به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فاطمه محمدبیگی امروز در حاشیه اکران مستند “قتل خاص” که با موضوع سقط جنین در سازمان سینمایی سوره برگزار شد، اظهار کرد: شیءانگاری جنین باعث شده بود از سقط درمانی در کشور ما برداشتهای اشتباهی شود. در قانون جدید جوانی جمعیت، حکم سقط درمانی برعهده دادگاه صالحه و حاکم شرع قرار گرفته است اما قبلا پزشکان حکم سقط جنین را صادر میکردند. این در حالی است که ما اجازه قتل هیچ نفسی را نداریم مگر اینکه سقط جنین در قالب عسر و حرج بگنجد.
وی افزود: سالانه ۹ تا ۱۲ هزار سقط قانونی داریم که در مقابل نزدیک به ۵۰۰ هزار سقط جنین غیرقانونی عدد زیادی به شمار نمیرود؛ ۲۰ درصد موارد سقط خودبخودی جنین است و برخی دیگر از سقط جنینها به دلیل مشکلات پزشکی مادران است که در موارد اورژانسی و در بیمارستانها و بدون ورود سازمان پزشکی قانونی به موضوع انجام میشود که این آمار در حدود ۱۰۰ هزار مورد در سال است.
وی افزود: متاسفانه قبح سقط جنین ریخته شده است در حالی که در ایات مختلف قرآن کریم، از سقط جنین منع شده است. برخی تصور میکنند که باید ابتدا وضعیت مالی خوبی پیدا کنند تا فرزنددار شوند اما خداوند متعال در قرآن کریم، بر روزی دادن به انسانها تاکید کرده است. آنچه نیاز داریم، ایجاد تصاویر هنری برای تلنگر و بیدار کردن و پرداختن به ابرچالش مهم قرن ما در ایران یعنی بحث قتل جنین است.
وی بیان کرد: پژوهشها نشان داده بیشترین دلیل سقط جنین توسط والدین، شیءانگاری و عدم اطلاع پدر و مادرها از عوارض جانبی سقط جنین و همچنین عدم اطلاع آنها از گناه کبیره بودن این اقدام است.
محمدبیگی گفت: سقط جنین بیش از ۲۵ عارضه دارد که شامل افسردگی، اضطراب، ناباروری ثانویه، اختلالات تخمک گذاری، چسبندگی رحم و سایر اختلالات جسمی ناشی از سقط جنین است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حداقل ۸۰ درصد سقطها توسط والدین انجام میشود.
وی به تعداد بالای سقط جنین اشاره و بیان کرد: در جنگ غزه ۴۸ هزار و ۲۶۴ نفر به شهادت رسیدند که قلب همه ما را آزرده کرد اما در همین یکسال، ۱۰ برابر این آمار یعنی حدود ۴۰۰ هزار سقط جنین در کشور ما اتفاق افتاده است.
وی یادآور شد: فاصله بین ازدواج تا تولد اولین فرزند در ایران ۵ سال است و میانگین سنی ازدواج در زنان ۲۴ و در مردان ۲۹ سال است و در تهران این میانگین سنی بالای ۳۰ سال برای مردان است و تصور کنید بعد از ۵ سال از این سن، افراد اقدام به فرزندآوری میکنند و حالا بخواهند بعد از این مدت و در این سنین بالا نیز اقدام به سقط کنند! ما در دهه ۶۰ بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تولد در ایران داشتیم اما اکنون یک میلیون تولد سالانه در کشور داریم. اگر ما یک اقدام برای نجات جمعیت باید انجام دهیم، نجات فرزندان از سقط جنین است و به نظر بنده اکنون جامعه آمادگی پذیرش قبح سقط جنین را دارد.
وی خاطرنشان کرد: معلولیت داشتن، مجوزی برای کشتن و قتل انسانها نیست و این انسان میتواند یک جنین در بطن یک مادر یا یک فرد ۷۰ ساله باشد. بحث دیگر عسر وحرج است که به ازای هر نفر از مادران تفاوت دارد.
