0

تیغ بحران گرانی «سیب زمینی» بر گلوی معیشت مردم

  • کد خبر : 431468
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۶

به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، سیب‌زمینی که امروز در بازار آقایی می‌کند در ردیف صیفی‌جات لوکس قرار گرفته، دیگر غذای قشر ضعیف جامعه نمی‌تواند باشد. این ماده غذایی ساده، که بیشتر از ارزش واقعی‌اش گران‌بها شده، مدتی است که در اخبار داغ و بحث‌برانگیز داخلی و خارجی جای گرفته و این روزها نقل همه […]

به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، سیب‌زمینی که امروز در بازار آقایی می‌کند در ردیف صیفی‌جات لوکس قرار گرفته، دیگر غذای قشر ضعیف جامعه نمی‌تواند باشد.
 
این ماده غذایی ساده، که بیشتر از ارزش واقعی‌اش گران‌بها شده، مدتی است که در اخبار داغ و بحث‌برانگیز داخلی و خارجی جای گرفته و این روزها نقل همه محافل است. 
 
مسئولان می‌گویند برای تنظیم بازار، سیب‌زمینی وارد کرده‌اند، اما شواهد موجود، نشانی از تنظیم شدن بازار و کاهش قیمت ندارد.
 
رئیس ه‍یأت مدیره انجمن ملی سیب زمینی ایران، در گفت و گو با خبرنگار تابناک در همدان، در خصوص دلایل به وجود آمدن بحران سیب‌زمینی، گفت: عنوان دلایلی مثل احتکار و صادرات، از زبان برخی از مسئولان، واقعیت ماجرا نیست، بلکه سرپوشی بر سوءمدیریت مسئولان ذیربط است و مهمترین دلیل التهاب در بازار سیب‌زمینی را عدم اقدام به موقع دولت دانست.
 
طالبی رحیق، با اشاره به خودکفایی ایران در تولید سیب زمینی با میانگین تولید ۵ الی ۵ میلیون و پانصد هزار تن در سال، اظهارداشت: در مهرماه سال جاری طی نامه‌ای به وزارت جهادکشاورزی، درخواست ذخیره‌سازی احتیاطی سیب‌زمینی به میزان ۸۰ هزار تن مطرح شد، در حالی که در ابتدای پاییز قیمت هر کیلو سیب‌زمینی حدود ۸  هزار تومان بود.

وی افزود: باتوجه به اینکه استان همدان رتبه نخست در تولید و ذخیره‌سازی سیب‌زمینی به لحاظ تعداد سردخانه‌های موجود در کشور را داراست، وظیفه خرید و ذخیره‌سازی احتیاطی این محصول به سازمان جهادکشاورزی استان همدان، محول شد، اما متأسفانه علی‌رغم پیگیری‌های بسیار توسط انجمن، به دلیل نبود اعتبارات لازم، اقدامی در این زمینه صورت نگرفت.
 
رئیس ه‍یأت مدیره انجمن ملی سیب زمینی ایران، با اعلام اینکه دولت مجوز واردات ۵۰ هزار تن سیب زمینی را صادر کرده و از این مقدار تاکنون ۱۵۰۰ تن سیب‌زمینی وارد کشور شده و فعلا، فقط در کلان‌شهرها با قیمت مصوب کیلویی ۲۹ هزارو پانصد تومان عرضه شده‌است، گفت: واردات سیب‌زمینی، راه‌حلی اورژانسی و غیرکارشناسی است، که باعث ضرر دولت می‌شود، زیرا ارز، بابت محصولی از کشور خارج می‌شود که در تولید آن خودکفاییم و از طرفی دیگر نه به نفع تولیدکننده است نه به نفع مصرف‌کننده.
 
طالبی رحیق، ضمن گلایه از عدم نظارت کافی در وضعیت به وجود آمده، تصریح کرد: درحال حاضر قیمت عمده سیب‌زمینی، به ازای هر کیلو حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است، اما در خورده فروشی‌ها، با قیمت، هر کیلو ۶۰ الی ۷۰ هزار تومان عرضه می‌شود، که این سوءاستفاده از التهاب بازار، نظارت بیشتری را می‌طلبد.
 
وی با پیش‌بینی کاهش قیمت سیب‌زمینی در روزهای آینده، خاطرنشان کرد: عواملی مثل کاهش تقاضا در ماه رمضان، فرا رسیدن زمان برداشت سیب‌زمینی در مناطق گرمسیری و عرضه بیشتر این محصول توسط انباردارها به دلیل افزایش دما، از جمله دلایل کاهش قیمت سیب‌زمینی است.
 
رئیس ه‍یأت مدیره انجمن ملی سیب زمینی ایران، از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و ادارات تابعه خواست، تا توجه لازم به تجربیات، پیشنهادات و مطالبات این انجمن و تشکل‌های خصوصی را داشته باشند، تا هم از بروز بحران‌های این‌چنینی پیشگیری شود و هم علاوه بر تولیدکنندگان، مردم نیز با مشکل مواجه نشوند.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=431468

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]