دریاقلی سورانی به گونه‌ای است که دانش‌آموزان می‌توانند این معنا را دریافت کنند و خود را به جای قهرمان درس قرار دهند و با خود بیندیشند که اگر ما هم در چنین شرایطی بودیم می‌توانستیم بر دوچرخه سوار شویم و رکاب بزنیم و به مردم خطر را اطلاع دهیم.

فارس

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=43074

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]