با گذشت زمان و انجام مطالعات مختلف، پژوهشگران شواهد بیشتری را درباره ارتباط بین برخی مواد شیمیایی مورد استفاده در محیط خانه و سرطان سینه ارائه کردهاند. این مساله زمانی نگران کنندهتر می شود که بدانیم، تنها ۷ درصد از ۸۵ هزار مواد شیمیایی که امروزه استفاده می شوند، از نظر ایمنی مورد آزمایش قرار گرفتهاند. اگرچه شواهد قطعی برای اثبات نقش برخی مواد شیمایی خاص در افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه وجود ندارد، اما دلایل بسیاری نیز برای افزایش نگرانیها در این زمینه وجود دارند.
از این رو، برای حفظ سلامت خود و اعضای خانوادهتان، تا حد ممکن از این ۱۰ مظنون جدید دوری کنید.
نفتالین
در سال ۲۰۱۲، دانشمندان “مراکز کنترل و پیشگری بیماری آمریکا” دریافتهاند دخترانی که در معرض سطوح بالایی از “دی کلرو بنزن” – یک ماده شیمیایی حلال که در برخی نفتالینها مورد استفاده قرار می گیرد – قرار داشتند، اولین دوره عادت ماهانه خود را به طور متوسط هفت ماه زودتر از دخترانی که کمتر در معرض این ماده قرار داشتند، تجربه کردهاند. بلوغ زودرس، خطر ابتلا به سرطان سینه در آینده را افزایش می دهد.
بوگیر توالت
“دی کلرو بنزن” در بسیاری از محصولات بوگیر یا خوش بو کننده توالت استفاده می شود. این ماده موجب بلوغ زودرس در دختران و در نتیجه، افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود.
خوش بو کننده هوا
بنابر مطالعهای که در نشریه “Federation of American Societies for Experimental Biology” به چاپ رسیده، دانشمندان دریافتهاند که “فتالات”ها – گروهی از مواد شیمایی پلاستیسایزری که در محصولات خوش بو کننده هوا استفاده می شوند – به رشد سرطان در برخی از بدخیمترین نمونههای سرطان سینه کمک می کنند.
تا پیش از این، نقش فتالاتها به عنوان یک اختلالگر هورمونی و عاملی موثر در سرطانهای سینه با سرچشمه هورمونی شناسایی شده بود. پژوهش اخیر نیز حاکی از نقش فتالاتها در تسریع رشد سرطان در سلولهای سرطانی گیرنده منفی استروژن پستان است.
وینیل
فتالاتها در تولید پلاستیکهای نرم نیز کاربرد داشته و در محصولاتی از جنس وینیل یافت می شوند. نقش فتالات ها در اختلالات هورمونی، بلوغ زودرس و سرطان سینه شناسایی شده است.
ریمل آلوده
کادمیوم، فلزی سنگین و سرطانزا است که معمولا در جواهرات ارزان قیمت و برخی محصولات آرایشی یافت می شود. کادمیوم، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. بنابر مطالعهای که در “نشست سالانه جامعه بیوشیمی و زیست شناسی مولکولی آمریکا” در سال ۲۰۱۲ ارائه شد، اگر سلولهای سرطانی در معرض کادمیوم قرار بگیرند، سطح بالاتری از پروتئین را آزاد کرده که به گسترش آسانتر سرطان در سراسر بدن منجر می شود.
آلودگی هوا
بنابر مطالعهای که در نشریه “انوایرومنتال هلث پرسپکتیوز” به چاپ رسیده، پژوهشگران کانادایی دریافتهاند احتمال ابتلا به سرطان سینه در بانوانی که در معرض سطوح بالایی از آلودگی هوا قرار دارند، دو برابر بیشتر از بانوانی است که در مناطق کمتر آلوده زندگی می کنند.
آفت کشها
برخی آفت کشها که برای پرورش مواد غذایی استفاده می شوند، به عنوان عوامل سرطانزا برای انسان شناخته می شوند. نتایج مطالعات مختلف نشان می دهند، این مواد شیمایی کشاورزی قادر به تحریک رشد سلول سرطان سینه یا ایجاد تومور پستان هستند.
مواد غذایی کنسروی
“بیسفنول آ” یا (BPA) در جدار درونی قوطیهای نوشیدنی و کنسروها وجود دارد. این ماده که به عنوان اختلالگر هورمونی شناخته می شود، می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز افزایش دهد.
درزگیرهای مسیر ورودی پارکینگ
“هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای” (PAHs)، گروهی از مواد شیمیایی هستند که به طور طبیعی در زغال سنگ، نفت خام و بنزین یافت می شوند. استفاده از آنها در برخی درزگیرها که حاوی قطران زغال سنگ هستند، شواهدی از افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه را نشان داده است.
پاک کنندهها
بنابر نتایج مطالعه موسسه “سایلنت اسپرینگ” که در نشریه “انوایرومنتال هلث” به چاپ رسیده، بانوانی که از خوشبو کنندههای هوا و برای شستشو از پاک کنندههای قارچ و کپک (به ویژه نمونههای سفید کننده) استفاده می کنند، بیش از بانوانی که از این مواد استفاده نمی کنند، در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.
زیست نیوز