افق نیوز؛
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، سال ۱۴۰۳ برای دوچرخهسواری سالی پر از حوادث مختلف بود؛ از عبور رکابزن ایران از خط پایان المپیک پس از ۱۶ سال تا درخشش یک ملیپوش جوان با کسب ۵ مدال و البته استعفای برخی مسئولان رده بالا در فدراسیون.
* علی لبیب و پایان دادن به یک طلسم ۱۶ ساله
زمانی که مشخص شد دوچرخهسواری ایران تنها با یک رکابزن در المپیک ۲۰۲۴ پاریس شرکت میکند، اسامی مختلفی برای اعزام مطرح شدند، اما بیشتر کارشناسان روی یک نام متمرکز و متفقالقول بودند؛ علی لبیب.
لبیب ۲۱ ساله به واسطه کسب مدال برنز در مسابقات قهرمانی آسیا در قزاقستان، نماینده اعزامی به المپیک لقب گرفت و صد البته که جواب خوبی به انتخابش از سوی فدراسیون دوچرخهسواری داد.
در میان ۹۰ نفری که رکاب زدن در مسیر ۲۷۳ کیلومتری در پاریس را آغاز کردند، لبیب در جمع ۷۷ نفری قرار گرفت که موفق به عبور از خط پایان شد و در نهایت رتبه ۷۶ را به خود اختصاص داد.
این یک اتفاق بزرگ برای دوچرخهسواری ایران بود، چون آخرین باری که یک رکابزن ایرانی از خط پایان المپیک گذشته بود، مربوط به المپیک ۲۰۰۸ پکن میشد که حسین عسگری در رده ۵۱ ایستاد. این بار پس از ۱۶ سال و سه دوره در ۲۰۱۲ لندن، ۲۰۱۶ ریو و ۲۰۲۰ توکیو، لبیب از خط پایان عبور کرد و این طلسم را شکست.
* ظهور ستارهای به نام آرش میرباقری
در ماههای پایانی سال ۱۴۰۳ و در جریان مسابقات جاده و پیست قهرمانی آسیا، یک رکابزن نامش را مطرح کرد و از او به عنوان ستاره آینده دوچرخهسواری ایران نام برده شد.
آرش میرباقری در مسابقات جاده آسیا در تایلند یک طلا و یک نقره و در مسابقات پیست آسیا در مالزی یک نقره و ۲ برنز بدست آورد و ۵ مدال به نام خود ثبت کرد. این اتفاق در رده سنی زیر ۲۳ سال رخ داد. با وجود این درخشش، دوچرخهسواری کشورمان در رده بزرگسالان در مدالآوری ناکام بود؛ اتفاقی که میتواند یک زنگ خطر برای سالهای پیشرو باشد.
* ناکامی در کوهستان و جهانی سوئیس
در جریان رقابتهای دوچرخهسواری کوهستان قهرمانی آسیا که به میزبانی مالزی برگزار شد، هیچ کدام از رکابزنان ایران مدال نگرفتند. در این مسابقات فرانک پرتوآذر ششم شد، فرشید صالحیان در رده سیزدهم ایستاد، فراز شکری به دلیل نقص فنی مسابقه را تمام نکرد و فاطمه عباسی در رده سنی زیر ۲۳ سال به مقام هفتمی بسنده کرد.
در سال ۱۴۰۳ همچنین رقابتهای جاده قهرمانی جهان در سوئیس برگزار شد که در رده سنی زیر ۲۳ سال، علی لبیب در رقابت با ۱۸۶ دوچرخهسوار نتوانست مسابقه را به پایان برساند.
* پست آسیایی برای رئیس فدراسیون ایران
انتخابات ریاست و کمیته مدیریت کنفدراسیون دوچرخهسواری آسیا در اواسط بهمن ماه برگزار شد و رسول اسدی با ۳۷ رأی، بهعنوان نفر دوم به عضویت هیئت رئیسه کنفدراسیون آسیا درآمد.
* ثبت شدن نام اسدی در سایت اتحادیه جهانی
یکی از اتفاقات مهم دوچرخهسواری در سال ۱۴۰۳، ثبت شدن نام رئیس فدراسیون ایران در سایت اتحادیه جهانی بود. پس از گذشت نزدیک به ۲ سال از مجمع انتخاباتی فدراسیون ایران و انتخاب رسول اسدی به عنوان رئیس جدید، بالاخره نام او در اوایل آذر ماه در سایت اتحادیه جهانی دوچرخهسواری ثبت شد. این اتفاق در شرایطی رخ داد که رایزنیهای زیادی از سوی اسدی و همچنین محمود خسرویوفا رئیس کمیته ملی المپیک پس از دیدار با مسئولان UCI صورت گرفت.
همچنین فدراسیون دوچرخهسواری ایران اعلام کرد که همه مشکلات از جمله پرونده مربوط به بدهیها و دوپینگ سازمان یافته خاتمه یافته و حالا با ثبت شدن نام اسدی، دیگر پرونده حقوقی در سطح کشور و بینالملل برای فدراسیون دوچرخهسواری باقی نمانده است.
* چند استعفای مهم
یکی از مسائلی که در فدراسیون دوچرخهسواری وجود داشت، استعفای مسئولان رده بالا بود. بر همین اساس سمیه موسوی از پست نایب رئیسی، حسین سعیدنامه از هیئت رئیسه و حمید عطااللهی دبیر فدراسیون استعفا کردند که نمیتوان به سادگی از کنار این موضوع گذشت. پس از استعفای عطااللهی، محجوبه کارگر اردکانی به عنوان سرپرست دبیری منصوب شد تا امور فدراسیون روی زمین نماند.
انتهای پیام/