افق(ofoghnews.ir): شهردار تهران با بیان اینکه در جریان پیاده راه شدن خیابان ۱۷ شهویور ۷۲ ساعت زمان صرف شد تا ترافیک عادی شود، گفت: برای حل معضلات ترافیکی در یک نقطه تهران، همه بسیج میشوند تا چاره اندیشی کنند اما کسی اقدامی برای جلوگیری از شماره گذاری روزانه بیش از هزار خودرو در پایتخت که هر کدام دست کم ۲۵ متر فضا نیاز دارد نمیکند.
محمدباقر قالیباف در مراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه فصلی گل و گیاه تهران، مسئله فضای سبز را یکی از مهمترین دغدغهها و چالشهای شهرمان توصیف کرد و گفت: امروز در شهری زندگی میکنیم که در محاصره بتن و اتاقهای کوچک، راه پلههای نمور، بافت فرسوده و هیولایی به نام ترافیک و آلودگی هوا هستیم.
قالیباف با تاکید بر اینکه نباید به دنبال منافع شخصی خود باشیم گفت: باید به گونهای کار کنیم که شهروندان نسبت به شهر و محله و دین خود احساس تعلق خاطر کنند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع سبک زندگی در تهران اظهار کرد: عادتهای غلطی وجود دارد که باید آنها را اصلاح کنیم و رهبر انقلاب اسلامی هم در سخنان خود در جمع مردم خراسان شمالی به این موضوع اشاره کردند.
وی در ادامه با بیان اینکه شهروندان از وجود زباله در جویها اذیت میشوند اظهار کرد: وقتی که شهرداری قصد دارد سطل زبالهای در جایی قرار دهد، همه از اینکه آن سطل مقابل خانهشان باشد جلوگیری میکنند؛ گاهی هم شهرداری در شستن سطلهای زباله و تخلیه آنها کوتاهی میکند و از طرفی شهروندان هم در هر ساعتی از شبانه روز که بخواهند زبالههای خود را به داخل مخازن میریزند.
وی ادامه داد: مردم شهرداری را مکلف میدانند که هر زمان زباله به داخل مخازن ریختهاند آن را جمعآوری کند و اظهار میکنند که بابت این خدمات هزینه پرداخت میکنند؛ اما واقعیت این است که هزینه پرداخت شده به شهرداری بابت خدمات پسماند یک بیستم شارژ ماهانه آپارتمان آنهاست. البته مراد از ذکر این مثال مسائل مالی نیست بلکه نوع تعامل شهروندان و مدیریت شهری مهم است.
قالیباف در ادامه به وضعیت نابسامان منطقه ۱۲ و بازار تهران اشاره کرد و گفت: علیرغم اینکه این منطقه دارای بزرگترین آثار تاریخی پایتخت است اما امروز به مرکز تجمع معتادان،کارگاهها و بافت فرسوده تبدیل شده و دیگر محل زندگی نیست.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: روزانه ۲ میلیون نفر در منطقه ۱۲ رفت و آمد میکنند اما کمتر از ۱۵۰ هزار نفر در این منطقه شب را به صبح میرسانند. علت این موضوع این است که نوع نگاه و راه حل ما برای برخی مسائل اشتباه است.
وی در ادامه به پیاده راه شدن بخشی از خیابانهای منطقه ۱۲ شامل خیابان ۱۵ خرداد و خیابان داور اشاره کرد و گفت: در آن زمان با این تصمیم مخالفتهای جدی از سوی شهروندان، کسبه و حتی مسئولان صورت گرفت به طوری که عدهای مرا تهدید کردند تا از این تصمیم منصرف شوم اما من بر این تصمیم درست پافشاری کردم و گفتم که یک ماه تحمل کنید تا ثمرات پیاده راه شدن این منطقه را مشاهده کنید.
شهردار تهران در عین حال اظهار کرد: ادعا نداریم که تمامی کارهای ما بی عیب است. بارها گفتهام که حرف مرد یکی نیست بلکه دوتاست! هر زمان که متوجه اشتباه خود شدیم باید حرفمان را پس بگیریم اما باید منطقی برای این موضوع وجود داشته باشد.
قالیباف بر ضرورت ورود به کارها از منظر کارشناسی تاکید کرد و گفت: برای حل معضلات ترافیکی در یک نقطه تهران، همه بسیج می شوند تا چاره اندیشی کنند اما کسی اقدامی برای جلوگیری از شماره گذاری روزانه بیش از هزار خودرو در پایتخت که هر کدام دست کم ۲۵ متر فضا نیاز دارد نمیکند.
