طراحی و ساخت این خانه هوشمند بر عهده سروش قندی پارسی و بهروز چاهل بوده و تاکنون بسیاری از شرکت ها برای همکاری با این پروژه اعلام آمادگی کرده اند اما این طراحان منتظر حمایت های دولتی برای ملی کردن این طرح هستند تا بتوانند این خانه هوشمند را برای همه خانواده ها با کمترین هزینه تولید کنند.
آسودگی خیال با خانه های هوشمند
تکنولوژی خانه هوشمند بیش از یک دهه است که مفهوم وسایل و تجهیزات را در محیط خانه معرفی کرده است، به طوری که بیشتر ابزارهای مورد استفاده در سیستم های کامپیوتری می توانند در سیستم خانه هوشمند مجتمع سازی شوند.
امروزه شما می توانید به راحتی و با آسودگی خیال، سیستم ها و وسایل خانه خود را به وسیله اینترنت یا تلفن همراه کنترل کنید، خانه هوشمند باعث می شود خانه به طور کاملا اتوماتیک رفتار کند و این آسانی و آسایش را برای انجام تمامی فعالیت های روزانه در خانه ایجاد می کند.
کنترل اتوماتیک، ویژگی های تفریحی و آموزشی، ویژگی های ارتباطی و دسترسی به این ویژگی ها از طریق تلفن و اینترنت همه با هم سبب می شود تا خانه هوشمند به محیطی مناسب و مرفه تبدیل شود.
نخستین خانه هوشمند ایرانی در نمایشگاه رسانه های دیجیتال
ششمین نمایشگاه بین المللی رسانه ای دیجیتال امسال میزبان “اولین خانه هوشمند” ایرانی بود که به ادعای گروه سازنده اش هیچ مشابه داخلی و یا خارجی ندارد و تنها در فرانسه چنین خانه ای ایجاد شده که آن هم در مقایسه با خانه هوشمند ایرانی چندان جامع و کامل نیست.
در طرح این خانه هوشمند سیستم یکپارچه ای عرضه شده که قادر است تمامی وسایل و ابزار آلاتی که در منزل وجود دارد را توسط اینترنت و نرم افزارهای گوشی های همراه و تبلت هوشمند کنترل و مدیریت کند.
این سیستم هوشمند حتی شدت روشنایی و نحوه روشن شدن لامپ ها را نیز کنترل می کند، به گونه ای که قادر به کنترل هوشمند روشنایی محیط هایی که فردی در آن نیست و همچنین کریدورها و راهروها از طریق موبایل است.
این کار به خصوص از لحاظ امنیتی می تواند بسیار مفید باشد، چرا که صاحب خانه می تواند با استفاده از کامپیوتر مرکزی زمانی که در خانه حضور ندارد در طول شب اقدام به روشن و خاموش کردن روشنایی اتاق های منزل به صورت تصادفی و هرکدام با مدت های متفاوت کند که بدون شک این کار می تواند مانع بسیاری از سرقت ها شود.
یکی دیگر از امتیازهای این خانه هوشمند دارا بودن سیستم آژیر هشدار دهنده است، به طوری که با فشار دادن یک کلید کل خانه در حالت حفاظت امنیتی قرار می گیرد و تمامی درها و پنجره ها بسته و قفل شده و سیستم امنیتی فعال می شود.
این سیستم اغلب برای زمان هایی مورد استفاده قرار می گیرد که خانه خالی از سکنه است، صاحب خانه می تواند با این سیستم پرده ها را باز و بسته کند و این کارها را به گونه ای انجام دهد که انگار کسی در طول روز و شب در خانه زندگی می کند. این سیستم بلافاصله پس از بازگشت صاحبخانه با فشار دادن یک کلید غیرفعال می شود.
مدیریت انرژی با خانه هوشمند ایرانی
یکی دیگر از نمودهای بسیار مفید این خانه هوشمند مدیریت انرژی در خانه است که با موثرترین استفاده از انرژی و کنترل مصرف انرژی در تمام خانه این امر محقق می شود.
این کار با محاسبه و نمایش میزان انرژی مصرفی و تعداد نفراتی که در خانه حضور دارند انجام می پذیرد؛ اگر هیچ یک از اهالی خانه در خانه یا اطراف خانه حضور نداشته باشند، سیستم مدیریت انرژی خانه هوشمند دمای خانه را در پائین ترین دما نگه می دارد و لامپ ها و وسایلی که مورد استفاده قرار نمی گیرند و مورد نیاز نخواهند بود را خاموش می کند.
این سیستم معمولا وسایل گرما زا، تهویه مطبوع و فن ها را به عنوان راههایی که می شود از طریق آنها در انرژی صرفه جوئی کرد مدیریت می کند.
برای مثال، اگر هوای بیرون فقط اندکی از هوای داخل خانه گرم تر باشد سیستم مدیریت انرژی با اعمال این اطلاعات در ترموستات سیستم تهویه مطبوع که انرژی زیادی مصرف می کند را خاموش و به جای آن فن ها که با انرژی بسیار کمتری کار می کنند را روشن می کند.
قهوه جوش و ماشین ظرفشویی هوشمند در خانه هوشمند
یکی از اجزاء کلیدی این خانه هوشمند اسباب و لوازم زندگی هوشمند است، این وسایل می توانند کارهایشان را به صورتی که حتی در راهنمای استفاده آنها نیز ذکر نشده است انجام دهند و تمامی این ها به وسیله شبکه و سیستم توزیع اطلاعاتی که سیستم خانه هوشمند در اختیار ما می گذارد انجام می گیرد.
به عنوان مثال دستگاه قهوه جوش می تواند شروع به آماده کردن قهوه قبل از بیدار شدن صاحب خانه کند و یا ماشین ظرفشویی به وسیله یک سنسور تشخیص دهد که چقدر ظرف کثیف با چه میزان کثیفی برای شستشو وجود دارد و به طور اتوماتیک خودش تعداد دورها و مقدار ماده تمیز کننده را برای استفاده تشخیص دهد و شروع به شستشو ظروف کند و یا حتی با فشار یک دکمه یخچال می تواند به طور اتوماتیک دمای داخل خود را با مقدار غذای داخل یخچال در دمای مناسب تنظیم کند.
وسایل هوشمند اساسا دارای مدارات جاسازی شده در درون خود علاوه بر مدارات مورد نیاز برای کارکرد معمولی هستند که به سیستم توزیع اطلاعات در این خانه هوشمند وصل می شوند یا از تکنولوژی بی سیم برای برقراری ارتباط در خانه هوشمند بهره می برند.
استفاده از این مدارات در وسایلی مانند یک قهوه جوش، پتوی برقی، سنسور دود وغیره سبب می شود زمانی که یکی از این وسایل به پریز متصل می شود به طور اتوماتیک با دیگر وسایل ارتباط برقرار کرده و کار خود را آغاز کند.
مهر