کارشناس مسائل آمریکا معتقد است مذاکره چه مستقیم باشد چه غیر مستقیم در درازمدت منجر به کاهش تحریم نمیشود و چه بسا ممکن است وضعیت را بدتر کند.
«فؤاد ایزدی» در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از موضوع مذاکره ایران و آمریکا اظهار داشت: اگر هدف از مذاکره بهبودی در وضعیت اقتصادی کشور و یا کاهش تحریمها باشد، چه مذاکره مستقیم باشد و چه غیر مستقیم این اتفاق نمیافتد. اگر دقت کنید اکنون چند ماه است که ترامپ، بایدن را به دلیل این که در اجرای تحریمها علیه ایران خوب عمل نکرده، مورد انتقاد قرار میدهد.
وی تصریح کرد: بنابراین مذاکره به هر نحوی که باشد قطعا به سمت کاهش تحریمها نمیرود، درواقع برداشتن تحریمها در اختیار رئیس جمهور آمریکا نیست، جزو قوانین کنگره است و کاهش تحریم بدون مجوز کنگره اتفاق نمیافتد.
این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: اما این شرایط ۲ قطبی که در جامعه ایجاد شده چه مذاکره انجام شود یا خیر، اصولا اتفاق خوبی نیست، برای مثال از کسانی که علاقهمند به انجام مذاکره هستند در اینباره سوال میشود، در پاسخ میگویند گوشت گران است، اما راه حل مساله قیمت گوشت مذاکره با آمریکا نیست.
ایزدی افزود: حداقل افرادی که در ریاست جمهوری و یا کنگره آمریکا سر کار هستند، علاقهمند به افزایش تحریمها هستند. یکی از دلایلی که ترامپ علاقه مند به مذاکره با ایران است، اینکه تصور میکند ایران ضعیف شده و میخواهد امتیاز بگیرد. در حالی که اگر اقدامی مانند بمباران را انجام دهد ایران مجدد به سمت تجهیز کردن و کارهایی میرود که قبلا انجام نداده است.
این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: با توجه به آنچه در دستور العمل ۱۶ بهمن تاکید شده، ترامپ درصدد است تا در موضوعاتی مانند موشکی، هستهای و سلاحهای متعارف علاقهمند امتیاز گرفتن است. اکنون روسیه و اوکراین به صورت غیر مستقیم در عربستان گفتوگو میکنند و آمریکا هم میانجی است، متاسفانه ما گرفتار موضوعاتی در رقابتهای سیاسی داخلی هستیم که واقعیت ندارد.
وی تاکید کرد: در هر حال مذاکره چه مستقیم باشد چه غیر مستقیم در دراز مدت منجر به کاهش تحریم نمیشود چه بسا ممکن است وضعیت را بدتر کند بنابراین همانطور که رهبری فرمودند مذاکره چه بسا میتواند منجر به کور شدن گره تحریم شود تا باز شدن آن.
انتهای پیام