قالیباف به ذکر حدیثی از امام علی (ع) پرداخت و گفت: امام علی (ع) فرمودهاند که اگر به جای توجه به کارهای اصلی، به کارهای کوچک پرداخته شود یک حکومت تضعیف میشود؛ کما اینکه هم اکنون تمرکز در پرداختن به یک نقطه ترافیکی در خیابان ۱۷ شهریور و رها کردن موضوع بزرگ و اصلی افزایش روزانه هزار خودرو به خیابانهای تهران چنین شرایطی را به ذهن متبادر میکند.
قالیباف تاکید کرد: حتما بستن یک خیابان معضلات ترافیکی کوتاه مدتی را ایجاد میکند و این امر طبیعی است اما پس از اتمام پروژه این معضلات حل میشود. در مسئله پیاده راه شدن خیابان ۱۷ شهریور هم ۷۲ ساعت زمان صرف شد تا مردم توجیه شوند و مسیرهای جایگزین را پیدا کنند اما بعد این مسئله عادی شد.
وی ادامه داد: آنگونه که امام علی (ع) فرمودهاند، حکومتی که کارشناسان و افراد فاضل را از خود دور و در عوض غیر کارشناسان را به خود نزدیک کند، محکوم به شکست است.
برخی با بنده تماس گرفتند و گفتند که در وضعیت فشار اقتصادی فعلی نمایشگاه گل چه معنایی دارد؟! و اگر هم قرار است این نمایشگاه برپا شود به راه انداختن کاروان گل در شهر اسراف است اما من از این اقدام دفاع میکنم و آنرا اسراف نمیدانم.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد تعلق خاطر به پایتخت در میان شهروندان، به برپایی نمایشگاه گل و گیاه اشاره کرد و گفت: برخی با بنده تماس گرفتند و گفتند که در وضعیت فشار اقتصادی فعلی نمایشگاه گل چه معنایی دارد؟! و اگر هم قرار است این نمایشگاه برپا شود به راه انداختن کاروان گل در شهر اسراف است. اما من از این اقدام دفاع میکنم و آنرا اسراف نمیدانم.
قالیباف ادامه داد: البته باید برای معضلات اقتصادی هم چارهای اندیشید اما این دلیل نمیشود که کار گل و گیاه را رها کنیم. مردم نیازمند آرامش هستند و مدیریت شهری باید برای تحقق آن تلاش کند.
وی همگان را به نگاه عمیقتر، دقیقتر و کارشناسیتر به موضوعات شهری دعوت کرد و گفت: مدیریت شهری هم خود را به عنوان یک بخش اجرایی عقل کند نمیداند و اگر در جایی اشتباه کنیم به آن اعتراف خواهیم کرد. چرا که این کار شرط عقل و انصاف است.
شهردار تهران در ادامه از بسیج شهرداری تهران برای نهضت درختکاری در زمستان امسال خبر داد و گفت: امسال شهرداری نسبت به تامین نهال برای شهروندان اقدام میکند و هر شهروند میتواند به نام خودش یک درخت یا درختچه بکارد و حتی آنرا به نام خود پلاک کند.
وی تاکید کرد که مدیریت شهری تلاش میکند مشکلات را حل کند نه اینکه آنرا از یک محل به محل دیگر منتقل کند.
به گزارش ایسنا، همزمان با افتتاح چهارمین نمایشگاه گل و گیاه تهران در محل دائمی نمایشگاههای شهرداری تهران، دو بوستان فرامنطقهای «باغ ایرانی» و «نیایش» افتتاح شد.
در این مراسم علاوه بر شهردار تهران، معاون خدمات شهری شهردار، رییس سازمان پارکها و فضای سبز و جمعی از نمایندگان مردم تهران در شورای شهر از جمله مهدی چمران، معصومه ابتکار، احمد مسجدجامعی و حبیب کاشانی حضور داشتند.
در بخشی از این مراسم، از یکی از شهروندان منطقه ۱۱ تهران که شخصا مسئولیت نگهداری از فضای سبز و نظافت خیابانی یک کیلومتری در این منطقه را بر عهده گرفته بود، با اهدای لوحی از سوی شهردار تهران تقدیر شد.
ایسنا