محمدبیگی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه در حال حاضر دسترسی والدین به داروهای سقط جنین به دلیل فعالیت پلتفرمها و سایتهای فروش دارو آسان شده، شما به عنوان رئیس کمیته سلامت الکترونیک مجلس چه اقدامی در راستای برخورد با فروش داروهای سقط در فضای مجازی انجام دادهاید؟ تشریح کرد: در پژوهشهای خود دریافتیم که ۸۰ درصد سقطها توسط پدر و مادر در منزل و با استفاده از قرص انجام میشود و در بستر فضای مجازی میتوان در عرض یک ربع، به داروهای سقط جنین دسترسی پیدا کرد.
وی افزود: من رئیس کمیته سلامت الکترونیک مجلس هستم و از ابتدای امسال که بحث فروش اینترنتی دارو مطرح شد وزیر بهداشت را دعوت کردیم و در کمیسیون اصل ۹۰ دو جلسه درخصوص فعالیت پلتفرم های فروش دارو برگزار شد.
وی ادامه داد: کمیسیون اصل نود از جهت تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، نظر متفاوتی با ما داشت و به دنبال فروش اینترنتی دارو بود اما ما در کمیسیون بهداشت به دلیل مشکلات امنیتی فروش اینترنتی دارو و به فروش رفتن داروهای سقط جنین، با آغاز ناگهانی و بدون ضابطه فروش اینترنتی دارو مخالفت کردیم و در این زمینه با بازرسی ریاست جمهوری مکاتباتی داشتیم.
وی تاکید کرد: نباید به دلیل گشایش اقتصادی یا تسهیل کسب و کارهای الکترونیک، به داروها که کالاهای استراتژیک در کشور هستند نگاه تجاری شود. موضوع خطرناک در فروش اینترنتی دارو، نگاه صرفا کسب و کاری است و به هر موضوعی که با سلامت انسان سر و کار دارد نباید با دید تجاری نگاه شود.
پریسا زینلی؛ کارگردان مستند «قتل خاص» نیز در این نشست اظهار کرد: ما با بررسی پژوهشهای انجام شده در زمینه سقط جنین، متوجه شدیم که اکثر افراد جامعه، جنین زیر سه ماه را شیء میدانند و تلاش کردیم که در این مستند باور اشتباه شیءانگاری جنین را اصلاح کنیم و موردبحث قرار دهیم.
وی افزود: بحث دیگری که در این مستند به آن اشاره شده، تعداد بالای سقط جنین است که حدود ۱۲۰۰ مورد در روز اعلام میشود و ما سعی کردیم در این مستند توجه مخاطبان را به بالا بودن آمار سقط جنین جلب کنیم. متاسفانه سقط جنین در اذهان برخی از مردم به موضوعی عادی تبدیل شده در حالی که طبق آموزههای قرآن کریم، کشتن یک انسان معادل کشتن همه انسانهاست.
سارا متقاعد؛ کارگردان دیگر این مستند نیز در ادامه بیان کرد: در سیر مستند تلاش کردیم بگوییم هر یک از کودکانی که از بین میروند جانشان اهمیت دارد. یکی از دشواریهای ساخت مستند درخصوص سقط جنین این است که باید ذائقه مخاطبین را در نظر گرفت و از این جهت چالشهایی در ارائه اطلاعات سقط جنین در قالب مستند داشتیم.
حجت حاجیکاظم؛ مسئول اندیشکده حریم حیات جنینی نیز در ادامه این نشست بیان کرد: والدین باید بدانند که جنین زنده است و در هر سنی حق حیات دارد. جنین در همه روزهای زندگی خود رشد و متابولیسم دارد و بنابراین موجودی زنده است؛ واکنش پذیری و بازخورد دادن به محیط نیز از دیگر تعاریف موجوئد زنده است که تقریباً از سن یک و نیم ماهگی جنین، جنین از محیط واکنش میگیرد و به محیط بازخورد میدهد بنابراین تصور اینکه جنین زیر چهارماهگی بیجان است، اصلاً صحیح نیست.
وی افزود: جنین از همان ابتدا روح انسانی دارد و به همین دلیل برخی فقها در هر صورتی غیر از تهدید جان مادر، سقط جنین را حرام میدانند.
انتهای پیام/