به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان این پژوهش معتقدند محصول ابداعی آنها در صنایع کلیدی مختلفی کاربرد دارد زیرا الماس هم اکنون در بخش های مختلف مانند برش و صیقل دادن اشیا کاربرد دارد. هرچند بیشتر الماس های طبیعی و مصنوعی ساختاری مکعبی شکل دارند، الماس های بسیار سخت که به نام لونسدالیت مشهورند، ساختار کریستالی شش ضلعی مانند دارند.
سخت ترین الماس ها نادر و اندک هستند. با این وجود محققان دانشگاه جیلین به رهبری لیو بینگ بینگ و یائو مینگ گوانگ همراه محققان دانشگاه سان یات-سن در شنژن متوجه شده اند گرافیت ساختاری به نام «مرحله پس از گرافیت» (post-graphite phase) را تشکیل می دهد. این روند هنگامیکه گرافیت تحت فشار بسیار بالا فشرده و داغ می شود به تشکیل الماس شش ضلعی منجر می شود.
در تحقیق اشاره شده الماس مصنوعی کیفیت بالا و ویژگی های فیزیکی ایده آلی دارد. این ماده ۴۰ درصد سخت تر از الماس های طبیعی است و ثبات گرمایی آن بیشتر از نانوالماس ها است که از ۱۰۰ نانومتر هم کوچکتر هستند.
مولفان پژوهش توضیح داده اند ثبات گرمایی ایده آل الماس شش ضلعی و درجه سختی بالای آن حاکی از پتانسیل بالای ماده برای کاربردهای صنعتی است.