0

آب در جهان کمیاب شد؛ ۲۰۰۰ گیگاتن منابع آبی از دست رفته است

  • کد خبر : 437521
  • ۰۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۸

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تحقیقات دانشگاه ملبورن نشان می‌دهد که گرمایش جهانی به‌طور قابل‌توجهی میزان آب ذخیره‌شده در خاک، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، برف و دیگر منابع طبیعی را کاهش داده است. این تغییرات نه‌تنها تهدیدی برای کشاورزی محسوب می‌شود، بلکه ممکن است اثرات جبران‌ناپذیری بر افزایش سطح دریا داشته باشد. کاهش چشمگیر ذخایر آبی […]

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تحقیقات دانشگاه ملبورن نشان می‌دهد که گرمایش جهانی به‌طور قابل‌توجهی میزان آب ذخیره‌شده در خاک، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، برف و دیگر منابع طبیعی را کاهش داده است. این تغییرات نه‌تنها تهدیدی برای کشاورزی محسوب می‌شود، بلکه ممکن است اثرات جبران‌ناپذیری بر افزایش سطح دریا داشته باشد.

کاهش چشمگیر ذخایر آبی زمین

طبق این مطالعه، طی حدود ۲۰ سال گذشته، میزان رطوبت خاک زمین بیش از ۲۰۰۰ گیگاتن کاهش یافته است؛ رقمی که بیش از دو برابر یخ‌های از دست رفته گرینلند بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ است. در همین دوره، دفعات وقوع خشکسالی‌های شدید کشاورزی و زیست‌محیطی افزایش یافته، سطح دریاها بالا رفته و محور چرخش زمین دچار تغییر شده است.

دونگریول ریو؛ استاد هیدرولوژی دانشگاه ملبورن و همکارانش برای تأیید این یافته‌ها از سه منبع داده مختلف استفاده کردند. آنها تأکید دارند که  بارش‌های ناگهانی و شدید پس از یک دوره خشکسالی، که حتی می‌تواند منجر به سیلاب‌های گسترده شود، لزوماً به این معنا نیست که منابع آب زیرزمینی بازیابی شده‌اند.

زمین، توانایی بازیابی خود را از دست داده است؟

ریو دراین‌باره می‌گوید: به نظر می‌رسد که زمین خاصیت انعطاف‌پذیری خود را برای بازگشت به سطح پیشین از دست داده است. اینکه آیا این انعطاف‌پذیری بازخواهد گشت، بستگی به اقدام انسان در مقابله با تغییرات اقلیمی و مدیریت پایدار منابع آبی دارد. افزایش تنش گرمایی بر گیاهان باعث شده که به آب بیشتری نیاز داشته باشند.

وی افزود: کشاورزی، به‌ویژه کشاورزی آبی، بیش از ظرفیت موجود از منابع آبی استفاده می‌کند. در همین حال، انتشار گازهای گلخانه‌ای همچنان ادامه دارد و اقدامی جدی برای کاهش آن مشاهده نمی‌شود.

وی هشدار می‌دهد که با ادامه انتشار گازهای گلخانه‌ای، گرمایش زمین همچنان پیش خواهد رفت و در نتیجه، نرخ تبخیر و تعرق در آینده‌ای نزدیک کاهش نخواهد یافت.

چرخش زمین هم تحت تأثیر تغییرات آبی است

این مطالعه همچنین تأیید می‌کند که تغییر میزان رطوبت زمین موجب ایجاد لرزش جزئی در چرخش سیاره شده است.

محققان تأکید دارند که این کشف تنها از منظر علمی جذاب نیست، بلکه زنگ هشداری جدی است. او زمین را به یک بیمار و این تغییرات را به ضربان نامنظم قلب (آریتمی) تشبیه می‌کند که می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات عمیق‌تر باشد.

نتایج این مطالعه در در مجله Science منتشر شده است.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=437521

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]