به گزارش خبرنگار مهر، شبیهسازی زلزلهای به بزرگی ۶.۷ ریشتر در گسل ری، که بدترین سناریو برای تهران به حساب میآید، با مشارکت ۱۱۰ سازمان و دستگاههای مختلف امدادی، انتظامی، خدماتی، نظامی، امنیتی و قضائی آغاز شد.
این تمرین با هدف ارزیابی آمادگی شهر تهران در برابر زلزلههای بزرگ، در پنج پهنه شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز پایتخت انجام شد. هر پهنه با ۱۰۰ چادر برای اسکان اضطراری تجهیز گردید و ۱۳ نوع خدمات از جمله برپایی نانوایی، سرویس بهداشتی، بهداشت اضطراری و درمانگاه در نظر گرفته شد. همچنین، هر پهنه به یک کارکرد تخصصی اختصاص یافت:
پهنه شمال: تمرین آواربرداری
-پهنه غرب: مدیریت مواد خطرناک و آلودگیزدایی
پهنه مرکز: برپایی بیمارستان صحرایی
-پهنه شرق: ترمیم شریانهای حیاتی (گاز، آب و برق)
پهنه جنوب: عملیات جست جو و نجات، زمینی و هوایی.
علی نصیری رئیس سازمان مدیریت بحران تهران گفت: در این تمرین ۵۱ سورتی پرواز در مناطق مختلف تهران، به ویژه بوستان ولایت، انجام شد و اشاره کرد که تمرین شامل خدمات ویژه برای معلولین، کودکان و سالمندان نیز بود. وی تاکید کرد که هدف این تمرین، شبیهسازی یک شرایط واقعی به منظور افزایش آمادگی در برابر زلزلههای احتمالی است.
وی افزود: با وجود اینکه گسل شمال تهران ممکن است زلزلههای بزرگتری ایجاد کند، نگرانیهای اصلی از گسل ری به دلیل نزدیکی آن به بافتهای فرسوده است.
نصیری تاکید کرد: که زندگی در تهران با وجود گسلها، محکوم به نابودی نیست و با توجه به بهبود ساخت و ساز و آمادگیهای عمومی، شرایط بهتر خواهد شد.
وی ادامه داد: این مانور برای کودکان، معلولان و سالمندان تمهیداتی اتخاذ شده است و به طور مثال غرفههایی برای مادر و کودک و بازی کودکان، سرویس بهداشتی مخصوص افراد دارای معلولیت و … در نظر گرفتهایم و تلاش شده است تا حد ممکن شبیه یک زلزله واقعی باشد.
تمرین تا غروب آفتاب ادامه خواهد داشت و گزارشگیری عملیات از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۱۵ انجام میشود.